Domžale - Celje 1:0 (foto)

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2014/2015, 2. KOLO
nedelja, 27.07.2014 ob 20:05
Športni park Domžale, 450 gledalcev
Strelec: 1:0 Požeg Vancaš 57'

Sodniki:
Miran Bukovec (Lendava), Štefan Kepe (Lendava) in Borut Anželj (Tišina). Četrti sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje). Delegat: Leopold Roglič (Kisovec).

Pozdrav

DOMŽALE CELJE
41 Vidmar Nejc 12 Kotnik Matic
2 Skubic Nejc 4 Vrhovec Blaž
6 Horić Kenan 5 Krajcer Marko
7 Požeg Vancaš Rudi 6 Klemenčič Tilen
11 Živec Saša Aleksander 7 Verbič Benjamin
20 Šišić Aladin 9 Bajde Gregor
23 Parker Joshua Kevin Stanley 10 Ahmedi Valon
37 Majer Žan 20 Jakolić Marko
64 Janža Erik 28 Zajc Miha
88 Korun Uroš 29 Žurej Andraž
90 Husmani Zeni 30 Vidmajer Tadej


1 Milić Dejan 1 Mujčinovič Amel
8 Jelar Anže 11 Omoregie Sunny Ogbemudia
17 Podlogar Matej 14 Bilali Amir
27 Dobrovoljc Gaber 18 Gobec Sebastjan
31 Ožbolt Alen 19 Miškić Danijel
87 Morel Benjamin 24 Žitko Matic
92 Kous Žiga 32 Rajšel Nicolas Antoine

Strelec: 1:0 Požeg Vancaš 57'
Menjave:
Domžale: Šišić - Podlogar 62', Parker - Jelar 79', Husmani - Dobrovoljc 89'
Celje: Žurej - Omoregie 60', Bajde - Rajsel 68', Krajcer - Miškić 77'
Rumeni kartoni: Šišić 7', Korun 19', Janža 21', Zajc 44', Krajcer 66', Verbič 83', Horić 83'
Rdeči karton: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Slobodana Vuka in Sashe Aneffa. Nemanja Maksimović je s srbsko reprezentanco na evropskem prvenstvu do 19 let, Veljko Simić pa še nima urejene dokumentacije. Vratar Dejan Milić, ki je Domžale okrepil v četrtek, ima že pravico nastopa. Tekma se je začela z minuto molka v spomin na nedavno preminulega dolgoletnega sodelavca Nogometnega kluba Domžale, Mirana Kralja.

Nejc Vidmar

90+5. minuta: Glavni sodnik Miran Bukovec je označil konec tekme.

90+1. minuta: Četrti sodnik Darjan Kovačič je označil še štiri minute sodnikovega dodatka.

89. minuta: V ekipi Domžal je Zenija Husmanija zamenjal Gaber Dobrovoljc.

85. minuta: Ahmedi je poslal predložek z desne strani. Vidmar je žogo odbil na nogo Jakolića, ki je z 18 metrov močno sprožil. Z odlično obrambo je žogo odbil vratar Vidmar.

83. minuta: Zaradi medsebojnega obračunavanja sta rumena kartona prejela Verbić in Kenan Horić.

Kenan Horić

79. minuta: V ekipi Domžal je Joshuo Parkerja zamenjal Anže Jelar.

77. minuta: V ekipi Celja je Krajcerja zamenjal Miškić.

77. minuta: Celjani so prišli do novega nevarnega strela. V gneči pred kazenskim prostorom Domžal je poizkušal Omoregie, ki je s 16 metrov meril za las previsoko.

74. minuta: Celjani so prišli do kota z leve strani. Po podaji Zajca je bil pred vrati zanesljiv vratar Vidmar.

68. minuta: V ekipi Celja je Bajdeta zamenjal Rajsel.

Požeg Vancaš

66. minuta: Zaradi prekrška nad Rudijem Požegom Vancašem je rumeni karton prejel Krajcer.

65. minuta: Domžalčani so prišli do novega nevarnega strela. Z leve strani je poizkušal Janža, ki je s 30 metrov meril v desni kot. Vratar Kotnik je žogo v zadnjem trenutku odbil v mimo vratnice. Po podaji Janže je Podlogar podaljšal pred vrata, kjer pa ni bilo nobenega od njegovih soigralcev.

62. minuta: V ekipi Domžal je Aladina Šišića zamenjal Matej Podlogar.

60. minuta: V ekipi Celja je Žureja zamenjal Omoregie.

1:0 Požeg Vancaš; 57. minuta:
Domžalčani so izpeljali hiter napad po levi strani. Branilcem Celja je pobegnil Živec, ki je v kazenskem prostoru podal v sredino. Tam je žogo v levi kot gostujočih vrat pospravil Požeg Vancaš.

Saša Aleksander Živec

54. minuta: Celjani so prišli do kota z leve strani. Po podaji Zajca je pred vrati nad Vidmarjem prekršek storil Žurej.

51. minuta: Kotnik je poslal dolgo podajo na polovico Celja. Do žoge je prišel Ahmedi, ki je s 25 metrov meril previsoko.

49. minuta: Šišić je priboril prosti strel na desni strani polovice Celja. Janža je poslal predolg predložek in žoga je zletela z igrišča.

47. minuta: Majer je priboril prosti strel na levi strani polovice Celja. Po predložku Skubica je v gneči pred vrati do strela z glavo prišel Korun, ki je meril mimo desne vratnice.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

Nagrajenci

45+3. minuta: Glavni sodnik Miran Bukovec je označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Četrti sodnik Darjan Kovačič je označil dve minuti sodnikovega dodatka.

44. minuta: Zaradi prekrška nad Sašo Aleksandrom Živcem je rumeni karton prejel Zajc.

42. minuta: Domžalčani so izvajali kot z leve strani. Po podaji Skubica je uspešno z glavo odbil Vrhovec.

40. minuta: Janža je izvajal prosti strel z desne strani polovice Celja. Poslal je nevaren predložek pred vrata, kjer je Horić nekoliko zmedel Kotnika. Do strela z glavo je prišel Parker, a je bil znova na pravem mestu Kotnik.

Žan Majer

39. minuta: Domžalčani so prišli do novega nevarnega strela. Z 20 metrov je poizkušal Živec, a se je z odlično obrambo izkazal Kotnik.

38. minuta: Janža je z nepopustljivostjo prišel do žoge na polovici Celja. Podal je do Parkerja, ki je na desni strani našel Šišića. Ta je s 30 metrov močno sprožil, žoga pa je švignila mimo zgornjega levega kota gostujočih vrat.

34. minuta: Domžalčani so imeli novo priložnost. Parker je z globinsko podajo iskal Živca, a je pravočasno iz vrat stekel Kotnik, ki je žogo zanesljivo pokril.

25. minuta: Parker je dobil skok na polovici Celja. Žoga je prišla do Šišića, ki je poslal predložek na drugo vratnico. Do strela z glavo je prišel Majer, ki je meril mimo desne vratnice.

21. minuta: Sodnik Bukovec je 25 metrov od vrat Domžal dosodil prekršek Husmanija. Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Erik Janža.

Zeni Husmani

19. minuta: Skubic je z leve strani poslal nizek predložek na vrh kazenskega prostora Celja. Tam je do strela prišel Živec, a so gostje uspešno blokirali. Protinapad Celjanov je s prekrškom zaustavil Korun, ki je tudi prejel rumeni karton.

18. minuta: Živec je priboril prosti strel 25 metrov od vrat Celja. Odlično je pod prečko streljal Korun, a je vratar Kotnik žogo odbil čez gol.

16. minuta: Domžalčani so izpeljali odlično akcijo na polovici Celja. Požeg Vancaš je v sredini našel Živca, ki je na levi strani v ogenj poslal Janžo. Ta je prišel do strela, a je bil na pravem mestu vratar Kotnik.

13. minuta: Domžalčani so prišli do prvega nevarnega strela proti vratom gostov. Skubic je z desne strani poslal odličen predložek na vrh kazenskega prostora, kjer je z glavo sprožil Živec. Žoga je zletela čez vrata Celja.

8. minuta: Vrhovec je poslal predložek v kazenski prostor, kjer so branilci Domžal odbili v kot. Pred vrati je Vidmar z rokama zadel Verbiča, ki je dobil močan udarec v glavo in je potreboval zdravniško pomoč. Kot je izvajal Ahmedi, v kazenskem prostoru pa je Zajc nastreljal Parkerja.

Minuta molka

7. minuta: Zaradi prekrška nad Verbičem je rumeni karton prejel Aladin Šišić.

5. minuta: Domžalčani so prišli do prvega kota na tekmi. Skubic je z leve strani podal predaleč in žoga je zletela v gol avt.

4. minuta: Celjani so imeli prosti strel na desni strani polovice Domžal. Pred kazenskim prostorom je z glavo podaljšal Vrhovec, žogo pa je v mrežo preusmeril Verbič, ki je bil v prepovedanem položaju. Sodnik Miran Bukovec je zadetek gostov razveljavil.

2. minuta: Celjani so začeli odločno in nemudoma so imeli lepo priložnost za vodstvo. Horiću je spodrsnilo na levem robu kazenskega prostora in Zajc je prišel sam pred vratarja Vidmarja. Poizkušal je z lob udarcem, a je z golove črte odbil Skubic.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Celja. Pred tekmo je bil v Domžalah močan naliv, tako da je igrišče precej razmočeno, na določenih delih pa je tudi stoječa voda.
Domžale - Celje

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO