Pred nami še zadnje dejanje sezone

Do poletnega premora nas loči le še devetdeset minut nogometne igre. Na zadnjem dejanju v sezone bodo domžalski nogometaši gostili Maribor, proti kateremu se bodo borili za nove tri točke, hkrati pa bi si z zmago še drugo sezono zapored priigrali naziv najboljše ekipe spomladanskega dela. Dvoboj 36. kola Prve lige Telekom Slovenije se bo v Športnem parku začel ob 15:45.

nkd 9 cerin

Vsi skupaj se že zelo veselimo te tekme, saj se bomo pomerili z najboljšo zasedbo v Sloveniji. Dvoboji z Mariborom so vedno nekaj posebnega in verjamem, da bo tako tudi tokrat. Čeprav smo tik pred koncem sezone, z glavami še nismo na dopustu, ampak smo z mislimi povsem pri jutrišnjem dvoboju. Tekmo jemljemo kot novo možnost za pripravo na obračune v Evropi, ki nas čakajo julija. Hkrati je to tudi dobra priložnost za dokazovanje, tako da bomo zagotovo vsi dali svoj maksimum. Obeta se odlična tekma, z zmago pa bi postali tudi najboljše moštvo spomladanskega dela, kar je stvar, ki si jo zagotovo želimo,“ pred jutrišnjim dvobojem z Mariborom poudarja 19-letni vezist Adam Gnezda Čerin, ki bo v tej sezoni nogometaš z največ odigranimi minutami v domžalskem moštvu. Skupno je doslej zbral že 34 nastopov, dosegel pa je kar sedem zadetkov in dodal šest asistenc.

Domžalska zasedba je z Mariborom doslej v prvoligaški konkurenci odigrala 73 obračunov in vknjižila 16 zmag, 24 remijev ter 33 porazov. Mariborčani so uspešnejši tudi v tej sezoni, v kateri so doslej na treh ligaških tekmah dosegli dve zmagi, enkrat pa se je dvoboj končal brez zmagovalca.

Rumeni so sicer z zadnjo zmago v Kranju, s katero so niz neporaženosti povišali na osem tekem, tudi uradno potrdili končno tretje mesto, ki ga zaenkrat zasedajo s 60 osvojenimi točkami. Skupno so dosegli 74 zadetkov, s čimer so druga napadalno najučinkovitejša zasedba lige. Najboljši domžalski strelec je še vedno napadalec Shamar Nicholson, ki je dosegel 13 zadetkov, deset jih je dodal kapetan Senijad Ibričić, po sedem pa Adam Gnezda Čerin in Slobodan Vuk. Tokratni obračun bo zaradi kazni rumenih kartonov zagotovo izpustil branilec Gaber Dobrovoljc, Dejan Lazarević pa je poškodovan.

Tokratni obračun bo sodil Nejc Kajtazović, ob stranski liniji mu bosta pomagala Robert Vukan in Simon Smej, delegatsko vlogo pa bo opravljal Jožef Rajh.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO