Domžale - Mura 05 0:2


Strelca: 0:1 Bohar 28', 0:2 Eterović 42'

Sodniki: Peter Šart (Prevalje), Marjan Rajh (Hajdina), Janez Bezjak (Gorišnica), Sašo Habjanič (Murska Sobota). Delegat: Vlado Močnik (Rogatec).

zacetek mu160912

DOMŽALE MURA 05
39 Zabret Gregor 1 Draković Filip
2 Skubic Nejc 5 Cipot Fabijan
5 Zec Darko 8 Majer Aleš
7 Živec Saša Aleksander 9 Bohar Damjan
14 Papež Jernej 11 Horvat Leon  
25 Korun Uroš 15 Vaš Arpad 
29 Balkovec Jure 16 Travner Jure
37 Majer Žan 18 Janža Erik
77 Požeg Vancaš Rudi 25 Jelić Dragan
90 Husmani Zeni 26 Opoku Aborah Stanley
92 Kous Žiga 32 Eterović Mate


1 Balažič Izidor 12 Cipot Tadej
8 Vuk Goran 90 Maruško Matic
11 Osmanaj Liridon 13 Kramar Denis
13 Knezović Ivan 14 Buzeti Rok
17 Kovjenić Marko 31 Matusiwa Kisisavo
18 Pihler Aleks 21 Kouter Nino
24 Rems Tadej 

Strelca: 0:1 Bohar 28', 0:2 Eterović 42'

Menjave
Domžale: Papež - Vuk 46', Majer - Pihler 61', Kous - Knezović 79'
Mura 05: Horvat - Maruško 69', Jelić - Matusiwa 81'
Rumeni karton: Husmani 27', Skubic 29', Majer A. 32', Balkovec 34', Živec 74'
Rdeči karton:/

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Slobodana Vuka, Nejca Vidmarja in Tobiasa Mencigarja.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli igralci Domžal.

3. minuta: Domžalčani so začeli v naslednji postavitvi, od leve proti desni; Zabret, Balkovec, Zec, Korun, Kous, Husmani, Skubic, Husmani; Živec, Požeg Vancaš, Papež.

4. minuta: Kous je na desni strani priboril prvi kot na tekmi. Balkovec je poslal nevaren predložek pred vrata, kjer je uspešno odbil Travner.

6. minuta: Aborah je storil prekršek nad Kousem 25 metrov od vrat Mure. S strelom je poizkušal Husmani, ki je meril mimo leve vratnice gostujočih vrat.

8. minuta: Živec je bil pri žogi na polovici Mure. Pred kazenskim prostorom je dodobra premešal obrambo Mure, ki je uspela odbiti na desno do Požega Vancaša. Ta je nevarno po tleh podal na prvo vratnico, kjer je poizkušal Živec. Vratar Draković žoge ni uspel zadržati in ponovno je poizkušal Živec. Gostje so z golove črte odbili do Papeža, ki je z osmih metrov sprožil čez vrata.

16. minuta: Živec je na levi strani odlično premešal obrambo Mure in priboril nov kot. Po podaji Balkovca na prvo vratnico so gostje žogo izbili do Skubica, ki je sprožil s prve. Z golove črte je izbil Travner.

19. minuta: Domžalčani so veliko boljši tekmec in so znova prišli do zaključnega strela. Tokrat je s 25-tih metrov sprožil Žan Majer, gostje pa so uspešno blokirali in odbili v kot. Po podaji Balkovca pred vrata so bili v svojem kazenskem prostoru zopet najvišji igralci Mure.

23. minuta: Husmani je storil prekršek na levi strani polovice Domžal. Vaš je poslal odličen predložek v kazenski prostor, kjer Zabret ni uspel odbiti žoge. Do strela z glavo je prišel Aborah, ki je stresel prečko.

27. minuta: Zaradi prekrška nad Jelićem je rumeni karton prejel Zeni Husmani.

0:1 Bohar; 28. minuta: Muraši so poslali visoko žogo na sredino igrišča, kjer je bil najvišji Eterović. Žoga je prišla do Vaša, ki je za hrbtom domače obrambe našel Boharja. Ta je v dvoboju ena na ena premagal nemočnega vratarja Zabreta.

29. minuta: Zaradi prekrška nad Aborahom je rumeni karton prejel Nejc Skubic.

32. minuta: Zaradi prekrška nad Skubicem je rumeni karton prejel Aleš Majer. Prosti strel s 30-tih metrov je izvedel Živec, ki je sprožil neposredno proti vratom. Meril je za meter previsoko.

34. minuta: Balkovec je izvajal prosti strel na desni strani. Žogo je poslal daleč na drugo vratnico, kjer je do strela z glavo prišel Korun. Iz neposredne bližine je meril ob bližnjo vratnico, a je z odlično obrambo v kot odbil Draković.

34. minuta: Zaradi prekrška nad Alešem Majerjem je rumeni karton prejel Jure Balkovec.

36. minuta: Husmani in Kous sta odlično izigrala obrambo Mure na desni strani. Po podaji Kousa pred vrata je Travner odbil do Skubica, ki je s 25-tih metrov sprožil z razdalje. Meril je mimo desne vratnice.

39. minuta: Do novega strela so prišli tudi Muraši. Jelić je poizkušal s strelom s slabih 25 metrov. Meril je v zgornji levi kot, z odlično obrambo pa se je izkazal vratar Zabret, ki je žogo odbil.

0:2 Eterović; 42. minuta: Muraši so izpeljali hitro akcijo po desni strani polovice Domžal. Jelić je podal v sredino do Boharja, ki je z 20 metrov streljal s prve. Vratar Zabret je z odlično obrambo žogo odbil, a le do Eterovića, ki jo je z 12 metrov poslal v prazno mrežo.

45+2. minuta: Po minuti dodatka je glavni sodnik Peter Šart označil konec prvega polčasa.

46. minuta: V ekipi Domžal je med odmorom Jerneja Papeža zamenjal Goran Vuk. Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Mure.

49. minuta: Skubic je ukradel žogo na polovici Mure. Podal je do Požega Vancaša, ki je našel Vuka. Ta je z levega roba kazenskega prostora streljal s prve pod prečko, a je žogo uspešno ujel vratar Draković.

55. minuta: Domžalčani so znova ukradli žogo na gostujoči polovici. Do strela z 20 metrov je prišel Skubic, a je obramba Mure odbila v kot. Balkovec je s kota premočno podal in žoga je končala v stranskem avtu.

59. minuta: Domžalčani so izvedli hitro akcijo na polovici Mure. Vuk je potegnil po desni strani, podal je na prvo vratnico, kjer je Živec streljal mimo gola.

60. minuta: Živec je premešal obrambo Mure. Na vrhu kazenskega prostora je na kratko podal do Požega Vancaša, ki je s prve našel Vuka. Slednji je sprožil čez gol, hkrati pa je bil tudi v prepovedanem položaju.

61. minuta: V ekipi Domžal je Žana Majerja zamenjal Aleks Pihler.

64. minuta: Vuk je bil pri žogi na desni strani. Na kratko je podal do Husmanija, ki je s 25 metrov sprožil proti vratom. Meril je mimo desne vratnice gostujočih vrat.

68. minuta: Muraši so se osredotočili na protinapade in enega izmed njih je zaključil Aleš Majer, ki je z 20 metrov streljal nekoliko previsoko.

69. minuta: Na drugi strani je nemudoma odgovoril Živec, ki si je odlično pripravil prostor za strel na vrhu kazenskega prostora Mure. Nekoliko z leve je meril v dolgi kot, a mu je veselje preprečila prečka.

69. minuta: V ekipi Mure je Horvata zamenjal Maruško.

74. minuta: Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Živec.

75. minuta: Vaš je krenil v hiter protinapad po levi strani. Na vrhu kazenskega prostora je podal na prvo vratnico, kjer je Bohar sprožil za las mimo desne vratnice.

77. minuta: Živec je znova premešal obrambo Mure na vrhu kazenskega prostora. Podal je na levo stran do osamljenega Pihlerja, ki je s 14 metrov streljal čez gol. 

79. minuta: V ekipi Domžal je Žigo Kousa zamenjal Ivan Knezović.

81. minuta: V ekipi Mure je Jelića zamenjal Matusiwa.

87. minuta: Domžalčani so vnovič prišli do zaključnega strela. Še enkrat več je močno z 20 metrov sprožil Živec, a se je znova z obrambo izkazal Draković.

88. minuta: Mura je izpeljala hiter protinapad. Matusiwa je odlično zaposlil Eterovića, ki je sam krenil proti vratarju Zabretu. Zaključni strel je zletel mimo leve vratnice.

90+2. Minuta: Zadnjo priložnost na tekmi je pripravil Skubic. Našel je Vuka, ki je s 13 metrov, nekoliko z desne, sprožil mimo daljše vratnice.

90+3. Minuta: Glavni sodnik Peter Šart je označil konec tekme.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO