U17: Na Mintal Cup-u tretji

Selekcija do 17 let Nogometnega kluba Domžale se je minuli konec tedna mudila na močnem mednarodnem turnirju v slovaški Žilini. Varovanci Dejana Dončića so se Mintal Cup-a udeležili že tretjič. Tokrat so osvojili tretje mesto, pobrali pa so tudi dve individualni nagradi. S tremi doseženimi goli sta bila najboljša strelca turnirja Marcel Kene in Gaber Petric, za najboljšega igralca pa je bil izbran Igor Kondič.

Marko Huč

Domžalčani so nastopili v skupini A, v kateri so na prvi tekmi visoko izgubili z domačini. Po remiju Žiline in Karpatov iz Lvova je bilo jasno, da finale ni več dosegljivo. Varovanci Dejana Dončića so kljub temu drugo tekmo v skupini zmagali, saj so Ukrajinci padli z izidom 4:2. Domžalčani so se v tekmi za tretje mesto pomerili s slovaško ekipo Michalovce in po ogorčenem boju slavili s 4:3. V finalu je hrvaška Rijeka s 3:2 ugnala Žilino in se veselila prve zmage na tem turnirju.

Skupina A:
NK Domžale – MŠK Žilina (Svk) 0:5 (0:3)

NK Domžale – Krpati Lvov (Ukr) 4:2 (3:1)
Kene 2, Petric, Kondič

tekma za 3. mesto:
NK Domžale - MFK Michalovce (Svk) 4:3 (1:1)
Petric 2, Kene, Bajrami

finale:
MŠK Žilina (Svk) – HNK Rijeka (Hrv) 2:3 (2:2)

Žilina gol

Končni vrsti red:
1. NK Rijeka (Hrv)
2. MŠK Žilina (Svk)
3. NK Domžale (Slo)
4. MFK Michalovce (Svk)
5. Dukla Praga (Češ)
6. Karpati Lvov (Ukr)

Najboljša strelca turnirja: Gaber Petric in Marcel Kene (oba Domžale)
Najboljši igralec turnirja: Igor Kondić (Domžale)

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: www.mskzilina.sk

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO