Domžale U11 osvojile turnir v Trbovljah

Na lep sončen dan se je v nedeljo, 1.12.2012, v Trbovljah odvijal močan dvoranski nogometni turnir selekcije U11, ki ga je organiziral NK Rudar Trbovlje v sodelovanju z Zavodom za šport Trbovlje. Turnir se je igral po sistemu 4 + 1, z neodbojno žogo za dvoranski nogomet. Na turnirju je sodelovalo 16 ekip razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine. Nogometaši Domžal so nastopali z dvema ekipama A in B, pri čemer sta imela trenerja zadosten nabor za zamenjavo vseh igralcev hkrati na igrišču.

Domžale B

Ekipa Domžale A je v predtekmovalnem delu zabeležila en neodločen izid in dva poraza. Fantje so bili razočarani nad zadnjim mestom v skupini, vendar se njihova zgodba na turnirju še ni zaključila. Ekipa Domžal B je zmagala vse tri tekme v predtekmovalnem delu in ni imela težav z nasprotniki, so pa igralci potrebovali nekaj časa, da so se privadili na drseč parket in neodbojno žogo.

Pravila turnirja so vsem ekipam omogočila  preboj v osmino finala. Četrtouvrščena ekipa skupine B Domžale A se je v tem delu pomerila s prvouvrščeno ekipo skupine A Rudar Velenje. Očitno so jih Velenjčani podcenjevali, fantje Domžal A pa so jih z borbeno igro suvereno premagali s 4:0. Nogometaši Domžal B so igrali z ekipo Rudar Trbovlje U10 in jih tudi brez težav ugnali z 2:0.

V četrtfinalu so se fantje Domžal A pomerili z ekipo Roltek Dob. Domžalčani so se ves čas trudili zadeti proti Dobu, vendar jim ni uspelo. Namesto tega so nekaj minut pred koncem tekme zadetek prejeli in tako je bil zanje turnir zaključen z uvrstitvijo od 4. do 8. mesta. Domžalčani B so igrali proti Medvodam in proti zaprti igri nasprotnika uspeli zadeti šele tri minute pred koncem tekme. Končno zmago za uvrstitev v polfinale pa so minuto za tem še potrdili. V polfinalni tekmi so  mladi nogometaši Domžal B še stopnjevali svojo moč in gladko premagali NK Celje s 3:1. V finalu pa so za posladek premagali še ekipo iz Hrastnika s 5:1, kar je bil najvišji izid na turnirju.

Zmago Domžalam B so prinesli Žan Malnar, Maks Pogačar, Jakob Rems, Jure Žavbi, Žiga Žiberna, Tim Miladinović, Luka Letnar, Sven Lukas Povše, Žan Luka Lubi ter trener Marko Završan.

Domžale A so zastopali Patrik Kuhar, Urbanija Domen, Gregor Piškur, Mark Strajnar, Gašper Bojko, Tilen Babič, Aljaž Lavriša, Klemen Kranjec, Igor Osterc in Ben Mencinger ter trener Čazim Šabotić.

Tekst: Toni Rems

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO