Domžalčani blesteli v reprezentanci do 17 let

Reprezentanca Slovenije do 17 let je osvojila 11. turnir narodov. Varovanci Igorja Benedejčiča so v finalu s 4:1 premagali Mehiko, na celotnem turnirju pa je veliko vlogo odigralo tudi pet članov Nogometnega kluba Domžale, Jan Mlakar, Oskar Cvjetičanin, Igor Kondič, Matija Rom in Gašper Hrovat.

Naši

Slovenci so na turnirju dobili vseh pet tekem. V skupinskem delu so s 4:0 premagali ZDA, z 1:0 Kitajsko in z 2:0 Mehiko. V polfinalu je s 3:1 padel Čile, v finalu pa še enkrat Mehika, tokrat z izidom 4:1. Izmed domžalskih nogometašev je največ pozornosti požel kapetan Jan Mlakar, ki je bil s šestimi goli najboljši strelec turnirja, v finalu pa se je proslavil celo s hattrickom. Ostali igralci Domžal se niso vpisali med strelce, so pa igrali pomembno vlogo pri doseženi zmagi na uglednem turnirju. Matija Rom in Oskar Cvjetičanin, ki ga je na tribunah vseskozi spremljala njegova mama, predsednica vlade Alenka Bratušek, sta vse tekme odigrala v celoti. Na vseh tekmah je priložnost za igro dobil tudi Gašper Hrovat, Igor Kondić pa je izpustil le prvi obračun proti Mehiki in polfinale proti Čilu.

Reprezentanca U17

Jan Mlakar

Oskar Cvjetičanin

Matija Rom

Gašper Hrovat

Veselje

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO