Selak in Zadnikar na posojo v Radomlje

Nogometni klub Domžale nadaljuje z intenzivnim oblikovanjem moštva za spomladanski del sezone. Mate Selak, Dejan Zadnikar in mladinec Luka Cerar se selijo na posojo oziroma dvojno registracijo k drugoligašu Radomljam, svoji prvi poklicni pogodbi pa sta podpisala izjemno perspektivna mlada igralca Jon Gorenc Stanković, ki se trenutno mudi na treningih pri italijanskemu velikanu Fiorentini in Miha Kostanjšek. Domžalčane sicer danes ob 16. uri čaka prva prijateljska tekma med pripravami na spomladanski del sezone.

Zadnikar na4

Strokovni štab slovenskega pokalnega prvaka je imel na začetku priprav, ko so se k vadbi vrnili tudi vsi poškodovani igralci iz jesenskega dela prvenstva, na treningih več kot trideset igralcev. Širok kader pomeni tudi, da nekateri v prvi ekipi ne bi dobili primerne minutaže za dokazovanje, zato se bodo spomladi kot posojeni igralci kalili v sosednjih klubih. Kot smo poročali sta na posojo že odšla Lamin Diallo, ki se je preselil v kranjski Triglav in Nik Cimprič, ki bo zaigral za Dob. Začasno pa sedaj iz Domžal odhajata tudi Mate Selak in Dejan Zadnikar, ki bosta v drugoligaškem tekmovanju pomagala Radomljam: ''Pri obeh gre za željo igralcev in kluba, da dobita prepotrebno minutažo, ki bi si jo pri nas težje izborila. Veseli me, da smo dolgoletno sodelovanje z Nogometnim klubom Radomlje na področju mladinskega pogona sedaj prenesli tudi na člansko raven. Klub je urejen, dela dobro in verjamem, da bosta Dejan in Mate tam uspešno napredovala ter se poleti vrnila z lepo izkušnjo iz naše neposredne soseščine. Bližina Radomelj nam omogoča tudi, da si bomo igralca lahko večkrat ogledali, ne le na tekmah, ampak tudi na treningih, ter s tem podrobno spremljali njun razvoj," je odločitev pojasnil športni direktor Nogometnega kluba Domžale Matej Oražem.

Selak ol

Skupaj s Selakom in Zadnikarjem se k neposrednim sosedom seli tudi 18-letni mladinec Luka Cerar, ki bo že pol leta pred iztekom mladinskega staža dobil priložnost v članski konkurenci: ''Luka je občasni reprezentant Slovenije in odločili smo se, da mu ponudimo možnost dokazovanja na članski ravni. Te izkušnje mu bodo drugo leto zelo pomagale pri preboju v člansko ekipo,'' pojasnjuje Oražem, ki je podpisal tudi dve novi pogodbi. S svojimi dobrimi predstavami sta si ju prislužila 16-letni Jon Gorenc Stankovič in 17-letni Miha Kostanjšek: ''Jon je domači proizvod, ki ima odlične nogometne gene. Njegov oče je namreč v preteklosti igral za Nogometni klub Domžale, sedaj pa že vrsto let deluje kot trener v našem mladinskem centru. Jon je s svojimi predstavami ter odnosom do nogometa pokazal velik potencial, kar potrjuje tudi dejstvo, da je eden najbolj standardnih igralcev v reprezentanci Slovenije do 16 let. Tudi Miha je sin očeta, ki je v našem mladinskem centru trener. Na začetku priprav na spomladanski del sezone se je redno priključil treningom članske ekipe, kjer se je do sedaj odlično znašel. Premore velik talent, ki pa ga bo moral s trdim delom in mnogo treninga nadgrajevati iz tedna v teden. Verjamem, da je tudi podpis poklicne pogodbe pomemben korak na tej poti, ki pomeni potrditev, zaupanje in pa tudi dolžnost storiti prav vse za svoj razvoj, v katerega verjamemo vsi v klubu," je za konec še povedal prvi kadrovik Nogometnega kluba Domžale.

Jon ha

Domžalčane danes čaka prva prijateljska tekma med pripravami na spomladanski del sezone. Na igrišču z umetno travo v Športnem parku v Domžalah se bodo ob 16. uri pomerili z Aluminijem iz Kidričevega.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO