Primož Jeršin: Zaostanek je previsok

Starejši dečki Nogometnega kluba Domžale so tudi v letošnji sezoni v vrhu NZS lige U14 - zahod. Dvakratni zaporedni državni prvaki po jesenskem delu zasedajo tretje mesto, z lepimi možnostmi, da spomladi stopijo še stopnico višje. Trener Primož Jeršin goji izjemno napadalen nogomet, saj imajo Domžalčani daleč najboljši napad v ligi, hkrati pa imajo v svojih vrstah tudi najboljšega strelca Jana Mlakarja.

Primož Jeršin

V jesenskem delu sezoni ste na 17-tih tekmah dosegli 41 točk in ste s sedmimi točkami zaostanka za vodilnim Triglavom na tretjem mestu. Kako ste zadovoljni s prvim delom sezone?
Z izkupičkom nisem povsem zadovoljen, saj je sedem točk za vodilnim prevelik zaostanek. Na tekmah, ki jih nismo obrnili v svojo korist, smo imeli kar nekaj smole, z izjemo prve tekme proti Triglavu, ki je bil boljši od nas. Na drugi medsebojni tekmi z vodilnim moštvom, ki je bila novembra, smo bili boljši, a smo vseeno izgubili. Ti dve tekmi sta tudi pretehtali jesenski del sezone. Mislim, da je sedem točk preveč in ni realen pokazatelj moči.

Oddali ste vsega deset točk, od tega šest vodilnemu Triglavu, ki je v celotni jeseni izgubil le tri točke. Kranjčane bo najverjetneje težko ujeti, drugo mesto pa je na dosegu roke, še posebej, ker mora Olimpija, ki beži dve točki, še enkrat igrati s Triglavom?
Na koncu sezone moramo osvojiti najmanj drugo mesto. Čakali bomo tudi na morebitne napake Triglava, ki bo spomladi težko nadaljeval v takšnem ritmu. Šli bomo iz tekme v tekmo in poizkušali osvojiti celoten izkupiček točk. Spomladi nas čaka tudi finale Nike Premier pokala, v katerem se bomo za nastop na evropskem prvenstvu Nike Premier pokala udarili z Mariborčani.

U14

Imate daleč najboljši napad v ligi, ki je dosegel kar 64 golov, kar je povprečno skoraj štiri na tekmo. Na drugi strani pa je obramba prejela kar 16 golov?
Igramo zelo odprto in na skoraj vseh tekmah smo ves čas na nasprotnikovi polovici. Ustvarjamo si ogromno priložnosti in posledično dosegamo tudi veliko zadetkov. To ima na drugi strani tudi stranski učinek in sicer ranljivost v obrambi, saj je naša zadnja linija malce bolj razredčena. To bomo morali v spomladanskem delu popraviti in poskrbeti, da bomo prejemali manj zadetkov.

V svojih vrstah imate najboljšega strelca lige Jana Mlakarja, ki je na 17-tih tekmah dosegel kar 23 golov. Jan je pred časom odpotoval tudi v Rim, kjer je vadil z italijanskim nogometnim velikanom Romo. Kaj so njegove največje kvalitete in na katerih področjih še lahko napreduje?
Jan Mlakar je najverjetneje najboljši igralec tega letnika v Sloveniji. Njegovi glavni prednosti sta izredna hitrost in tako imenovani udarec iz kolena (kratek zamah op.p.), s katerim se lahko pohvali zelo malo igralcev. V mlajših kategorijah je veliko delal na tehniki in se ni zanašal le na hitrost, kar počne veliko igralcev. Ima izredno tehniko, dober je z obema nogama in ima odličen skok. Za nepoznavalce velikokrat deluje nekoliko zaspano, vendar temu ni tako. Mislim, da pri njemu ni stvari, ki bi jo moral posebej popraviti, svoje znanje mora le še dodatno piliti. Če bo še naprej delal tako trdo kot do sedaj, ima realne možnosti, da postane vrhunski igralec.

Jan Mlakar

V spomladanskem delu prvenstva vas čaka še 13 tekem. Kaj si v drugem delu sezone najbolj želite od svojih igralcev in ekipe?
Težili bomo k temu, da v prvenstvu zmagamo prav vse tekme, ob enem pa prikažemo lep nogomet. Tega smo zagotovo sposobni. Želim si, da bi vsi igralci napredovali in da bi jih prihodnje leto čim več zaigralo za kadetsko ekipo Domžal. Naša najpomembnejša tekma bo finale Nike Premier pokala z Mariborom. Zmaga nas vodi na evropsko klubsko prvenstvo, ki bo letos v Sloveniji. Z Mariborom imamo enake možnosti, žreb pa bo odločil, kdo bo domačin tega finala.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO