Astra Giurgiu - Domžale 2:0

Kvalifikacije za Evropsko ligo 2013/2014, 1. KOLO, POVRATNA TEKMA
četrtek, 11.07.2013 ob 20:00
Nacionalna arena Bukarešta
Astra Giurgiu je v 2. kolo kvalifikacij za Evropsko ligo napredovala s skupnim izidom 3:0.
Strelca: 1:0 Vidmar 50/ag., 2:0 Bukari 62'

Sodniki: Jaroslav Kozik (Ukrajina), Aleksandr Vojtjuk (Ukrajina), Aleksander Kornijko (Ukrajina), Sergej Berezka (Ukrajina). Kontrolor sojenja: Jan Carlsen (Danska). Delegat: Balázs Makray (Madžarska)

NK Domžale

ASTRA GIURGIU  DOMŽALE
1 Lung Silviu 1 Vidmar Nejc
5 Youssef Ben Syam 2 Skubic Nejc
6 Yahaya Seidu 8 Božović Draško
8 Seto Takayuki 9 Vuk Goran
9 Enache Gabriel 10 Vuk Slobodan
10 Budescu Constantin 15 Gorenc Stanković Jon
13 Morais Júnior 27 Dobrovoljc Gaber
19 Bukari Sadat 37 Majer Žan
21 Fatai Kehinde 64 Janža Erik
27 Muresan Andrei 77 Gabrić Drago
77 Mătel Alexandru 92 Kous Žiga


12 Gavrilas George 1 Balažič Izidor
7 Tembo Fwayo 3 Tirc Lan
20 Bărboianu Štefan 5 Darko Zec
22 Ivanovski Mirko 7 Požeg Vancaš Rudi
23 Giurgiu Alexandru 18 Pihler Aleks
25 Găman Valerică 23 Parker Josh
91 William Amorim 29 Balkovec Jure

Strelca: 1:0 Dobrovoljc 50/ag., 2:0 Bukari 62'
Menjave:
Astra Giurgiu: Enache - William Amorim 66', Yahaya - Bărbolanu 71', Bukari - Ivanovski 78'
Domžale: G. Vuk - Parker 65', Majer - Požeg Vancaš 69', Kous - Pihler 84'
Rumeni kartoni: Skubic 43', Seto 44', Skubic 90+3'
Rdeči karton: Skubic 90+3'

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Darka Zeca, Marka Kovjenića, Tadeja Remsa, Miloša Mijića in Anžeta Jelarja. Pravice nastopa nima Igor Banović. Kapetan Domžal je tokrat Jon Gorenc Stanković. Prva tekma se je končala z zmago Astre 1:0.

90+5. minuta: Glavni sodnik Jaroslav Kozik je označil konec tekme. Astra Giurgiu se je v 2. kolo kvalifikacij za Evropsko ligo uvrstila s skupnim izidom 3:0.

90+5. minuta: Prosti strel z 20 metrov je izvajal Budescu, ki je zadel živi zid.

Rdeči karton Skubic; 90+3. minuta: Fataí je pobegnil domžalski obrambi. S potegom za dres ga je zaustavil Skubic, ki je dobil drugi rumeni karton na tekmi.

90+1. minuta: Četrti sodnik Sergej Berezka je označil še tri minute sodnikovega dodatka.

89. minuta: Slobodan Vuk je priboril kot z desne strani. Po predložku Božovića je uspešno z glavo odbil Muresan.

87. minuta: Gabrić je na desni strani našel Parkerja, ki je poslal oster predložek po tleh. Na točki, ki označuje najstrožjo kazen je s prve streljal Požeg Vancaš, a se je vratar Lung izkazal z novo odlično obrambo.

84. minuta: V ekipi Domžal je Žigo Kousa zamenjal Aleks Pihler.

84. minuta: William Amorim je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je nizek predložek na vrh kazenskega prostora, kjer je do strela prišel Ivanovski. Z 20 metrov je meril za las mimo desne vratnice.

83. minuta: Božović je na polovici Astre na kratko podal do Požega Vancaša. Ta je s 25 metrov odlično streljal v desni kot, a se je z obrambo izkazal vratar Lung.

78. minuta: V ekipi Astre je Bukarija zamenjal Ivanovski.

74. minuta: William Amorim in Matel sta kombinirala na desnem robu kazenskega prostora Domžal. Matel je s 13 metrov močno streljal, a je meril čez gostujoča vrata.

72. minuta: V ekipi Astre je Yahayo zamenjal Bărbolanu.

69. minuta: V ekipi Domžal je Žana Majerja zamenjal Rudi Požeg Vancaš

66. minuta: V ekipi Astre je Enacheja zamenjal William Amorim.

65. minuta: V ekipi Domžal je Gorana Vuka zamenjal Josh Parker.

65. minuta: Gabrić je prodiral po desni strani polovice Astre. Odigral je dvojno podajo z Goranom Vukom in z 18 metrov močno streljal. Žoga je zletela mimo leve vratnice.

2:0 Bukari; 62. minuta:
Astra je bila pri žogi na levi strani polovice Domžal. Po predložku na drugo vratnico je z glavo streljal Bukari. Vratar Vidmar je z odlično obrambo žogo odbil. Prvi pri njej pa je bil prav Bukari, ki je s petih metrov zatresel prazno mrežo.

61. minuta: Domžalčani so odlično kombinirali na polovici Astre. Slobodan Vuk je žogo namestil Božoviću, ki je močno sprožil po tleh, a je bil vratar Lung na pravem mestu.

60. minuta: Po nekaj napakah pri oddaji žoge je do nevarnega strela z 20 metrov prišel Enache. Vidmar je z odlično obrambo žogo odbil, Astra pa je prišla do kota. Po podaji z desne strani so gostje odbili do Yahaye, ki je s 25 metrov močno sprožil po tleh. Vratar Vidmar je bil znova zanesljiv.

58. minuta: Domžalčani so si priigrali kot z desne strani. Po podaji Božovića so uspešno odbili branilci Astre. V nadaljevanju akcije je s predložkom poizkušal še Gabrić, vendar je žoga končala v gol avtu.

55. minuta: Astra je vnovič sprožila proti vratom Domžal, ki so v tem trenutku še vedno igrale z igralcem manj. Seto je bil s 25 metrov nenatančen, saj je meril za las čez gol.

53. minuta: Zaradi udarca v glavo je moral igrišče za kratko zapustiti Dobrovoljc. Fataí, ki je branilca Domžal zadel s komolcem v glavo, je ostal nekaznovan.

1:0 Vidmar/ag.; 50. minuta:
Matel je pobegnil obrambi Domžal po desni strani. Poslal je nizek predložek pred vrata, kjer je žogo z glavo nespretno preusmeril Dobrovoljc. Vratar Vidmar, ki je že krenil nekoliko ven iz vrat, je poizkušal žogo zaustaviti, a jo je nesrečno porinil čez golovo črto.

48. minuta: Bukari je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Podal je v sredino do Enacheja, ki je z 20 metrov močno streljal, vendar je meril čez gostujoča vrata.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Astre.

45+1. minuta: Glavni sodnik Jaroslav Kozik je označil konec prvega polčasa, v katerem sta imeli obe ekipi po eno izjemno priložnost za vodstvo.

44. minuta: Zaradi prekrška nad Draškom Božovićem je rumeni karton prejel Seto.

43. minuta: Zaradi ugovarjanja je, po hitro dosojenem prekršku Slobodana Vuka, rumeni karton prejel Nejc Skubic.

41. minuta: Astra si je pripravila nov kot z desne strani. Po podaji Ben Youssefa so gostje znova poizkušal z glavo. Žogo je pred gol avtom rešil Fataí, ki je podal do Ben Youssefa. Ta je z desne strani streljal s prve, a je meril mimo bližnje vratnice.

39. minuta: Domžalčani so prišli do prostega strela na polovici Astre. Janža je odlično podal na drugo vratnico, kjer je za las zamudil Slobodan Vuk.

37. minuta: Astra je dolgo časa pletla mrežo okoli kazenskega prostora Domžal. Žogo je prišla do Matela, ki je s slabih 30 metrov močno sprožil proti vratom. Vratar Vidmar je s konicami prstom žogo odbil v kot. Po podaji s kota je žoga končala v gol avtu.

35. minuta: Domžalčani so odlično kombinirali na desni strani polovice Astre. Gabrić je na vrhu kazenskega prostora našel Slobodana Vuka, ki je prodrl proti vratom. Nekoliko z desne je močno streljal z 12 metrov, a je meril mimo leve vratnice.

32. minuta: Budescu in Bukari sta izigrala obrambo Domžal na levi strani. Budescu je z 20 metrov močno sprožil, vratar Vidmar pa je žogo brez večjih težav zaustavil.

28. minuta: Nogometaši Astre so se na desni strani ognili prepovedanemu položaju. Prodrl je Enache, ki je poslal nizek predložek v kazenski prostor. Skubic je bil za las prepozen in Fataí je neovirano streljal s prve. Z 10 metrov je meril čez gostujoča vrata.

28. minuta: Astra je prišla do novega kota z desne strani. Po podaji Moraisa je z glavo mimo leve vratnice streljal Seto.

23. minuta: Budescu se je na polovici Domžal uspel otresti Božovića. Poslal je predložek v kazenski prostor, kjer je z glavo čez gol streljal Fataí.

22. minuta: Seto je priboril prosti strel dobrih 25 metrov od vrat Domžal. Prosti strel je izvajal Budescu, ki je zadel živi zid. V nadaljevanju akcije dvojna podaja Fataía in Bukarija, ki je z 20 metrov meril visoko čez domžalska vrata.

20. minuta: Po domžalskem avtu je do žoge prišel Seto, ki je za hrbtom gostujoče obrambe našel Fataía. Vratar Vidmar je prehitro stekel iz vrat, napadalec Astre pa je z 20 metrov, nekoliko z leve, poizkušal z lob udarcem. Meril je mimo leve vratnice.

16. minuta: Po podaji s kota je Astra krenila v hiter protinapad po desni strani. Budescu je potegnil do kazenskega prostora in podal v sredino. Z 18 metrov je nevarno streljal Yahaya, a se je v vratih Domžal izkazal Vidmar, ki je žogo odbil.

15. minuta: Domžalčani so odlično kombinirali na desni strani. Kous je s peto podal do Gabrića, ki je poslal odličen predložek na drugo vratnico. Tam je bil povsem sam Majer, ki je streljal s petih metrov, a je žogo z odlično obrambo odbil vratar Lung. V nadaljevanju akcije je do strela prišel še Janža, ki je močno sprožil z levega roba kazenskega prostora. Vratar Lung je žogo s težavo odbil v kot.

13. minuta: Janža je odbil v nov kot Astre z desne strani. Po podaji Moraisa je s pestmi odbil Vidmar. Seto je znova podal na desno stran do Moraisa, ki je poslal nevaren predložek pred vrata, kjer pa se žoge ni dotaknil nobeden od igralcev, tako da je končala v gol avtu.

10. Minuta: Na desni strani polovice Domžal je do žoge prišel Seto. Poslal je predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Fatai. Z glavo je meril mimo desne vratnice.

7. minuta: Astra je prišla do drugega kota z desne strani. Po podaji Moraisa je na prvi vratnici slabo z glavo streljal Fatai.

6. minuta: Lung je storil napako pri izbijanju žoge iz svojega kazenskega prostora. Na sredini je prestregel Majer, ki je nemudoma podal do Gabrića. Ta je s 25 metrov močno streljal, a je vratar Lung žogo uspešno zaustavil.

5. minuta: Fataí je priigral prvi kot na tekmi. Na desni strani so domači poizkušali z uigrano akcijo, vendar jim je žoga ušla z igrišča.

3. minuta: Domžalčani so odločno krenili v tekmo. Božović je preigraval na desnem robu kazenskega prostora, vendar mu ni uspelo poslati predložka v kazenski prostor.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal, ki so zaigrali v postavitvi, od leve proti desni: Vidmar; Janža, Dobrovoljc, Skubic, Kous; Majer, Gorenc Stanković, Božović; Vuk G., Gabrić, Vuk S. V ekipi Domžal se je na ogrevanju poškodoval Denis Ljubović, ki ga je v prvi enajsterici zamenjal Gaber Dobrovoljc.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO