U19/U17: Za uvod derbi z Mariborom

Ta konec tedna se začenja prvenstvo v najmočnejši mladinski in kadetski ligi. V obeh selekcijah naslov državnega prvaka branijo Domžalčani, ki bodo prvič na delu v nedeljo. V Športnem parku Domžale bodo gostovali nogometaši Maribora, ki so bili lani mladinski podprvaki, v kadetski konkurenci pa so osvojili sedmo mesto.

Skupinska

Pred začetkom sezone smo se pogovarjali z vodjo Mladinskega nogometnega centra, Dejanom Dončićem, ki je tudi trener selekcije do 17 let. S svojimi varovanci bo napadal še tretji zaporedni naslov državnega prvaka: ''Kljub lanskemu velikemu uspehu in naslovu prvaka, v letošnjo sezono vstopamo povsem na novo in neobremenjeni s preteklimi uspehi. Seveda pa si želimo biti tudi letos v samem vrhu slovenskega mladinskega nogometa.''

Dejan Dončić

Pripravljalno obdobje je bilo dolgo, saj so se Domžalčani po kratkem odmoru zbrali že sredi julija: ''S pripravljalnim obdobjem sem zelo zadovoljen, saj smo odigrali kar nekaj močnih tekem, udeležili pa smo se tudi priznanega mednarodnega turnirja v Žilini, kjer smo osvojili 3. mesto. V ekipi je prišlo do številnih sprememb, saj so v ekipo prišli mlajši igralci, ki so lani igrali v ligi U15, prav tako pa so se starejši priključili mladinski ekipi. Zgodila sta se tudi dva velika prestopa, saj sta ekipo zapustila Jan Mlakar in Oskar Cvjetičanin. Na drugi strani pa so se nam priključili tudi trije novi reprezentanti Slovenije, Gaber Petric, Adam Gnezda Čerin in Jurij Španja,'' je kadrovske spremembe v kadetski ekipi predstavil Dončić.

Veselje

Domžalčane že v prvem kolu čaka derbi z Mariborom. Kadeti bodo na igrišče stopili v nedeljo ob 11:00, mladinci pod vodstvom Darka Birjukova pa dve uri pozneje: ''Prva tekma v prvenstvu je vedno nekaj posebnega, saj se po daljšem pripravljalnem obdobju začne igrati za točke. Tokrat se bomo že takoj na začetku pomerili z Mariborom in vsekakor pričakujem dobri tekmi in tudi veliko gledalcev,'' je napoved prvega dvoboja v prvenstvu sklenil vodja domžalskega mladinskega pogona.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO