Kostroj Dravinja - Domžale 2:1

POKAL SLOVENIJE 2012/2013
sreda, 19.09.2012, 2. kolo
ŠRC Dobrava Slovenske Konjice, 100 gledalcev

Strelci: 1:0 Kotnik 17', 2:0 Kotnik 57', 2:1 Knezović 71'
 

Sodniki: Miran Bukovec (Lendava), Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec), Benc Uroš (Rače). Delegat: Igor Bučar (Novo mesto).
 
KOSTROJ DRAVINJA DOMŽALE
1 Urh Aleks 39 Zabret Gregor
5 Klokočovnik Simon 2 Skubic Nejc
16 Čerenak Jernej 3 Topić Darko
3 Zukić Aleksander 9 Vuk Goran
21 Gaber Tadej 11 Osmanaj Liridon
18 Šmitran Dario 13 Knezović Ivan
9 Čander Urban 14 Papež Jernej
4 Boljanović Nemanja 17 Kovjenić Marko
10 Pristovnik Primož 24 Rems Tadej
7 Kotnik Tadej 27 Dobrovoljc Gaber
14 Černec Timotej 28 Šimunović Mato


23 Klevže Matevž 1 Balažič Izidor
20 Čakš Žiga 7 Živec Saša Aleksander
17 Naglič Aljaž 8 Gerić Dejan
13 Gosak Davorin 18 Pihler Aleks
8 Hribernik Gašper 23 Ihbeisheh Jaka
2 Trošt Luka 91 Vrhunc Luka
22 Štrukelj Jan

Strelci: 2:0 Kotnik 17', 2:0 Kotnik 57', 2:1 Knezović 71'
Menjave
Kostroj Dravinja: Černec - Gosak 70', Čander - Naglič 75', Kotnik - Čakš 80'
Domžale: Pepež - Živec 46', Kovjenić - Pihler 46', Šimunović - Gerić 60'
Rumeni kartoni: Skubic 42', Pristovnik 44', Gaber 45+1', Osmanaj 67', Šmitran 71', Naglič 90+1'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Nejca Vidmarja, Slobodana Vuka, Rudija Vancaša Požega in Tobiasa Mencigarja.

Nejc Skubic

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli igralci Domžal.

2. minuta: Domžalčani so začeli v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Zabret; Topić, Rems, Knezović, Dobrovoljc; Kovjenić, Skubic, Šimunović; Vuk, Osmanaj, Papež.

5. minuta: Domžalčani so nemudoma prevzeli vajeti igre in si priigrali prvi kot na tekmi. Po podaji Šimunovića na vrh kazenskega prostora so se domači ubranili.

10. minuta: Skubic je na levem robu svojega kazenskega prostora storil prekršek nad Čerenakom. Po predložku Šmitrana je z glavo uspešno odbil Topić.

13. minuta: Po podaji Topića z avta so domači odbili v kot. Z leve strani je podal Šimunović, z glavo je odbil Klokočovnik in gostje so prišli do novega kota. Z desne strani je podal znova Šimunović, z glavo je streljal Osmanaj, žoga pa se je od domačega branilca odbila v tretji zaporedni kot. Po podaji Šimunovića z leve je odbil vratar Urh, Skubic pa je priboril prosti strel 30 metrov od domačih vrat. Tega je izvajal Šimunović, ki je meril za las mimo desne vratnice gostujočih vrat.

15. minuta: Pristovnik je prodiral po desni strani. Poizkušal je poslati predložek, a je dobro blokiral Topić, ki je odbil v kot. Po podaji Šmitrana je z glavo poizkušal Boljanović, vratar Zabret ni imel težav z obrambo.

1:0 Kotnik; 17. minuta: Čander je bil pri žogi na sredini igrišča. Za hrbtom gostujoče obrambe je našel Kotnika, ki je z vrha kazenskega prostora močno sprožil z voleja. Žoga je zletela v desni kot nemočnega vratarja Zabreta.

19. minuta: Šmitran je izvajal kot z leve strani. Poslal je predložek na prvo vratnico, kjer je do strela prišel Čander. Z bližine je meril mimo bližnje vratnice.

22. minuta: Na drugi strani je bil pri žogi Šimunović, ki je 25 metrov od vrat močno sprožil. Vratar Urh je žogo zanesljivo ujel.

24. minuta: Dravinja je prišla do kota z desne strani. Šmitran je poslal predložek pred vrata, kjer je uspešno s pestmi odbil vratar Zabret.

28. minuta: Goran Vuk je na levi strani priboril kot za Domžale. Šimunović je podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil najvišji branilec Dravinje Čerenak.

29. minuta: Vuk je tokrat prodiral po desni strani in ponovno iztržil kot. Šimunović je znova podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Knezović. Z 11-tih metrov je streljal čez domača vrata.

41. minuta: Domžalčani so dlje časa napadali po desni strani polovice Dravinje. Žoga je prišla do Skubica, ki je z dobrih 20 metrov močno streljal z voleja. Meril je za las mimo desne vratnice domačih vrat.

42. minuta: Zaradi prekrška nad Čerenakom je rumeni karton prejel Nejc Skubic.

44. minuta: Zaradi grobega prekrška nad Skubicem je le rumeni karton prejel Pristovnik.

45+1. minuta: Zaradi prekrška nad Skubicem je rumeni karton prejel Gaber.

45+1. minuta: Po dobri minuti dodatka je sodnik Miran Bukovec označil konec 1. polčasa.

46. minuta: V ekipi Domžal sta Jerneja Papeža in Marka Kovjenića zamenjala Saša Aleksander Živec in Aleks Pihler. Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Dravinje.

47. minuta: Domžalčani so izvajali stranski avt na desni strani polovice Dravinje. Šimunović je z glavo podaljšal do Osmanaja, ki je precej z desne sprožil proti vratom. S 13 metrov je meril mimo daljše vratnice.

49. minuta: Živec je storil prekršek nad Čerenakom 30 metrov od vrat Domžal. Čander je neposredno sprožil proti vratom, vendar je meril naravnost v roke vratarju Zabretu, ki je bil zanesljiv.

50. minuta: V Slovenskih Konjicah je začelo deževati, kar bo še otežilo igro na izjemno mehki igralni površini.

2:0 Kotnik; 57. minuta: Dravinja je poslala dolgo žogo na polovico Domžal. Od Remsa je bil hitrejši Kotnik, ki je sam prišel pred vratarja Zabreta. S strelom v dolgi kot ga je tudi premagal in podvojil vodstvo Dravinje.

60. minuta: V ekipi Domžal je Mata Šimunovića zamenjal Dejan Gerić.

62. minuta: Domžalčani so izvedli hitro akcijo na polovici Dravinje. Živec je v ogenj poslal Osmanaja, ki je sam krenil proti vratom. Nesebično je poizkušal podati v sredino, kjer je bil Vuk, vendar se je pravočasno vrnil Gaber, ki je odbil.

66. minuta: Živec je v kazenskem prostoru zaposlil Osmanaja, ki je žogo spravil do Topića. Ta je s 14 metrov poizkušal streljati, domači so ga pri tem nepravilno zaustavili, vendar je piščalka sodnika Bukovca ostala nema. Žoga je na desni strani prišla do Dobrovoljca, ki je poslal odličen predložek na drugo vratnico. Tam je z glavo sprožil Vuk, vendar je s petih metrov meril naravnost v vratarja Urha.

67. minuta: Rumeni karton je zaradi prekrška prejel Liridon Osmanaj.

70. minuta: V ekipi Dravinje je Černeca zamenjal Gosak.

2:1 Knezović; 71. minuta: Gerić je bil pri žogi na desni strani polovice Dravinje. Poslal je odličen predložek pred vrata, kjer je najvišje skočil Knezović, ki je z glavo žogo zabil v gol. Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Šmitran.

75. minuta: V ekipi Dravinje je Čamdra zamenjal Naglič.

79. minuta: Gerić je prišel do strela s 16 metrov. Močno je sprožil, a so uspeli gostujoči branilci blokirati. Žoga je na desni strani prišla do Dobrovoljca, ki je poslal predložek na drugo vratnico, kjer so gostje odbili v kot. V ekipi Dravinje je Kotnika zamenjal Čakš.

84. minuta: Gerić je bil pri žogi na desni strani polovice Dravinje. Poslal je predložek v kazenski prostor, kjer je z glavo streljal Osmanaj. Vratar Urh je bil na mestu.

85. minuta: Topić je poslal predložek na vrh kazenskega prostora. Knezović, ki se je preselil v napad, je visoko skočil in žogo spravil do Živca. Ta je s 16 metrov streljal z voleja, a je meril previsoko.

87. minuta: Dravinja je prišla do prostega strela na desnem robu kazenskega prostora. Gosak je meril v prvi kot, a je zadel le zunanji del mreže.

88. minuta: Živec je izvajal koz t leve strani. Odlično je podal pred vrata, kjer je vratar Urh slabo izbil. Gerić je žogo namestil Vuku, ki je s 16 metrov sprožil v spodnji desni kot domačih vrat. Žoga je zletela za las mimo gola.

90. minuta: Na polovici Domžal sta s glavama grdo trčila vratar Zabret in Naglič, a sta oba lahko nadaljevala z igro.

90+1. minuta: Rumeni karton je zaradi nešportne poteze prejel Naglič.

90+4. minuta: Glavni sodnik Miran Bukovec je označil konec tekme in Dravinja se je uvrstila v naslednje kolo Pokala Slovenije.

Tekst: Grega Krmavnar 

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO