NKD TV: Igralci upravičili zaupanje

Nogometaši Domžal so brez težav preskočili prvo oviro v novi sezoni slovenskega pokalnega tekmovanja. Na gostovanju v Šmartnem ob Paki so domačega drugoligaša, Šmartno 1928, odpravili z visokim izidom 5:0. Za dvakratne državne prvake so v polno merili Alen Ožbolt, Joshua Parker, ki je bil uspešen dvakrat, Sasha Anef in Uroš Korun. Domžalčani so se nemudoma po tekmi z mislimi že usmerili proti nedelji, ko bodo v 6. kolu Prve lige Telekom Slovenije gostovali v Kopru.

Veselje

Trener Luka Elsner je tokrat dodobra premešal začetno enajsterico svojega moštva. Od igralcev, ki v prvenstvu nosijo največje breme, so tokrat tekmo začeli le trije, kapetan Nejc Skubic, Joshua Parker in Uroš Korun: ''Že nekaj časa poudarjamo, da imamo širok kader in da se lahko na vsakega igralca zanesemo. Bilo bi neprimerno, da se ob takšni priložnosti ne bi naslonili na igralce, ki so v prvenstvu igrali manj. V Šmartnem so moje zaupanje opravičili, tako da je tekma prinesla veliko dobrega,'' je svojo odločitev pojasnil trener Luka Elsner.

Alen Ožbolt

Kljub spremenjeni postavi so Domžalčani narekovali ritem, a jim v uvodne pol ure igre ni uspelo premagati vratarja Tadeja Pusovnika: ''Takšne tekme so vedno težke. Še posebej to velja za uvodne minute, ko ima nasprotnik pozitiven rezultat in upa na presenečenje. Tudi zaradi tega je bil začetek z naše strani precej nervozen, ampak stvari so potem hitro stekle,'' je pojasnil 32-letni strateg, ki se je prve žoge v mreži nasprotnika razveselil v 32. minuti, ko se je z lob udarcem izkazal Alen Ožbolt. 18-letni napadalec se je veselil že svojega drugega gola v letošnji sezoni, saj se je med strelce vpisal tudi na prvi prvenstveni tekmi proti Gorici: ''Po prvem golu smo se sprostili, v drugem polčasu pa smo bili že zelo razigrani. Zopet smo ohranili mrežo nedotaknjeno, tako da je ekipa profesionalno opravila svojo nalogo,'' je dodal domžalski strateg.

Joshua Parker

Med najbolj vidnimi posamezniki je bil Joshua Parker, ki je po štirih mesecih suše vendarle našel pot do nasprotnikove mreže. Hitronogi napadalec, ki je pred dnevi prejel vabilo reprezentance Antigve in Barbude, se je med strelce vpisal dvakrat, hkrati pa se je izkazal tudi s podajo pri tretjem zadetku, ki ga je dosegel Sasha Aneff: ''Parker si je želel igrati in pomagati ekipi do zmage. Ob tem pa velja poudariti, da vse izhaja iz kvalitetnega branjenja. V tej fazi smo nasprotniku odvzeli veliko žogo in jih kvalitetno pošiljali naprej. Seveda je učinkovitost v napadu izjemno pomembna in v kolikor jo bomo, ob dobri obrambi, obdržali tudi v prihodnje, se lahko nadejamo nadaljevanja trenutne odlične serije,'' je prepričan vodja strokovnega štaba.


Po rutinski zmagi proti Šmartnem so Domžalčani že osredotočeni na naslednjo prvenstveno preizkušnjo. V 6. kolu Prve lige Telekom Slovenije bodo še četrtič gostovali, tokrat pa jih bo pot zanesla na obalo: ''Pred nami je izjemno težko gostovanje v Kopru in že zgodovina nas opozarja, da nam Bonifika ne leži. Kljub temu imamo trenutno jasno razdelano filozofijo razmišljanja, zato se nasprotniku prav veliko ne bomo prilagajali. V Koper gremo polni samozavesti, hkrati pa se zavedamo, kaj nas na obali čaka. Točno vemo, koliko truda bomo morali vložiti, če bomo želeli domov prinesti tri točke,'' je zaključil Elsner.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO