Saša Aleksander Živec odhaja na Poljsko

Saši Aleksandru Živcu je tik pred koncem poletnega prestopnega roka uspelo najti novega delodajalca. 23-letni Primorec bo svojo kariero nadaljeval na Poljskem, kjer bo okrepil moštvo Piast Gliwice, ki je danes doseglo svojo prvo zmago v sezoni. Poljski prvoligaš je za nakup krilnega napadalca Nogometnemu klubu Domžale nakazal dogovorjeno odškodnino.

Saša Aleksander Živec

Saša Aleksander Živec je bil član Nogometnega kluba Domžale od februarja 2012. V dveh letih in pol, od tega je leto dni preživel na posoji pri Gorici, je ob Kamniški Bistrici zbral 27 nastopov in dosegel 10 golov. V letošnji sezoni je bil Živec standardni član prve enajsterice, na šestih tekmah pa se je vpisal tudi med strelce. Edini gol je dosegel prav na svoji zadnji tekmi za Domžale, ko je na Bonifiki poskrbel za minimalno zmago proti Kopru: ''Občutki so sladko-grenki. Veseli smo, da je Nogometni klub Domžale še enemu igralcu omogočil prehod na višjo raven nogometa kot jo lahko ponudimo sami. Hkrati je to dodatna motivacija za vse igralce, ki se bodo še naprej udejstvovali v našem klubu. Zadovoljni smo tudi s finančnimi učinki prestopa, saj so slednji za naš klub nujni in predstavljajo večino prihodkov našega proračuna,'' je o prestopu povedal športni direktor Matej Oražem.

Saša Aleksander Živec

Prvi kadrovik domžalskega kluba se dobro zaveda, da je bil Živec eden najboljših igralcev dvakratnih državnih prvakov v letošnji sezoni: ''Zavedamo se, kaj nam je Sale pomenil in kakšen je bil njegov doprinos h kvaliteti naše ekipe. To bo težko nadomestiti, vendar smo prepričani, da imamo znotraj ekipe dovolj močno konkurenco in da zaradi njegovega odhoda kvaliteta moštva ne bi smela preveč trpeti. Ni pa izključeno, da bomo poizkušali v prihodnjih dneh ekipo okrepiti s katerim izmed prostih igralcev,'' je še razkril Oražem. Živec je z Gliwicami podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za nadaljnje leto.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO