NKD TV: Domžalčani v ligaškem spektaklu do točkeJuninho

Domači trener Luka Elsner je v primerjavi s tekmo v Stožicah v udarni enajsterici obdržal le tri nogometaše, Gabra Dobrovoljca, Jureta Balkovca in Marka Alvirja. Na drugi strani je Darko Milanič storil sedem zamenjav. Mesto v prvi ekipi so zadržali le Jasmin Handanović, Marko Šuler, Blaž Vrhovec in Dare Vršič. Domačini so tekmo začeli odločno, a po desetih minutah so na igrišču zavladali Mariborčani, ki so terensko premoč kronali v 29. minuti. Večina domačih navijačev je bila prepričana, da neupravičeno, saj je stranski sodnik ob avtogolu Mihe Blažiča dvignil zastavico za prepovedan položaj Sunnyja Omoregieja, a se je posvet treh delivcev pravice končal z golom za vijoličaste: ''Prepričan sem, da je bil gol veljaven. Po predložku je igralec, ki je bil v prepovedanem položaju, stal za našim igralcem. V takšnem primeru v pravilniku piše, če obrambni igralec napada žogo, tako kot je to storil Blažič, in jo preusmeri v svoj gol, prepovedan položaj ne obstaja. Po mojem mnenju pravilna sodniška odločitev,'' je polemiko zaključil trener Luka Elsner.


Prejeti gol je Domžalčane močno dotolkel, saj so že v naslednji akciji na svoji polovici podarili žogo nasprotniku. Ta je to s pridom izkoristil in prišel do udobnega vodstva z 2:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa: ''Dobro, da je prišel odmor, da smo se malo streznili in začeli spet verjeti vase. Rezultat je bil 0:2 in že en gol v nasprotnikovi mreži bi popolnoma spremenil tekmo,'' je med odmorom svoje varovance pomiril 33-letni strateg. To je zaleglo, saj je že v 49. minuti po podaji Luke Volariča Juninho znižal zaostanek. Za potezo tekme pa je v 64. minuti poskrbel Jure Balkovec, ki je s prostega strela s 30 metrov mojstrsko zadel zgornji levi kot vrat Maribora. Čeprav sta imeli ekipi do konca tekme še precej priložnosti, se rezultat ni več spremenil: ''Na krilih Juninha smo se v pravem trenutku vrnili v tekmo. Nadaljevali smo s pritiskom, izenačili in bi morda na koncu lahko prišli tudi do zmage. Pride dan, ko ti ne gre vse po načrtih in delaš napake. Oba prejeta gola sta bila plod napak, ampak najbolj pomembna je reakcija. Igralci so se odzvali na odličen način in pokazali, da smo enotna ekipa. V drugem polčasu smo pokazali podobno igro kot proti West Hamu. To pomeni, da imajo prav vsi igralci kvaliteto, saj vsi delamo na isti način in vsi lahko naše nazore pokažemo na igrišču, ne glede na to, kdo je v enajsterici. To je zame ključni zaključek današnje tekme,'' zadovoljstva ni skrival domžalski strokovnjak.

Luka Elsner

Širna Slovenija je znova uživala v najboljšem, kar lahko ponudi slovenski nogomet: ''Glede na to, da smo vsi utrujeni, sem vesel, da sta bili obe ekipi sposobni držati tako visok ritem igre vse do 95. minute. Če bo takšnih tekem v domačem prvenstvu še veliko, bo liga izjemno zanimiva,'' je prepričan Elsner, ki ga je razveselil tudi odziv domžalske publike. Tako kot v Stožicah so navijači tudi tokrat glasno podpirali domače nogometaše ter jim pomagali izničiti zaostanek dveh golov: ''Presenečen in zelo zadovoljen sem bil že na ogrevanju, ko je bila tribuna skorajda polna. To se v Domžalah redko zgodi. Še takrat, ko smo bili državni prvaki, se to ni dogajalo. Zelo me veseli tako množičen obisk, ki je posledica dobrih iger fantov. Oni so spodbudili gledalce, da pridejo na stadion. Igralci se jim niso izneverili in morda bo na prihodnji tekmi tribuna še bolj polna.''

Stadion

Domžalčani in Mariborčani ostajajo v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije še neporaženi. Medtem, ko so vijoličasti misli nemudoma po tekmi usmerili k četrtkovemu domačemu obračunu proti Aberdeenu, se rumeni že pripravljajo na gostovanje v Londonu, kjer bodo prav tako v četrtek na olimpijskem stadionu proti West Hamu branili prednost z 2:1.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO