Miroslav Ćovilo odhaja, Igor Banović prihaja

Nogometni klub Domžale nadaljuje z oblikovanjem igralskega kadra za prihajajočo sezono. Miroslav Ćovilo, ki je ob Kamniško Bistrico prišel 22. junija, se je po dobrem tednu vadbe odločil, da prekine pogodbo in svojo kariero nadaljuje drugje. Njegovo mesto v ekipi bo zapolnil 26-letni Hrvat Igor Banović.

Igor Banović

184 centimetrov visoki zvezni nogometaš je v minuli sezoni branil barve Zadra, za katerega je odigral 27 tekem in dosegel štiri gole. V treh sezonah v najmočnejši hrvaški ligi je za dalmatinski klub zbral 92 nastopov in dosegel sedem golov: ''Z Igorjem smo zelo blizu sklenitve dveletnega sodelovanja, vendar urejamo še nekatere birokratske podrobnosti, ki bodo razrešene v nekaj dneh. Naša želja je, da bi ga lahko prijavili že za povratno tekmo proti Astri v Bukarešti. Vsekakor gre za igralca, ki ima obilico izkušenj, saj ima na koncu koncev za seboj skoraj 100 tekem v najmočnejši hrvaški ligi. Tudi v lanski sezoni je bil med nosilci igre v Zadru in to se od njega pričakuje tudi v našem dresu,'' je odločitev za Banovića pojasnil športni direktor Matej Oražem.

Miroslav Ćovilo

Prvi kadrovik dvakratnih slovenskih prvakov je pojasnil tudi prekinitev pogodbe s srbskim zveznim nogometašem Miroslavom Ćovilom, ki je v Domžalah preživel 11 dni in je na prijateljski tekmi proti ukrajinskemu Karpatiju dosegel tudi gol: ''V Nogometnem klubu Domžale je osnovna zahteva do vsakega nogometaša, da je od prvega dne, na vsakem treningu, maksimalno prisoten s telesom, srcem in dušo. To v preteklih dveh tednih pri Miroslavu na žalost ni bilo mogoče in zato je nadaljnje sodelovanje onemogočeno. Razhajamo se v korektnih in profesionalnih odnosih,'' pravi Oražem in dodaja: ''Na žalost so tudi to stvari, ki so v nogometu nekaj pričakovanega, tako da smo bili tudi v Nogometnem klubu Domžale na to pripravljeni. Deloma tudi zaradi slabih izkušenj iz preteklosti, predvsem pa iz odločenosti, da smo ves čas v pripravljenosti odreagirati na določene situacije, ki se lahko v našem poslu primerijo.''


Domžalčane že v četrtek ob 20:45 čaka prva evropska preizkušnja proti romunski Astri, ki jo boste lahko v živo spremljali tudi na naši spletni strani, televizijski prenos pa bo na programu Šport TV 1. Srečanje bo vodila sodniška ekipa iz Grčije. Glavni sodnik bo Andreas Pappas, njegova pomočnika Christos Baltas in Ilias Alexeas, delo četrtega sodnika pa bo opravljal Anastasios Sidiropoulos. Trener Stevan Mojsilović na omenjenem obračunu ne bo mogel računati na Darka Zeca, Anžeta Jelarja, Tadeja Remsa, Miloša Mijića in Marka Kovjenića, vprašljiv pa je nastop Josha Parkerja, ki ima manjše težave z zadnjo stegensko mišico.

Domzale-Astra mala

Vstopnice za prvo tekmo nove sezone si lahko v predprodaji zagotovite na vseh prodajnih mestih Eventima, Petrolovih bencinskih servisih in NK Baru. Cena je 8 evrov, za dijake študente in upokojence pa 5 evrov, otroci do 14-tega leta imajo prost vstop. Letne vstopnice za evropske tekme ne omogočajo vstopa na stadion. Gremo skupaj do vrha!

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Grega Krmavnar in Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO