U11/U12: Dvakrat drugi v Stari pazovi

Na letošnjem mednarodnem turnirju za mlajše kategorije Max Sport, ki je potekal od 26.8 do 31.8 2014 v centru Nogometne zveze Srbije v Stari Pazovi, sta sodelovali selekciji Nogometnega kluba Domžal letnik 2003 in 2004. Domžalski ekipi sta bili edini, ki sta zastopali slovenski nogomet v tem delu Evrope.

Podelitev

Na turnirju je sodelovalo 128 ekip iz desetih držav, ki so bile razdeljene v različne starostne kategorije (od letnika 2001 do 2006). V kategoriji do 11 let so Domžale med 24 ekipami, ki so bile razdeljene v tri skupine po osem, igrale v Skupini 1. Potegovale so se za prvi dve mesti v skupini, ki sta neposredno vodili v nadaljnje tekmovanje, v izločilne boje pa se je uvrstila tudi najboljša tretja ekipa. Po petih zmagah in dveh porazih, so Domžalčani v skupini zasedli 3. mesto, a se vseeno uvrstili v nadaljnji del tekmovanja.

U11

Prvi nasprotnik v izločilnih bojih je bila prvouvrščena ekipa iz Skupine 1, Nogometni klub Šabac. Po zelo lepi in borbeni igri je Domžalčane z edinim golom na tekmi v polfinale popeljal najboljši igralec na turnirju v tej kategoriji, Lovro Skrinjar. V polfinalu so se Domžalčani ponovno udarili z ekipo iz Loznice. Slednja je v predtekmovanju slovenske predstavnike premagala z 2:1 in jih potisnila na 3. mesto v skupini. V boju za finale so bili Domžalčani suvereni, saj so slavili z rezultatom 3:0.

Podelitev

V nedeljskem finalu jih je čakal izjemno močan nasprotnik, grški Paok iz Soluna. Tekma je bila odigrana v soparnem in vročem vremenu. Ob bučnem navijanju številnih navijačev obeh ekip, so Domžalčani zdržali do 20. minute, v zadnjih petih minutah tekme pa so dobili dva gola in morali priznati premoč najboljši ekipi na turnirju v tej kategoriji.

Organizatorji so po končanem tekmovanju izbrali tudi najboljšo ekipo, vratarja, strelca in igralca turnirja. V najboljše moštvo sta bila uvrščena dva domžalska igralca, Jon Ficko in Lovro Skrinjar, ki sta za dosežek prejela tudi priznanji. Kipec za najboljšega igralca turnirja pa je prejel domžalski nogometaš Lovro Skrinjar.

Lovro Skrinjar
Pokal in medalje za odlično 2. mesto na mednarodnem turnirju Max Sport v kategoriji do 11 let so si med 24. ekipami priborili naslednji igralci: Matija Povh, Jon Ficko, Luka Jerin, Jure Kepic, Luka Šimat, Filip Filipovski, Miha Martinc, Ažbe Škofljanc, Luka Štros, Lovro Skrinjar, Aljoša Birk, Jan Rovšek, Alen Hunt Vodopivec in Taj Krupić. Zasluge za izreden uspeh gredo tudi trenerju in vodji ekipe, Miletu Stankoviću.

Vrstni red (letnik 2004):
1. PAOK Solun (Grčija)
2. DOMŽALE (Slovenija)
3. Vojvodina Novi Sad (Srbija)
4. Maldi Vukovi Kikinda (Srbija)

U12

V Stari pazovi je domžalski in slovenski nogomet zastopala tudi selekcija do 12 let, ki je zaradi številčnega igralskega kadra nastopila s kar tremi ekipami. V tej kategoriji je na turnirju sodelovalo 28 ekip iz različnih držav tega dela Evrope. Ekipe so bile razdeljene v 4 skupine po sedem moštev, v nadaljnji del tekmovanja pa so se uvrstile prve štiri ekipe v posamezni skupini. Dve domžalski ekipi sta v svojih skupinah osvojili drugo mesto in se uspeli uvrstiti v nadaljnji del tekmovanja, tretja pa je z nastopi na turnirju žal končala že po skupinskem delu.

Finale

Drugi del tekmovanja je v soboto zgodaj zjutraj začela druga domžalska ekipa, ki je v predtekmovanju s štirimi zmagami in dvema porazoma zasedla drugo mesto. Njen nasprotnik je bila tretjeuvrščena ekipa prve skupine, FŠ Batajnica. Domžalčani so ekipo iz predmestja Beograda premagali z rezultatom 4:0 in se uvrstili med osem najboljših ekip na turnirju. Domžalska ekipa 1 je v svoji skupini prav tako osvojila drugo mesto, edini poraz pa je doživela proti stoodstotnemu Partizanu. Prvi nasprotnik v izločilnih bojih je bila tretjeuvrščena ekipa Lavovi iz Borče, ki so morali slovenskemu predstavniku priznati premoč z visokim rezultatom 4:0.

Zmaga

V četrtfinalu je znova prva na igrišče stopila druga domžalska ekipa. Nasprotnik je bil NK Rad iz Beograda, ki se je v nadaljnje tekmovanje prebil s stoodstotnim izkupičkom šestih zmag v skupini in gol razliko 49:0. Žal Domžalčanom proti ekipi, ki v Srbiji že leto dni ne pozna poraza, ni uspelo pripraviti presenečenja. Poraz z 0:4 je pomenil, da so rumeni zaključil s turnirjem. Domžalska prva ekipa pa je na prvi tekmi drugega dne tekmovanja po streljanju kazenskih strelov z rezultatom 2:1 premagala ekipo NK prof. Bolesnikov iz Novega Sada in se uvrstila v polfinale.

Finale

Zadnja ovira pred finalom je bil beograjski Rad, ki je v osmini finala izločil drugo
domžalsko ekipo. Po petih minutah tekme je Luka Letnar postal prvi, ki je po letu dni (po izjavah prič) premagal vratarja Rada. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil in tako so se Domžalčani prebili v finale, kjer jih je ponovno čakal FK Partizan iz Beograda. Kljub lepi in borbeni igri ter bučnem navijanju domžalskih navijačev (igralcev in staršev), Domžalčanom ni uspel veliki met. Na koncu je bil z 2:0 boljši Partizan, ki se je zasluženo veselil zmage na turnirju.

Podelitev

Tudi v tej kategoriji sta bila v najboljšo ekipo turnirja izbrana dva domžalska nogometaša in sicer Žan Malnar in Luka Letnar. Žan Malnar bil proglašen tudi za najboljšega vratarja turnirja, za kar je prejel kipec in nove vratarske rokavice. Domžalčane je v tej selekciji zastopalo kar 30 nogometašev. Za ekipo, ki je na tem zelo močnem in medijsko dobro pokritem mednarodnem turnirju osvojila 2. mesto, so nastopili: Žan Malnar, Žiga Žiberna, Maks Pogačar, Tilen Babič, Igor Osterc, Jure Žavbi, Tim Miladinović, Luka Letnar, Sven Lukas Povše in Žan Luka Lubi. Za uspeh je v veliki meri zaslužen trener in vodja ekipe Ćazim Šabotić, kakor tudi njegova pomočnika Milenko Spasić in Mark Vengust.

Vrstni red (letnik 2003):
1. FK Partizan Beograd (Srbija)
2. DOMŽALE 1 (Slovenija)
3. Rad Beograd (Srbija)
4. FŠ prof. Bolesnikov Novi Sad (Srbija)

Podelitev

Za pet dnevni izlet in uživanje v tem prekrasnem športnem centru se v imenu kluba, otrok, staršev in  trenerjev zahvaljujemo vsem, ki so omogočili udeležbo 48 otrokom Nogometnega kluba Domžale na tem prestižnem mednarodnem turnirju. Prav tako se zahvaljujemo organizatorju turnirja ter osebju v nastanitvenemu centru, saj so nam omogočili tudi ogled vseh lepot glavnega mesta Srbije, Beograda in stadionov ter muzejev Crvene Zvezde ter Partizana. Obiskali smo tudi muzej 25. maj in Hišo cvetja, v kateri sta pokopana nekdanji predsednik SFRJ Tito in njegova soproga Jovanka. Nekateri otroci so prav z zanimanjem poslušali trenerja Milenka Spasića, ki je v imenu kustosa tega muzeja otrokom razlagal ta del zgodovine naše nekdanje skupne države. Po petdnevnem izletu, uživanju v nogometni igri in druženju, so se otroci, veseli po uspehu na turnirju in z osvojenimi medaljami ter pokali, hkrati pa žalostni, da je konec šolskih počitnic, zadnji dan v avgustu okoli 22.20 vrnili v Domžale v objem svojih srečnih staršev.

Tekst: Milenko Spasić
Foto: Mile Stanković in Franci Urbanija

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO