Igralci Domžal po reprezentančni akciji

Končal se je reprezentančni premor in ob Kamniško Bistrico so se vrnili vsi domžalski nogometaši, ki so branili barve domovine. Nick Perc, Jan Đapo, Lovro Štubljar in Jošt Pišek so zastopali barve slovenske reprezentance do 21 let, medtem, ko sta Luka Topalović in Lukas Hempt nosila dres reprezentance do 19 let.

IMG 5179

Slovenska izbrana vrsta do 21 let se je odrezala več kot odlično! V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo je z rezultatom 3:0 ugnala vrstnike z Bosne in Hercegovine in prevzela prvo mesto v svoji kvalifikacijski skupini. Gol za končni rezultat je dosegel tudi Jošt Pišek, ki je z natančnim in močnim strelom premagal vratarja Bosne in Hercegovine: ''Reprezentančne tekme so vedno specifične, saj ima ekipa za priprave na voljo le po nekaj dni. Vedeli smo, da nam ta tekma lahko prinese veliko, saj se borimo za nastop na evropskem prvenstvu. S temi tremi točkami smo naredili veliko korak proti uvrstitvi na zaključni turnir," je v uvodu dejal Pišek, ki se vselej z veseljem odzove povabilu domovine: "Vsekakor je nekaj najlepšega zaigrati za svojo državo. Vsako minuto na igrišču poskušaš izkoristiti na najboljši možen način. Ni lepšega občutka, ko dosežeš gol za reprezentanco in ta gol mi bo ostal v spominu za celo življenje. Zdaj je potrebno delati in trenirati naprej, zagotovo pa si želim doseči še več golov za Slovenijo in prikazati še boljšo igro," je zaključil Izlačan, ki je bil po tekmi več kot zadovoljen. Jan Đapo je v igro vstopil v zaključku tekme, Nick Perc v 75. minuti, Lovro Štubljar pa tokrat ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Reprezentanca do 19 let se je v elitnem krogu kvalifikacij pomerila s Španci, Avstrijci in Kosovom. Tekma z vrstniki iz Španije se je po dobri igri varovancev Miša Brečka končala z rezultatom 1:1. Sledil je obračun z Avstrijci, ki so bili boljši z 2:0, v zadnji tekmi pa je Slovenija vrstnike iz Kosova zanesljivo premagala z rezultatom 2:0. Štiri osvojene točke na koncu na žalost niso zadostovale za napredovanje v nadaljne tekmovanje. Luka Topalović je zbral dva nastopa, na zadnji tekmi pa ni zaigral. Leto starejši Lukas Hempt pa je prav vse tri obračune odigral v celoti: "Zelo lepo mi je bilo igrati za reprezentanco. To je vedno velika čast za vsakega igralca. Prikazali smo dobro igro, vendar je na koncu nekaj malega zmanjkalo za uvrstitev naprej. Španija je upravičila vlogo favorita, medtem ko smo tudi mi v težki skupini pokazali, da premoremo veliko kvalitete," je dejal 18-letni Topalović, ki kljub svoji starosti že nastopa za slovensko izbrano vrsto do 19 let.

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO