Igralec tekme #8: Nejc Vidmar

Po osmi tekmi v novem tekmovalnem letu ni bilo dvoma o zmagovalcu izbora za najboljšega igralca tekme. S prepričljivo večino je to še tretjič v sezoni postal vratar Nejc Vidmar, ki je ob številnih izjemnih obrambah na tekmi proti Mariboru postavil tudi nov rekord v 24-letni zgodovini najmočnejše slovenske nogometne lige. 25-letni čuvaj mreže je brez prejetega gola že 720 minut. Nov mejnik bo na naslednjih tekmah poizkušal postaviti še precej višje.

Nejc Vidmar

Nejc Vidmar je bil po tekmi z Mariborom najbolj oblegan mož s strani sedme sile. V spodnjih vrsticah si lahko preberete celoten intervju z njim, zbrali pa smo tudi številne objave slovenskih medijev o letošnjih uspehih dvakratnih državnih prvakov…

MMC - RTVSLO: Ko sta v reprezentanci Handanović in Oblak, lahko rečeš le: Smola zate
MMC - RTVSLO: Maribor mora biti vesel poraza v Domžalah
MMC - RTVSLO: Neustavljive Domžale porazile še Maribor
Siol Sportal: Domžalski in slovenski junak, ki žal brani v napačnem času
Planet TV: Gostovanje Luke Elsnerja v oddaji Danes (na 41:00)
Nogomania: Domžale motijo evropsko idilo
Nogomania: Rekorder ostaja skromen
Dnevnik.si: Slovenski Atletico Madrid
Dnevnik.si: Soigralci imajo več zaslug za rekord kot jaz
slovenskenovice.si: Domžalski stampedo se nadaljuje, občutili so ga tudi Mariborčani
SNPortal: SNPortal enajsterica sedmega kroga
SNPortal: "Luka Elsner: Prikazali smo inteligentno igro!"
SNPortal: Domžale ne popuščajo, pdel še Maribor

Domžale - Maribor

Ali ste pred tekmo veliko razmišljali o novem rekordu?
Moram priznati, da je bila priprava na tekmo zaradi rekorda nekoliko drugačna. Morda me je vse skupaj še nekoliko bolj gnalo in zdržali smo vse do zadnjega sodnikovega piska. Premagali smo evropski Maribor, ki mu ob tej priložnosti čestitam za uvrstitev v Ligo prvakov. Tokrat smo mi prišli na svoj račun.

V ključnih trenutkih ste bili mož odločitve. Najmanj tri obrambe so bile spektakularne…
Nočem se izpostavljati in se tudi nikoli ne bom. Na igrišču nas je enajst in zahvaliti se moram prav vsem soigralcem, ki so odigrali izjemno tekmo. Iz taktičnega vidika smo do potankosti izpolnili navodila strokovnega vodstva in zasluženo zmagali.

Zakaj takšna razlika med lanskimi in letošnjimi Domžalami?
Letos smo malce bolj zreli, saj smo se iz prejšnje sezone marsikaj naučili. Upam, da se še nismo ustavili in da bomo nadaljevali v enakem ritmu. Ostati moramo skromni, saj je za nami šele sedem kol.

Za vami je sanjska serija in vse več ljudi vas postavlja med glavne favorite za naslov prvaka?
Nočemo se postavljati v vlogo favorita, saj dobro vemo, kaj pomeni Maribor v Sloveniji. Na dolgi rok se z njimi ne moremo primerjati. Če se nam po ponudila priložnost za nekaj več, jo bomo zagotovo zgrabili. Trenutno pa smo šele pri sedmem kolu, zato kar počasi.

Nejc Vidmar

Kje je skrivnost vašega razvoja?
Končno se mi obrestuje garanje zadnjih let, ko sem trdo vadil pod vodstvom Filipa Filipovskega in sedaj Janeza Strajnarja. Vsak igralec si želi nizati uspehe in tu smo zato, da osvojimo kakšno lovoriko. Nismo še na koncu, zato gremo mirno v nadaljevanje prvenstva.

Na domžalski stadion vam je uspelo vrniti tudi publiko…
Vsem gledalcem se moram zahvaliti za obisk. Kulisa je bila izjemna in ob prvem golu sem se kar naježil. V Domžalah se to redko zgodi in hvala navijačem, da so prišli v takšnem številu. Upam, da bodo tudi na naslednjih tekmah napolnili stadion. Super so bili.

Ali ste se sploh zavedli minute, ko ste podrli rekord?
Ne. V drugem polčasu sem se poizkušal v celoti osredotočiti na tekmo. Semafor sem kar zameglil. Rekorda sem se zavedal šele potem, ko so fantje s klopi začeli vpiti in mi čestitati. Časa za razmišljanje o dosežku ni bilo, saj smo že v naslednji minuti dosegli gol in res je bilo super.

Za rekord ste s strani kluba prejeli šopek rož. Ali boste ohranili še kaj drugega za spomin?
Spravil sem žogo, s katero smo igrali tekmo z Mariborom. Na naslednjem treningu bom fante prosil za podpise, saj so pri tem rekordu opravili več dela kot jaz. Proti Mariboru sem imel morda nekoliko več dela, ampak v dosedanjem delu sezone so opravili vrhunsko delo. V prvih šestih kolih sploh nisem imel resnih posredovanj. Hvala vsem soigralcem.

Nejc Vidmar

Ali je na vaš preporod vplivala tudi ponesrečena tekma proti Olimpiji v lanski sezoni, ko ste prejeli dva poceni gola?
Spodrsljaji te naredijo močnejšega. Iz vsake napake se nekaj naučiš in tudi pri meni je tako. Sezona je še dolga in pravi izziv je obdržati takšno formo vse do konca. Zakaj ne bi premikali mejnikov? Po drugi strani pa smo še malce premajhni, da bi se lahko na dolgi rok primerjali z Mariborom. Ostajamo skromni, toda, če se bo ponudila priložnost, jo bomo izkoristili. Smo športniki in živimo za lovorike.

Ali osnovi cilj še vedno ostaja uvrstitev v Evropo?
Osnovni cilj ostaja Evropa in po mojem mnenju smo ga s to ekipo zagotovo sposobni doseči. Naredili bomo vse, da dosežemo naš cilj, potem pa bomo razmišljali o več.

Ali je vaš naslednji cilj tisoč minut brez doseženega gola?
Poizkušali bomo ostati brez prejetega gola čim dlje, ampak bo težko. V naslednjem kolu nam bodo nasprotni stale Radomlje, kar za nas pomeni nov derbi. Čaka nas zelo neugodna tekma, še posebej, če v obračun ne bomo šli stoodstotno. Pristop mora biti takšen kot na vseh dosedanjih tekmah, saj se potem nimamo česa bati.

Zmaga proti Mariboru je največji skalp v sezoni. Takšen uspeh s seboj prinese tudi nov mentalni izziv, hkrati pa vas bodo ostali klubu sedaj zagotovo vzeli skrajno resno. Kako se boste spopadli z vlogo favorita?
Največji skalp je prvo mesto in naslov prvaka. Naša filozofija je ohraniti mrežo nedotaknjeno in izkoristiti vsako napako nasprotnika ter zadeti. Trenutno nam gre super, toda v športu se hitro zalomi in tega ne smemo dopustiti. Ko bomo prejeli prvi gol, bomo videli iz kakšnega testa smo in če smo že dozoreli. Gol bomo slej kot prej prejeli. Ustvarjati si iluzije, da ga do konca sezone ne bomo prejeli, je smešno. Ostajamo realni in prav to je glavni nauk prejšnjih sezon. Po dveh ali treh zaporednih zmagah ne letimo v oblakih, ampak ostajamo skromni.

Pozdrav

Ali vam je trener po tekmi namenil kakšne posebne besede?
Nobenih besed ni bilo in tako je tudi prav. Nemudoma po tekmi, ne glede na to, ali po porazu ali zmagi, so glave vroče. Trener je po tekmi vsem igralcem povsem mirno čestital za zmago. Njegova mirnost pomirja tudi nas in naužili smo se njegove miselnosti. Garanje na treningih nas je pripeljalo do sem in to moramo ohraniti tudi v prihodnje.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO