NKD TV: Analiza jeseni z Luko Elsnerjem

Luka Elsner je član strokovnega vodstva Nogometnega kluba Domžale že od lanskega aprila. Svojo trenersko kariero je začel kot pomočnik Stevana Mojsilovića, s katerim sta v minuli sezoni dvakratne državne prvake pripeljala do tretjega mesta in uvrstitve v kvalifikacije za Evropsko ligo. Po slabem uvodu v tekočo sezono se je vodstvo kluba po šestih odigranih tekmah odločilo za zamenjavo na klopi in 31-letna legenda domžalskega prvoligaša je sprejela svoj prvi samostojni izziv v trenerski karieri.

Luka Elsner

Nekdanji kapetan Domžal si je za svojega pomočnika izbral nekdanjega soigralca Roka Hanžiča, trener vratarjev pa je ostal Janez Strajnar, ki je v aktivni karieri prav tako delil garderobo z Luko Elsnerjem. Najmlajšo, a hkrati eno najperspektivnejših trenerskih ekip, ki je v igralski karieri ob mariborski osvojila največ lovorik v slovenskem nogometu, zaključuje Jan Košir, ki je bil pred povabilom v člansko moštvo trener v Mladinskem nogometnem centru Nogometnega kluba Domžale.

Rok Hanžič in Luka Elsner

Domžale so pod vodstvom nekdanjega odličnega branilca odigrale štirinajst tekem in osvojile 19 od 42-tih možnih točk. Pet zmag, štirje remiji in pet porazov ob šestih točkah na uvodnih šestih tekmah zadošča za sedmo mesto na prvenstveni lestvici. Čeprav so rezultati nekoliko zaostali za pričakovanji, je napredek v igri opazen, saj Domžalčani dosegajo več zadetkov, na drugi strani pa so tudi trdnejši v obrambi. Napadalni dvojec Slobodan Vuk – Joshua Parker je na uvodnih šestih tekmah dosegel vsega dva gola, jesen pa je končal pri petnajstih. Na drugi strani je vratar Nejc Vidmar na prvih šestih tekmah le enkrat ohranil mrežo nedotaknjeno, povprečno pa je na tekmo prejel 1,67 gola. Na preostalih 14-tih tekmah je njegova mreža obmirovala šestkrat, povprečno pa je moral iz gola pobrati točno eno žogo na tekmo.


Za navijače Domžal je razveseljivo tudi dejstvo, da so dvakratni državni prvaki popravili rezultate na domačem igrišču. V minuli, rezultatsko izjemno uspešni sezoni je ekipa ob Kamniški Bistrici zmagala le petkrat, osvojila pa je vsega 21 domačih točk, preostalih 39 je na svoj konto prinesla z gostovanj. V letošnjem prvenstvu so Domžalčani osvojil točko več doma kot v gosteh, trenutno pa imajo na svojem stadionu tri zmage, 4 remije in 3 poraze. Ob tem velja dodati, da so po prvih šestih tekmah doma osvojili dve točki za remija proti kranjskemu Triglavu in Zavrču.


Luka Elsner med zimskim prestopnim rokom pričakuje nekaj sprememb v kadru. V prvi vrsti si želi zmanjšati število igralcev, saj jih je po njegovem mnenju trenutno preveč za stabilno delovanje ekipe. Na drugi strani pa si želi okrepiti mesto krilnega igralca, vendar ne za vsako ceno. Strokovno vodstvo se bo zadovoljilo le z igralcem, ki bo v vseh pogledih prinesel dodatno kakovost. Če tega ne bo mogoče najti na trgu, se bodo usmerili v trenuten kader in poizkušali ustvariti želen profil igralca. Rezultatski cilj ostaja nespremenjen in 31-letni strateg opozarja, da spomladanski del sezone ne želi izkoristiti le za treninge in nabiranje tekem, ampak od ekipe pričakuje, da izkoristi vsako priložnost, ki se ji ponudi za dvig na lestvici.


Domžalčani se bodo po zimskem odmoru prvič zbrali v ponedeljek, 13. januarja 2014. Prva tekma v spomladanskem delu sezone jih čaka 1. marca v Novi Gorici. Uvodna tekma prihodnjega leta na stadionu v Športnem parku v Domžalah pa bo 15. marca, ko bo ob Kamniški Bistrici gostoval Zavrč.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO