AKADEMIJA

Vizijo o Mladinskem nogometnem centru NK Domžale je pred petnajstimi leti začel uresničevati predsednik Stane Oražem. Ta se je pod strokovnim vodstvom  Mihe Kebeta hitro razvijal in postal sinonim za načrtno in kakovostno delo z mladimi nogometaši. Za uradno potrditev tega dejstva je poskrbela Nogometna zveza Slovenije, ki je v zadnjih letih domžalsko nogometno šolo večkrat označila za najboljšo v državi. Trenutno v Mladinskem nogometnem centru vadi več kot 280 mladih domžalskih nogometnih upov, nad razvojem katerih vsakodnevno bdi kar 22 strokovno in pedagoško podkovanih trenerjev. Devet naslovov državnega prvaka v kategorijah do 15, 17 in 19 let govori o rezultatski uspešnosti mladinskega centra, ki je pomembna, a ne tudi najpomembnejša. »Osnovni cilj Mladinskega nogometnega centra NK Domžale je ustvariti osebnostno in nogometno zrele nogometaše, ki bodo po končanem mladinskem stažu dorasli poklicnemu igranju nogometa v prvi ekipi Domžal in pozneje tudi na višji ravni v tujini,« pravi športni direktor Matej Oražem.

GW1 7504 ZF 6459 59205 1 004

V akademiji, ki je na Krakovski cesti v Domžalah, je osem sob, ki so posvečene ljudem, ki so zaznamovale zgodovino NK Domžale, funkcionalno opremljena kuhinja, skupni prostor za druženje in pripadajoče sanitarije. Pretežna večina stanovalcev v akademiji šolske obveznosti opravlja v Srednji šoli Domžale, s katero klub že več let zgledno sodeluje. Enako velja tudi za bližnjo restavracijo Park. »Vsa ideja zasnove akademije temelji na želji, da v čim večji meri pomagamo mladim nogometašem našega kluba. Ne le nogometno, temveč tudi osebnostno. Mladim nogometašem nudi najboljše pogoje, da lahko razvijajo svoje potenciale. Odločitev, da uresničimo ta projekt, je večplastna, kakršno je tudi delovanje našega kluba. V tej nameri torej nismo le posnemali evropskih velikanov, ampak smo želeli dodati nekaj edinstvenega,« pravi Jernej Javornik, strokovni koordinator akademije, v kateri trenutno prebiva 17 mladih igralcev v starosti od 15 do 19 let, zmogljivost pa je za 25 uporabnikov.

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO