Zavrč - Domžale 0:2 (foto)

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2014/2015, 3. KOLO
petek, 01.08.2014 ob 18:00
Mestni stadion Ptuj, 1.000 gledalcev
Strelca: 0:1 Morel 43', 0:2 Šišić 90+2'

Sodniki: Matej Jug (Tolmin), Jure Praprotnik (Ljubljana), Andraž Kovačič (Preserje). Dodatna pomočnika: Nejc Kajtazović (Kranj) in Asmir Sagrković (Vrhnika). Četrti sodnik: Goran Mikača (Višnja Gora). Delegat: Danilo Kacijan (Cankova).

Ekipa

ZAVRČ
DOMŽALE
25 Ranilović Marko 41 Vidmar Nejc
4 Cvek Lovro 2 Skubic Nejc
7 Kresinger Dino 6 Horić Kenan
8 Šafarič Nikola 7 Požeg Vancaš Rudi
9 Smrekar Matija 11 Živec Saša Aleksander
10 Kelenc Doris 17 Parker Joshua
15 Kurbus Dejan 23 Majer Žan
18 Datkovič Toni 37 Janža Erik
19 Dugolin Andrej 64 Morel Benjamin
21 Kristič Matija 88 Korun Uroš
28 Težak Karlo 90 Husmani Zeni


1 Mrmić Ante 1 Milić Dejan
3 Lešnik Tilen 8 Jelar Anže
5 Roškar Marko 17 Podlogar Matej
6 Hočevar Alan 20 Šišić Aladin
16 Benič Lovro 27 Dobrovoljc Gaber
22 Matjašič Jure 31 Ožbolt Alen
23 Antolek Ivan 92 Kous Žiga

Strelca: 0:1 Morel 43', 0:2 Šišić 90+2'
Menjave:
Zavrč: Smrekar - Antolek 46', Kelenc - Matjašič 63'
Domžale: Morel - Šišić 46', Majer - Jelar 71', Požeg Vancaš - Kous 86'
Rumeni kartoni: Kresinger 32', Požeg Vancaš 49', Cvek 58'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Slobodana Vuka. Nemanja Maksimović in Veljko Simić, ki sta se s Srbijo uvrstila v polfinale evropskega prvenstva do 19 let, se bosta ekipi pridružila prihodnji teden. Alen Ožbolt, Žan Žužek in Matic Zupanc so od 27. do 31.7. na Rogli opravili priprave s slovensko reprezentanco do 19 let. V prvi slovenski nogometni ligi debitira Francoz Benjamin Morel.
Aladin Šišić

90+4. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec tekme.

0:2 Šišić; 90+2. minuta:
Domžalčani so izkoristili napako domače obrambe na svoji polovici. Po odvzeti žogi in podaji Živca je z 12 metrov odlično streljal Šišić, ki je pospravil žogo pod prečko.

90+1. minuta: Četrti sodnik Goran Mikača je označil še tri minute sodnikovega dodatka.

86. minuta: V ekipi Domžal je Rudija Požega Vancaša zamenjal Žiga Kous.

85. minuta: Živec je globoko na levi strani polovice Zavrča priboril prosti strel. Po podaji Janže je na drugi vratnici do strela prišel Korun, ki je z glavo meril mimo vrat.

Erik Janža

82. minuta: Janža je izvajal stranski avt z leve strani. Na robu kazenskega prostora je našel Parkerja, ki je prodrl vse do vrat gostov. Njegov strel je vratar Ranilović odbil do Živca, ki je uspešno preigraval. Njegovo podajo pred vrata je Kurbus z roko odbil v kot, a sodnik Jug tega ni opazil. Po podaji s kota je pred Horićem z glavo odbil Cvek.

78. minuta: Zavrčani so prišli do novega kota z leve strani. Po podaji Šafarića je bil pred vrati zanesljiv Vidmar.

77. minuta: Matjašič je bil v prodoru na polovici Domžal. Njegov strel so Domžalčani odbili v kot. Po podaji Šafarića so se gostje uspešno ubranili.

72. minuta: Domžalčani so izpeljali uspešno akcijo na levi strani polovice Zavrča. Parker je podal do Jelarja, ki je 25 metrov od vrat poizkušal s strelom. Meril je mimo desne vratnice.

71. minuta: V ekipi Domžal je Žana Majerja zamenjal Anže Jelar.

Saša Aleksander Živec

63. minuta: V ekipi Zavrča je Kelenca zamenjal Matjašič.

63. minuta: Domžalčani so krenili v hiter protinapad po levi strani. Živec je prišel vse do kazenskega prostora Zavrča, kjer je podal na desno do Parkerja. Ta je neovirano streljal s 16 metrov, a je meril mimo leve vratnice.

60. minuta: Antolek je bil pri žogi na levi strani polovice Domžal. Poslal je predložek pred vrata, kjer je do strela z glavo prišel Kresinger. Njegov poizkus v spodnji desni kot je z odličnim posredovanjem zaustavil vratar Vidmar.

58. minuta: Zaradi prekrška nad Rudijem Vancašem Požegom je rumeni karton prejel Cvek.

55. minuta: Kresinger je priboril kot z leve strani. Po podaji Šafarića je pred vrati s pestmi odlično odbil vratar Vidmar.

Žan Majer

49. minuta: Rudi Požeg Vancaš je s pametnim prekrškom zaustavil Težaka in prejel rumeni karton.

48. minuta: Kelenc je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. V sredini je našel Težaka, ki je s podajo po tleh v kazenskem prostoru našel Kresingerja. Slednjega je pri strelu uspešno oviral Korun, tako da vratar Vidmar ni imel težav z obrambo.

46. minuta: V ekipi Domžal je Benjamina Morela, ki še ni optimalno fizično pripravljen, zamenjal Aladin Šišić. V ekipi Zavrča pa je Smrekarja zamenjal Antolek. Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Zavrča.

45+2. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec prvega polčasa, ki so ga zasluženo dobili Domžalčani.

0:1 Morel; 43. minuta:
Janža je izvajal kot z leve strani. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je s prve z voleja meril Morel. Mojstrsko je zadel levi kot nemočnega vratarja Ranilovića. Morel je na svoji prvi tekmi v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel tudi prvi gol.

Benjamin Morel

43. minuta: Domžalčani so izpeljali imenitno akcijo na levi strani polovice Zavrča. Na vrhu kazenskega prostora sta z dvojno podajo obrambo Zavrča izigrala Parker in Živec. Slednji je z leve strani prišel sam pred vratarja Ranilovića, ki je strel igralca Domžal odbil. Sedem metrov od vrat je do strela prišel Požeg Vancaš, a je na golovi črti v kot izbil Dugolin.

39. minuta: Domžalčani so krenili v hiter protinapad, ki ga je z ukradeno žogo na svoji polovici začel Majer. Z odlično podajo je v ogenj poslal Parkerja, ki je sam krenil proti domačim vratom. Znotraj kazenskega prostora je nekoliko z leve strani poizkušal s strelom, a je bil na pravem mestu vratar Ranilović.

36. minuta: Skubic se je boril na desni strani polovice Zavrča. Podal je v sredino do Živca, ki je odlično preigraval in z izjemno podajo v globino na desni strani zaposlil Požega Vancaša. Ta je poizkušal z močno podajo v sredino, a je to storil slabo in žogo je končala za domačimi vrati.

33. minuta: Težak je na levi strani kazenskega prostora Domžal našel Kelenca. Ta je žogo s peto namestil Smrekarju, ki je z roba kazenskega prostora meril mimo gostujočih vrat.

32. minuta: Rumeni karton je prejel Kresinger.

Rudi Požeg Vancaš

32. minuta. Domžalčani so storili napako na svoji polovici. Kurbus je z desne strani diagonalno podal do Kelenca, ki je z levega roba kazenskega prostora Domžal močno sprožil z voleja. Vratar Vidmar je z odlično obrambo žogo odbil.

31. minuta: Korun je globoko na polovici Zavrča našel Požega Vancaša. Ta je 20 metrov od vrat prišel do strela, a je bil znova zanesljiv Ranilović.

29. minuta: Domžalčani so prišli do tretjega kota na tekmi. Z desne strani je predložek na prvo vratnico poslal Skubic, a je bil Parker nekoliko prenizek. V nadaljevanju akcije je do strela z 18 metrov prišel Živec, a je bil na pravem mestu Ranilović.

25. minuta: Skubic je odlično prodrl po desni strani. Poslal je predložek pred vrata, kjer je bil najvišji vratar Ranilović, ki je žogo zanesljivo ujel.

23. minuta: Požeg Vancaš je 25 metrov od svojih vrat, po mnenju sodnika Juga, storil prekršek nad Kresingerjem. Prosti strel nekoliko z leve strani je izvedel Šafarić, ki je meril previsoko.

Joshua Parker

17. minuta: Domžalčani so prišli do prostega strela na desni strani polovice Zavrča. Po podaji Janže je pred vrati uspešno odbil Kresinger.

15. minuta: Domžalčani so prišli do drugega kota na tekmi. Z desne strani je Janža podal pred vrata, kjer je nazaj do izvajalca žogo odbil Datković. Janža je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je z glavo žogo pred vrata vrnil Morel. Obramba Zavrča je uspešno razčistila.

13. minuta: Majer je poizkušal s strelom s 30 metrov. Eden od domačih igralcev je podstavil nogo in Domžalčani so prišli do kota. Tega sta izvedla Skubic in Janža, a so domači uspešno odbili v stranski avt.

3. minuta: Po podaji Kurbusa je žogo v prvi kot na tekmi odbil Živec. Domžalčani so se uspešno ubranili.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli nogometaši Domžal.
Zavrč - Domžale

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO