Domžalsko slavje na turnirju Topolino Calcio Aosta

Sredi junija so se nogometaši do devet let prvič podali po nogometne izkušnje v tujino. Skupaj s selekcijama do 10 in 11 let so odšli na veliki nogometni turnir v italijansko Aosto. Če bi nas kdo pred odhodom v Aosto vprašal, kako je videti nogometni turnir v zimskem kraju, ki ga lahko primerjamo s Kranjsko Goro, bi mu odgovorili, da tam kaj drugega kot smučati verjetno ne znajo.

POKAL

Aosta je sicer nekoliko večja od Kranjske Gore, vendar se katerikoli slovenski kraj težko primerja z nogometnimi kapacitetami v tem kraju. V krogu približno 10 km od mesta je vsaj 20 urejenih nogometnih igrišč, s pripadajočimi garderobami, v glavnem pokritimi tribunami in kakšnim barom za žejne navijače.

DVOBOJ ZAVBI

Le v kategoriji do 9 let je bilo prijavljenih 40 klubov iz različnih Italijanskih pokrajin in sosednjih držav. Osrednji dogodki, kot so dnevna zabava, prehranjevanje, večerne igre, so se dogajali na centralnem prizorišču, kjer se je zvečer zbralo približno 1800 otrok oziroma nogometašev. Predstavljajte si, koliko makaronov je bilo potrebno hkrati pripraviti. Sami nogometni nastopi so se odvijali na igriščih v Aosti in okoliških krajih.

POGACAR MAKS

Nogometaši do 9 let so se na 700 kilometrov dolgo pot odpravili v četrtek, 13. junija zgodaj zjutraj, v Aosto pa so prišli v večernih urah, kjer so se nastanili v svoj "bazni tabor", to je bil urejen Hotel Express. V predtekmovalnem delu turnirja so bile ekipe do 9 let razdeljene v 10 skupin po 4. NK Domžale je nastopil s tremi ekipami v treh različnih predtekmovalnih skupinah, na dveh različnih krajih.

MILADINOVIC TIM

V petek popoldan so vse nogometne ekipe do 9 let začele svoje nastope. Domžale A so s tremi zmagami, brez poraza in z visoko gol razliko osvojile prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini. Prav tako je bila ekipa Domžale B, z enim neodločenim izidom in dvema zmagama, prva v svoji skupini. Nogometaši moštva Domžale C pa so bili z zmago, neodločenim izidom in porazom tretji v svoji skupini. Ne glede na uvrstitve prvega tekmovalnega dne, se je v soboto in nedeljo tekmovanje nadaljevalo, tako da so imeli vsi nastopajoči po tri tekme na dan.

PRIJATELJA PISKUR LETNAR

Kot prvouvrščeni ekipi v predtekmovalnem delu, sta se moštvi Domžale A in B v soboto pomerili v krogu prvouvrščenih, ki so bili razvrščeni v štiri skupine. V boju za finalne tekme sta bili ekipi A in B žal v isti skupini. Ekipa A je spet zmagala vse tri tekme in se uvrstila v finalne boje zadnjega dne. Ekipa B je bila zaradi poraza proti svojim soigralcem iz ekipe A druga v skupini.

GOL LETNAR

Zadnji tekmovalni dan je za ekipi A in B potekal na centralnem stadionu v Aosti, medtem ko je ekipa C tekmovala na drugem stadionu. V dopoldanskem času sta igrali ekipi B in C ter osvojili končno 8. in 24. mesto na turnirju.

TROBOJ NIK IN JURE

Popoldanske finalne boje vseh starostnih skupin je na centralnem stadionu, pri temperaturi okrog 30 stopinj Celzija, spremljalo približno 2000 gledalcev. Televizijski prispevek turnirja je pripravila celo državna radio televizija RAI. Člani ekipe Domžale A so bili zadnji dan zaradi poškodb nekoliko oslabljeni, zato so vratar in trije fantje v ekipi na vseh treh finalnih tekmah igrali celoten igralni čas. Kljub temu so Domžalčani z veliko borbenosti in želje po uspehu dve tekmi zmagali, eno pa igrali neodločeno in tako dosegli končno 1. mesto na turnirju. S tem so si prislužili ogromen pokal Miki miške in verjetno prvič doživeli aplavz pred tako številnim občinstvom.

ZMAGOVALCI

Pohvaliti velja vse nogometaše Domžal do 9 let, predvsem pa trenerja Marka Završana in Roka Hanžiča za celoletno uspešno delo z otroci. Zahvala tudi staršem -  navijačem selekcije do 9 let, ki so vse tri dni v velikem številu z ragljami in zastavami bodrili naše fante.


Tekst: Toni Rems
Foto: Sandi Letnar

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO