Z Olimpijo jutri in tudi v četrtfinalu pokala

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije so danes izžrebali pare četrtfinala slovenskega pokala. Kroglice so Domžalčanom namenile ljubljansko Olimpijo, ki je bila v tem delu tekmovanja tekmec dvakratnih državnih prvakov že lani in tudi v sezoni 2010/2011. Prva tekma bo 22. oktobra v Domžalah, povratna pa teden dni pozneje v Ljubljani.

Domžale - Olimpija

V sezoni 2010/2011 je bila prva tekma prav tako odigrana v Športnem parku Domžale, zmage z 2:0 pa so se veselili gostje. Kljub temu so v polfinale napredovali Domžalčani, ki so v Stožicah slavili z visokim izidom 4:0. Varovanci takratnega trenerja Darka Birjukova so nato v polfinalu s skupnim izidom 2:0 izločili Interblock. V nepozabnem finalu, ki je bil odigran na Stadionu v Stožicah, pa je s 4:3 padel še Maribor.

Pokalni prvaki 2010/2011

V lanski sezoni pa je bila prva tekma četrtfinala pokala odigrana v Ljubljani, kjer so varovanci Luke Elsnerja pokazali eno najslabših predstav v celotni sezoni in zasluženo izgubili z 0:2. Na povratni tekmi v Domžalah so domači z golom Zenija Husmanija povedli v 51. minuti, a jim do konca tekme ni uspelo zatresti mreže še drugič in izsiliti podaljškov. Napredovanja se je tako veselila ljubljanska Olimpija, ki je v polfinalu izpadla proti Mariboru. Ta je nato v finalu na koprski Bonifiki z 0:2 izgubil proti Gorici.

Rudi Požeg Vancaš

Domžale in Olimpija se bosta v letošnji sezoni prvič pomerila jutri, ko se zaključuje prva četrtina državnega prvenstva. Derbi vodilnih in še neporaženih ekip se bo v Športnem parku Domžale začel ob 20:05.

Ostali pari četrtfinale Pokala Slovenije:
Farmtech Veržej/Gorica – Luka Koper
Zavrč – Celje
Krka – Maribor/Kalcer Radomlje


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO