NKD TV: Domžale - Zarica Kranj 1:0

Nogometaši Domžal so v torek pozno popoldan odigrali prijateljsko tekmo s kranjsko Zarico. Trener Luka Elsner je priložnost namenil večini nogometašem, večjo minutažo pa so imeli igralci, ki v prvenstvu igrajo manj. Zaradi okrevanja po poškodbi so manjkali Slobodan Vuk, Aladin Šišić in Žiga Kous, Alen Ožbolt pa se je v zadnjih dneh bojeval s prehladom. V vetrovnem vremenu je zmagovalca odločil Sasha Aneff, ki je mrežo Gorenjcev zadel v 22. minuti.

Sasha Aneff

V prvem polčasu so imeli Domžalčani vseskozi terensko premoč, a so v uvodu tekme le enkrat nevarneje zapretili proti vratom Zarice. Po podaji Požega Vancaša je z volejem poizkušal Podlogar, ki žoge ni najbolje zadel. Na drugi strani je v 17. minuti s prostega strela zapretil Dovžan. Vratar Milić je žogo odbil, Tabot pa je v nadaljevanju akcije slabo streljal. V 22. minuti je sledila hitra akcija Domžalčanov po desni strani. Maksimović je na polovici Zarice našel Aneffa, ki je odlično preigral Pirca. Urugvajec je prodrl vse do vrat, kjer je s prefinjeno potezo premagal še vratarja Pelka. V 26. minuti nova lepa priložnost za domače. Maksimović je na polovici Zarice podal do Aneffa, ki je v ogenj poslal Podlogarja. Ta je v neposrednem dvoboju z vratarjem Pelkom poizkušal po tleh, a se je gostujoči vratar izkazal z obrambo. V 38. minuti so znova zapretili domačini. Z razdalje je poizkušal Požeg Vancaš, ki je meril mimo desne vratnice. Le dve minuti pozneje nova odlična akcija domačinov. S podajami s prve sta obrambo Zarice izigrala Maksimović in Morel, ki je zaposlil Aneffa. Ta je prišel pred vratarja Pelka, ki je strel Urugvajca odbil v kot. Po podaji Morela je do strela z glavo prišel Zec, a je meril za las previsoko. V 43. minuti je znova z razdalje poizkušal Požeg Vancaš. Vratar Pelko je žogo odbil do Morela, ki je meril za las mimo desne vratnice. Le minuto pozneje pa nova izjemna priložnost za domačine. Morel si je odlično zaustavil žogo na vrhu kazenskega prostora. Njegov strel proti vratom je vratar Pelko odbil do Aneffa, ki je s 15 metrov meril za las mimo desne vratnice.


Med odmorom je Luka Elsner naredil tri zamenjave. Kenana Horića, Nejca Skubica in Rudija Požega Vancaša so zamenjali Uroš Korun, Erik Janža in Joshua Parker. V drugem polčasu podobna slika kot v prvih 45 minutah. Domžalčani so imeli terensko premoč, prvi pa so nevarneje zapretili gostje. Strel Pirca z razdalje je zletel za las čez domača vrata. Dvakratni državni prvaki so nemudoma odgovorili. Dobrovoljc je poslal odličen predložek z desne strani. Pred vrati je do strela z glavo prišel Aneff, a se je izkazal vratar Pelko. V 58. minuti zamenjava v vratih Domžal. Namesto Dejana Milića je vstopil Ajdin Mulalić. Deset minut pozneje pa še dvojna zamenjava pri domačih. Namesto Mateja Podlogarja in Nemanje Maksimovića sta vstopila Saša Aleksander Živec in Žan Majer. V 70. minuti lepa akcija Parkerja in Živca, ki je z vrha kazenskega prostora nevarno meril v spodnji levi kot gostujočih vrat. Eden od gostujočih branilcev je žogo s konicami prstov preusmeril za las mimo vratnice. V 73. minuti so imeli gostje lepo priložnost za izenačenje. Po podaji Dovžana je do strela s 13 metrov prišel Robnik, ki je meril nenatančno. V 82. minuti so Domžalčani izpeljali novo lepo akcijo na polovici Zarice. Nizek predložek z desne strani je poslal Jelar, Parker je žogo med nogama pustil do Husmanija, ki je iz ugodnega položaja meril mimo desne vratnice. V 85. minuti si je zaradi prekrška nad Dovžanom rumeni karton prislužil Morel. Zadnji strel na tekmi pa je v 88. minuti sprožil Majer, a je bil na pravem mestu Pelko in tekma se je končala z minimalno zmago Domžalčanov.

Luka Elsner

Trener Luka Elsner je po tekmi povedal: ''Ekipa, ki je igrala v prvem polčasu, bi lahko začela katerokoli prvenstveno tekmo, kar le potrjuje že večkrat povedano dejstvo, da imamo širok in kvaliteten kader. Zaradi odpovedi Ihana smo se pomerili z veliko močnejšim nasprotnikom kot smo pričakovali. Zaradi našega načrta obremenitev, je bil ritem igre nekoliko slabši. Kljub temu smo z zmago potrdili našo kvaliteto. Veliko časa smo imeli žogo v svoji posesti, kar je tudi osnovni cilj za sobotno tekmo proti Krki. S tega vidika je tekma zagotovo dosegla svoj namen.''

Prijateljska tekma
Športni park Domžale - pomožno igrišče
torek, 12.08.2014 ob 18:00
Sodniki: Leon Pašalič, Aleš Cjuha, Ante Vinčić
Domžale - Zarica Kranj 1:0 (1:0)

Strelec: 1:0 Aneff 22'


Domžale: Dejan Milić (Ajdin Mulalić 58'); Nejc Skubic (Erik Janža 46'), Kenan Horić (Uroš Korun 46'), Darko Zec, Gaber Dobrovoljc; Nemanja Maksimović (Žan Majer 68'), Anže Jelar; Matej Podlogar (Saša Aleksander Živec 68'), Benjamin Morel, Rudi Požeg Vancaš (Joshua Parker 46'); Sasha Aneff (Zeni Husmani 74').

Zarica Kranj: Pelko; Leustek (Dimitrov), Jerkovič (Šubic), Ajdovec, Pirc; Tabot (Preradovič), Kotnik, Dovžan, Robnik; Stanko, Šujica.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO