NKD TV: Četrti zmagi mladincev in kadetov

Za mladinci in kadeti Nogometnega kluba Domžale je že sedem prvenstvenih tekem v letošnji sezoni. Varovanci Darka Birjukova so v 1. slovenski mladinski ligi edina neporažena ekipa, v zadnjem kolu pa so na kolena spravili vodilni Interblock. Na drugi strani so kadeti sezono začeli nekoliko bolj zadržano, a so kljub temu uvrščeni v zgornjem delu prvenstvene lestvice.

Veselje

Selekcija do 19 let je na prvih sedmih tekmah dosegla štiri zmage in tri remije, vse z izidom 2:2. Minuli konec tedna so se Domžalčani pomerili z ljubljanskim Interblockom, ki je bil pred gostovanjem v Domžalah še brez izgubljene točke. Tudi ob Kamniški Bistrici so gostje začeli odločno in povedli že v 11. minuti, ko je bil uspešen Domen Jugovar. Domači so za izenačenje potrebovali vsega 12. minut, ko se je še tretjič v sezoni med strelce vpisal novinec Ernest Grvala. Za popoln preobrat pa je še pred koncem prvega polčasa poskrbel napadalec Jan Mlakar, ki je prav tako dosegel svoj tretji gol v sezoni. V drugem polčasu se rezultat ni več spreminjal, čeprav bi Domžalčani lahko povišali svoje vodstvo, a so v 75. minuti zapravili enajstmetrovko. Z bele točke je bil neuspešen Grvala. S četrtim paketom treh točk so se varovanci Darka Birjukova prebili na visoko tretje mesto, kjer za vodilnim Interblockom zaostajajo tri točke, za drugim Koprom pa le še točko.


Nekoliko manj stanovitno v letošnji sezoni igra selekcija do 17 let, ki je trenutno pri štirih zmagah in treh porazih. Varovanci Dejana Dončića so le enkrat uspeli povezati dve zmagi zapored, minuli konec tedna pa so visoko ugnali ljubljanski Interblock, ki je imel pred tekmo na lestvici točko prednosti pred Domžalčani. Potem, ko sta v prvem polčasu, kljub številnim priložnostim domačih, mreži obmirovali, so aktualni prvaki v drugem delu igre izkoristili igralca več na igrišču. V 45. minuti je bil izključen vratar Nikola Cvijić, ki je storil prekršek za enajstmetrovko. Učinkovit izvajalec je bil Igor Kondič, ki se je med strelce vpisal tudi v sodnikovem dodatku. Vmes pa je dvakrat zadel še novinec Gaber Petric, ki je svojo bero golov v letošnji sezoni povišal že na sedem in je trenutno tretji strelec lige. Selekciji do 17 in 19 let v nedeljo čaka gostovanje v Izoli.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO