Dragan Džajić: Mojsilović je neverjeten

Nogometni klub Domžale je na sobotni tekmi s Crveno zvezdo v Športnem parku gostil eminentnega gosta. Na vabilo kluba se je odzval predsednik beograjskega velikana in legenda jugoslovanskega nogometa Dragan Džajić. 67-letni nekdanji nogometaš je za Crveno zvezdo zbral 615 nastopov in zabil 370 golov, za jugoslovansko reprezentanco pa je na 85 tekmah dosegel 23 zadetkov. Med obiskom ob Kamniški Bistrici si je nekaj časa vzel tudi za pogovor z nami.

Dragan Džajić

Gospod Džajić, lepo pozdravljeni v Domžalah. Kako se počutite v Sloveniji?
V Domžalah se počutim zelo lepo. Vreme je lepo in tudi sprejem vodstva Nogometnega kluba Domžale je bil izjemno prijeten. Za nami je dobra mednarodna prijateljska tekma, ki jo je spremljalo lepo število gledalcev, obema ekipama pa je dala veliko odgovorov.

V Domžale ste prišli na povabilo Nogometnega kluba Domžale?
Vabilu domžalskega kluba sem se z veseljem odzval. Čeprav osebno redko hodim na pripravljalne tekme v tujino, Crvena zvezda pogosto prihaja v Slovenijo na priprave in hkrati na prijateljske tekme v Domžale. Sem prihajamo zaradi podnebja in pogojev, ki nam jih ponuja infrastruktura v vaši državi. Priprave v Sloveniji so zadetek v polno.

Dragan Džajić

Tokratna tekma med Domžalami in Crveno zvezdo je prav posebna, saj vaše moštvo prvič s klopi vodi nekdanji trener Domžal Slaviša Stojanović?
Vesel sem, da je Slaviša Stojanović svojo pot na klopi Crvene zvezde začel na stadionu, kjer se je uveljavil kot trener. Upam, da je to znak, da bo njegovo udejstvovanje pri nas prav tako uspešno oziroma še uspešnejše kot je bilo tukaj v Domžalah.

Dobro poznate tudi trenerja Domžal Stevana Mosjilovića…
Odličen je. Gre za odličnega trenerja in zelo trdega delavca. Neverjeten je. To je trener, ki je na začetku svoje poti in bo zagotovo še veliko dosegel v svoji karieri. O njem le vse najlepše.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO