Domžale - Maribor 0:2

PRVA LIGA SI 2011/2012
petek, 27.04.2012, 32. kolo
Športni park Domžale, 1.000 gledalcev 
Strelca: 0:1 Topić 50'/ag.; 0:2 Ibraimi 57'

Sodniki: Miran Bukovec (Lendava), Matej Žunič (Kranj), Milan Kogej (Idrija), Želimirko Pavlović (Krško). Delegat: Jože Tomšič (Ljubljana).

Domžale Maribor
41 Vidmar Nejc 12 Pridigar Marko  
22 Skubic Nejc 4 Vidović Jovan  
5 Hanžič Rok 7 Mejač Aleš  
3 Topić Darko 10 Ibraimi Agim  
29 Balkovec Jure 11 Velikonja Etien  
7 Teinović Dalibor 20 Cvijanović Goran  
17 Kovjenić Marko 24 Trajkovski Dejan  
25 Korun Uroš 26 Rajčevič Aleksander  
9 Radovanović Igor 31 Lesjak Zoran  
31 Osmanaj Liridon 44 Berič Robert  
23 Ihbeisheh Jaka 70 Mertelj Aleš  
----------------------------------------- -----------------------------------------  
1 Balažič Izidor 13 Radan Matej  
8 Brezovački Blaž 5 Filipović Željko  
18 Grbić Miroslav 9 Tavares Marcos Morales  
28 Gerić Dejan  17 Volaš Dalibor  
89 Vuk Slobodan 36 Majer Aleš  
36 Kostanjšek Miha 44 Arghus Soares Bordignon  
24 Rems Tadej 92 Črnic Matic  

Strelca: 0:1 Topić 50'/ag., 0:2 Ibraimi 57'
Menjave
Domžale: Balkovec - Gerič 58', Radovanović - Vuk 67', Teinović - Grbić 75'
Maribor: Velikonja - Volaš 66', Berič - Tavares 74', Cvijanović - Črnic 88'
Rumena kartona: Balkovec 42', Cvijanović 60'
Rdeči karton: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Michela Nacka Balokoga, Slobodana Vuka, Tadeja Apatiča, Darka Zeca, Ivana Knezovića, Mitje Zatkoviča, Denisa Halilovića, Amerja Krcića, Damirja Pekiča, Luke Vrhunca, Marka Drevenška  in Saše Aleksandra Živca. V moštvo so se vrnili Darko Topić, Jure Balkovec, Blaž Brezovački, Slobodan Vuk in Dejan Gerić.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli igralci Maribora.
 
2. minuta: Skubic je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor. Z glavo Rajčevič ni najbolje izbil in do strela iz voleja je prišel Kovjenić. Pravočasno je s telesom blokiral Vidović in Domžalčani so imeli prvi kot na tekmi. Po podaji Hanžiča brez nevarnosti za goste, ki so nemudoma krenili v protinapad. Pravočasno se je vrnil Osmanaj in odbil v kot.

3. minuta: Po podaji Mariborčanov s kota je bil v kazenskem prostoru Domžal najvišji vratar Vidmar.

6. minuta: Spremljamo igro med obema kazenskima prostoroma. Domžalčani so zaigrali v naslednji postavitvi, od desne proti levi: Vidmar; Skubic, Topić, Hanžič, Balkovec; Kovjenić, Korun, Teinović; Osmanaj, Radovanović in Ihbeisheh.

9. minuta: Mariborčani so dobro izigrali obrambo domačih na desni strani. Mejač je z roba kazenskega prostora poslal predložek pred vrata, kjer Velikonja z glavo žoge ni najbolje zadel.
 
13. minuta: Osmanaj je dobrih 25 metrov od vrat Maribora priboril prosti strel. Balkovec je poizkušal s strelom čez živi zid, a je meril nekoliko previsoko.

19. minuta: Domžalčani so izvedli hiter protinapad. Kovjenić je potegnil na polovico Maribora in 25 metrov od vrat se je odločil za močan strel. Meril je visoko čez vrata.

20. minuta: Trajkovski je bil pri žogi na levi strani polovice Domžal. S podajo med domačimi branilci je iskal Berič, a je pred napadalcem gostov uspešno žogo pokril vratar Vidmar.

21. minuta: Ibraimi je prodiral po desni strani. Poizkušal je z nizko podajo pred vrata, kjer je v kot izbil Topić. Po podaji Ibraimija s kota je izbil Hanžič.

22. minuta: Mejač je z desne strani poslal predložek na drugo vratnico, kjer je v kot izbil Vidmar. Po podaji Cvijanovića je žogo pred vrati zanesljivo ujel Vidmar.

23. minuta: Ibraimi je izvajal kot z desne strani. Pred vrati je pred Lesjakom z glavo v zadnjem trenutku odbil Topić. V nadaljevanju akcije je do strela s 25-tih metrov prišel Ibraimi. Meril je po sredini gola in vratar Vidmar z obrambo ni imel težjega dela.

25. minuta: Mariborčani so prišli do novega strela proti vratom. S 30-tih metrov je poizkušal Lesjak, ki je meril previsoko.

26. minuta: Ibraimi je na desni strani prebil obrambo Domžal. Poslal je močan predložek pred vrata, kjer je v kot odbil Hanžič. Cvijanović je poslal predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je Lesjak z glavo streljal precej mimo vrat.

30. minuta: Mariborčani so zapretili s strelom z razdalje. Mertelj je s 30-tih metrov meril v desni kot Vidmarjevih vrat, a je žoga zletela za las mimo gola.

32. minuta: Skubic je z diagonalno podajo na levi strani našel Balkovca. Slednji je z zadnjimi močmi uspel žogo poslati v kazenski prostor, kjer je Mejač zgrešil žogo. Osmanaj je odlično podajo žogo nastavil Radovanoviću, ki je z desetih metrov, iz ugodnega položaja, meril čez gol gostov.

34. minuta: Hanžič je na levi strani našel Osmanaja, ki je prodrl vse do kazenskega prostora Maribora. Močno je podal pred vrata, kjer ni bilo nikogar od domačih napadalcev.

35. minuta: Mariborčani veliko poizkušajo s streli z razdalje. Tokrat je s 25-tih metrov ustrelil Ibraimi, ki je meril previsoko.

36. minuta: Vidović je storil napako globoko na svoji polovici in domači so prišli do kota. Po uigrani akciji je predložek poslal Osmanaj, a so se gostje ubranili.

39. minuta: Ibraimi je na desni strani s samostojno akcijo prodrl v kazenski prostor, kjer je prišel do strela z 10-tih metrov. Močno je sprožil ob bližnjo vratnico, a se je z obrambo izkazal Vidmar. Po podaji s kota Ibraimija, je na prvi vratnici Velikonja z glavo streljal mimo gola.

41. minuta: Mariborčani so na desni strani polovice Domžal storili prekršek nad Balkovcem, ki je obležal na tleh, a glavni sodnik ni označil prekrška. Gostje so kljub temu nadaljevali z igro in prišli do lepe priložnosti. Berič je v ogenj poslal Velikonjo, ki je bil sam pred domačimi vrati. S 13-tih metrov, nekoliko z desne strani, je meril v dolgi kot, a se je z odlično obrambo izkazal Vidmar.

42. minuta: Zaradi prekrška nad Rajčevičem je rumeni karton prejel Jure Balkovec.

45. minuta: Cvijanović je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Na kratko je podal do Ibraimija, ki je močno sprožil s slabih 30-tih metrov. Dobro postavljeni vratar Vidmar je uspešno žogo ujel. Po dolgi podaji je Osmanaj uspešno preigraval na desni strani in izsilil kot. Po podaji Hanžiča je na drugi vratnici streljal Topić, ki je z glavo sprožil čez gol.

45+1. minuta: Četrti sodnik Želimirko Pavlovič je označil še minuto dodatka prvega polčasa.

45+2. minuta: Teinović je bil pri žogi na levi strani polovice Maribora. Odlično je podal na prvo vratnico, kjer je z glavo Korun streljal mimo daljše vratnice. Nemudoma po strelu je glavni sodnik Miran Bukovec označil konec prvega polčasa.  

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Domžal. Pri domačih je prišlo do taktične spremembe. Mesti sta na levi strani zamenjala Jure Balkovec in Jaka Ihbeisheh.

0:1 Topić/ag.; 50. minuta: Mariborčani so prišli do kota z leve strani. Cvijanović je poslal predložek pred vrata, kjer je žoga preletela Vidmarja in ob Beriču v nogo nesrečno zadela Topića ter končala v mreži.

0:2 Ibraimi; 57. minuta: Ibraimi je prišel do žoge na desni strani polovice Domžal. Preigral je Teinovića in s slabih 25-tih metrov močno sprožil ob bližnjo vratnico. Žoga se je od okvirja vrat odbila v mrežo.

58. minuta: V ekipi Domžal je Jureta Balkovca zamenjal Dejan Gerić.

59. minuta: Hanžič je izvajal kot z leve strani. Poslal je predložek v kazenski prostor, kjer z glavo ni najbolje streljal Radovanović.

60. minuta: Zaradi prekrška nad Nejcem Skubicem je rumeni karton prejel Cvijanović.

63. minuta: Mariborčani so znova prišli do zaključnega strela. S 25-tih metrov je nevarno v levi kot meril Berič, a se je z imenitno obrambo izkazal vratar Vidmar, ki je odbil v kot.

64. minuta: Berič je bil v akciji na polovici Domžal. Na kratko je podal do Cvijanovića, ki je s 25-tih metrov streljal iz težkega položaja. Meril je čez gol. Na drugi strani je Korun poizkušal s 30-tih metrov, vendar je iz voleja meril previsoko.

66. minuti: V ekipi Maribora je Velikonjo zamenjal Volaš.

67. minuta: V ekipi Domžal je Igorja Radovanovića zamenjal Slobodan Vuk.

68. minuta: Berič se je dobro znašel na levi strani polovice Domžal. Žogo je nastavil Mertlju, ki je s 25-tih metrov močno sprožil po tleh. Meril je v spodnji desni kot, a je bil za las nenatančen.

72. minuta: Domžalčani so dobro kombinirali na polovici Maribora. Ihbeisheh je podal do Teinovića, ki je s slabih 30-tih metrov močno sprožil. Meril je v spodnji levi kot gostujočih vrat, a je s konicami prstov vratar Pridigar žogo odbil v kot.

74. minuta: V ekipi Maribora je Beriča zamenjal Tavares.

75. minuta: V ekipi Domžal je Daliborja Teinovića zamenjal Miroslav Grbić.

76. minuta: Skubic je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor Maribora. Do strela z glavo je prišel Osmanaj, mariborski branilci pa so odbili v kot. Odličen predložek je poslal Gerić. V kazenskem prostoru Maribora je bil najvišji Korun, ki je z glavo streljal nekoliko previsoko.

77. minuta: Osmanaj je bil pri žogi na levi strani polovice Maribora. Potegnil je v sredino in se 25 metrov od vrat odločil za strel. Žoga se je od enega od gostujočih branilcev odbila v kot. Po podaji Geriča so se gostje uspešno ubranili.

78. minuta: Mariborčani so prišli do svojega desetega kota na tekmi. Cvijanović je poslal žogo na prvo vratnico, kjer je bila prava zmeda. Kombinirala sta Lesjak in Vidović, ki je iz neposredne bližine zadel vratnico.

81. minuta: Na levi strani polovice Maribora je bil pri žogi Ihbeisheh. Potegnil je v sredino in močno sprožil z desnico. Meril je mimo leve vratnice gostujočih vrat.

83. minuta: Mariborčani so dolgo časa kombinirali okoli kazenskega prostora Domžal. Lesjak je prodrl proti vratom, kjer je po levi strani šel mimo vratarja Vidmarja, vendar ni uspel nemudoma streljati. Ko se je obrnil je vendarle sprožil, vendar je Vidmar odlično odbil. V nadaljevanju akcije je Tavares podal do Mejača. ki je z 20-tih metrov močno sprožil. Meril je v spodnji levi kot, a se je z novo odlično obrambo izkazal Vidmar.

84. minuta: Domžalčani so krenili v hiter napad po desni strani. Skubic je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Rajčevič odbil do Vuka. Slednji je s 14-tih metrov iz voleja meril čez gol.

85. minuta: Mejač je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je predložek v osrčje kazenskega prostora Domžal. Pred Topićem je do strela z glavo prišel Tavares, ki je meril mimo daljše vratnice.

88. minuta: V ekipi Maribora je Cvijanovića zamenjal Črnic.

90+1. minuta: Četrti sodnik Želimirko Pavlovič je pokazal tri minute dodatka tekme.

90+4. minuta: Glavni sodnik Miran Bukovec je označil konec tekme.


Tekst: Grega Krmavnar  
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO