NKD TV: Delamo, kar smo obljubiliSimon Rožman

Prvi polčas je bil prava rapsodija v rumenem. Domžalčani so dobesedno leteli po igrišču in so povsem zasenčili tekmeca, ki je v tekmo krenil v vlogi favorita. Silovit pritisk v uvodu obračuna je dvakratnim slovenskim prvakom že v osmi minuti prinesel vodstvo, saj je z natančnim strelom z vrha kazenskega prostora v polno meril Lucas Mario Horvat. Tudi v nadaljevanju so si Domžalčani pripravljali priložnosti, a so bili tokrat na žalost neučinkoviti: ''Čestitke mojim igralcem za izjemen prvi polčas. Držati Maribor tako dolgo časa na njihovi polovici in si ustvarjati priložnosti je velika stvar. Zavedali smo se, da v Ljudskem vrtu potrebujemo perfektno tekmo. Ustvarili smo si štiri ali pet priložnosti, ki jih nismo izkoristili,'' je bil s prikazanim zadovoljen trener Simon Rožman, ki je še dodal: ''V prvem polčasu smo si zaslužili višje vodstvo. Delamo tisto, kar obljubljamo in to je, da smo na vsaki tekmi všečni in napadalni. Dejstvo je, da v takšnem ritmu, kot smo ga narekovali v prvem polčasu, ne moremo igrati devetdeset minut. Zagotovo pa so gledalci prišli na svoj račun in verjamem, da bomo iz tekme v tekme dlje časa držali tako visok ritem. Pot, ki smo si jo zastavili, je trnova, ampak na koncu boste lahko vsi uživali v tem, kar bomo mi kazali na igrišču.''


Tudi v drugem polčasu so imeli Domžalčani prvo priložnost, a se je ob strelih Marka Alvirja in Slobodana Vuka z izjemnima obrambama izkazal Jasmin Handanović. Sledilo je pet črnih minut in Mariboru je z goloma Marcosa Tavaresa uspelo priti do preobrata: ''Tudi v drugem polčasu smo držali Maribor v šahu. Prejeli smo gola po napaki v zvezni vrsti in po prekinitvi. Hiter preobrat nas je malce presekal. Še pred tem smo imeli lepo priložnost, ko se je dvakrat izkazal Handanović in, če bi takrat zadeli, bi šla tekma v povsem drugo smer. Težko je sedaj tehtati te stvari. Prepričan sem, da smo na pravi poti in da bomo iz tedna v teden boljši. Delamo kar govorimo in verjamem, da bomo na koncu tudi rezultatsko nagrajeni za to,'' je svojo filozofijo ponovil 33-letni strateg, ki ni mogel mimo sojenja.

Simon Rožman

Damir Skomina je v 80. minuti najprej spregledal očitno igranje z roko Tavaresa v kazenskem prostoru Maribora, tik pred koncem tekme pa je po domnevnem prekršku nad Luko Zahovićem še brez potrebe izključil Matijo Široka: ''Iz mojega zornega kota je bilo vidno, da je Tavares tako rekoč žogo prijel v roke. Težko komentiram, ker sem sam le trener in ne sodnik, vendar so se začele dogajati čudne stvari in mogoče bi bilo dobro, da se v javnosti odpre ta tema. Naj se pove, kaj je roka in kaj ni in mogoče bomo potem tudi mi lažje razumeli. Tik pred koncem tekme pa je sledila še hitro dosojena izključitev Široka. Nisem še videl, da igralec dobi rdeči karton, ko nasprotnik ob prekršku niti ne pade na tla. Marsikaj je bilo sporno, vendar več na to temo ne bi govoril,'' je bil nad sodniškimi odločitvami upravičeno besen Rožman.

Lucas Mario Horvat

Domžalčane sedaj čaka dvotedenski reprezentančni odmor, v katerem bodo odigrali dve prijateljski tekmi. V sredo ob 16:30 se bodo pomerili s Krko, v petek ob 15:00 pa še z avstrijskim Kapfenbergom: ''Večjih sprememb med reprezentančnim odmorom ni pričakovati, saj vsi fantje zelo korektno opravljajo vse svoje dolžnosti. Začutili smo, kaj si v igri želimo. Pri sestavi ekipe imam sladke skrbi, saj se vsi fantje izjemno trudijo. Morda kakšnemu od njih trenutno delam krivico, vendar fantom sem že na začetku pojasnil, da bodo vsi dobili svojo priložnost in na njih je, da jo izkoristijo,'' sporoča Rožman, ki ga naslednja uradna tekma čaka v soboto, 15. oktobra ob 15:00, ko bo v 13. kolu prve slovenske nogometne lige v Športnem parku Domžale gostoval velenjski Rudar.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO