Domžale - Olimpija Ljubljana 1:2 (foto)

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2013/2014, 35. KOLO
sobota, 17.05.2014 ob 17:00
Športni park Domžale, 650 gledalcev
Strelci: 1:0 Šišić 61', 1:1 Omladič 72', 1:2 Vukćević 90+2'

Sodniki: Nejc Kajtazović (Kranj), Gorazd Prelog (Preddvor), Uroš Beton (Cerklje na Gorenjskem). Četrti sodnik: Marko Podgoršek (Duplje). Delegat: Jože Tomšič (Ljubljana).

Kapetana

DOMŽALE OLIMPIJA LJUBLJANA
41 Vidmar Nejc 1 Šeliga Aleksander
6 Horić Kenan 2 Kostič Miroljub
7 Požeg Vancaš Rudi 5 Jović Boban
16 Jelar Anže 8 Trifković Damjan
26 Aneff Sasha Medrano Rosso 11 Valenčič Filip
27 Dobrovoljc Gaber 15 Vukčević Marko
31 Ožbolt Alen 17 Fink Matic
37 Majer Žan 21 Omladič Nik
64 Janža Erik 23 Kapun Nik
88 Korun Uroš 24 Bajrić Kenan
92 Kous Žiga 27 Rodić Aleksandar


1 Balažič Izidor 22 Ivačič Aljaž
2 Skubic Nejc 9 Đurković Enis
9 Vuk Goran 13 Škarabot Matija
10 Vuk Slobodan 14 Zorc Anže
13 Žužek Žan 26 Corn Jaka
20 Šišić Aladin 33 Djermanović Dejan
39 Rudonja Roy

Strelci: 1:0 Šišić 61', 1:1 Omladič 72', 1:2 Vukćević 90+2'
Menjave:
Domžale: Kous - Šišić 46', Aneff - G. Vuk 67', Ožbolt - Žužek 74'
Olimpija Ljubljana: Valenčič - Djermanović 65', Rodić - Zorc 72'
Rumeni kartoni: Jović 13', Šišić 61', Horić 70', Šišić 82', Dobrovoljc 87'
Rdeči karton: Šišić 82'

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Nemanje Maksimovića, Joshue Parkerja, Darka Zeca, Zenija Husmanija, Saše Aleksandra Živca in Aleksa Pihlerja. Prvič bo tekmo od prve minute začel 17-letni Alen Ožbolt. Sosedski derbi je v znamenju dobrodelnosti. Za vstop na stadionu je bilo potrebno prinesti najmanj dva izdelka z daljšim rokom uporabe. Zbrana hrana bo predana Anini zvezdici Otvoritveni udarec pa bo izvedel mali Rene, za katerega se na stadionu tudi zbirajo sredstva.

90+4. minuta: Glavni sodnik Nejc Kajtazović je označil konec tekme.

1:2 Vukćević; 90+2. minuta:
Olimpija je v sodnikovem dodatku prišla do drugega gola. V gneči pred domačimi vrati je žoga prišla do Vukćevića, ki jo je iz neposredne bližine poslal v mrežo.

90. minuta: Jović in Omladič sta izpeljal lepo akcijo po desni strani. Po predložku na drugo vratnico je do strela prišel Fink, ki je s 13 metrov streljal proti vratom. Žogo je pred vrati nehote odbil Vukćević.

87. minuta: Dobrovoljc je na levem robu kazenskega prostora Domžal storil prekršek nad Omladičem in prejel rumeni karton. Po podaji Jovića na desni rob kazenskega prostora je s prve streljal Vukćević, ki je meril mimo leve vratnice.

Rdeči karton Šišić; 82. minuta:
Zaradi ugovarjanja je drugi rumeni karton na tekmi prejel Aladin Šišić, ki je moral posledično z igrišča.

Aladin Šišić

73. minuta: Jović je prodiral po desni strani polovice Domžal. Poslal je predložek pred vrata, kjer je Djermanović z glavo streljal čez domača vrata.

1:1 Omladič; 72. minuta:
Prosti strel z dobrih 20 metrov je izvajal Omladič, ki je mojstrsko zadel levi kot nemočnega Vidmarja.

70. minuta: Zaradi prekrška nad Jovićem je rumeni karton prejel Kenan Horić.

68. minuta: Jović je bil znova pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je predložek na prvo vratnico, kjer je z glavo streljal Omladič. Z novo odlično obrambo se je izkazal vratar Vidmar.

Žan Majer

67. minuta: V ekipi Domžal je Sasho Aneffa zamenjal Goran Vuk.

66. minuta: Jović je bil pri žogi na levi strani polovice Domžal. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je bil povsem sam Kostič. Iz neposredne bližine je streljal Kostič, a je z odlično obrambo žogo odbil vratar Vidmar.

65. minuta: V ekipi Olimpije je Valenčiča zamenjal Djermanović.

1:0 Šišić; 61. minuta:
Majer je z imenitno podajo na desni strani našel osamljenega Šišića, ki je prodrl v kazenski prostor. V neposrednem dvoboju z vratarjem Šeligo je žogo neubranljivo poslal v zgornji levi kot gostujočih vrat. Zaradi slačenja dresa je rumeni karton prejel Šišić

Veselje

55. minuta: Šišić je vnesel veliko svežine na desni strani domžalskega napada. Podal je v sredino do Požega Vancaša, ki je na levi strani zaposlil Janžo. Ta je z 20 metrov streljal s prve, a je meril mimo desne vratnice.

51. minuta: Olimpija je bila v napadu na desni strani polovice Domžal. Po predložku na drugo vratnico je Trifković žogo vrnil v sredino. Tam se je na strel s sedmih metrov pripravljal Valenčič, a je v zadnjem trenutku žogo v kot izbil Dobrovoljc.

47. minuta: Janža je globoko na desni strani polovice Domžal storil prekršek nad Vukćevićem. Prosti strel je izvajal Omladič. ki je poizkušal z neposrednim strelom proti vratom. Vratar Vidmar je žogo odbil visoko v zrak, dokončno pa je razčistil Aneff.

46. minuta: V ekipi Domžal je Žigo Kousa zamenjal Aladin Šišić. Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

Kenan Horić

45+2. minuta: Glavni sodnik Nejc Kajtazović je označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Po slabo izvedenem avtu Domžalčanov je do žoge na polovici Domžal prišel Omladič, ki je s 25 metrov meril mimo leve vratnice. Olimpija je prišla do kota, a je uspešno odbil Korun.

45. minuta: Četrti sodnik Marko Podgoršek je pokazal minuto dodatka prvega polčasa.

41. minuta: Jović je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je odličen predložek na prvo vratnico, kjer je z glavo streljal Vukćević. Z imenitno obrambo je žogo v kot odbil vratar Vidmar. Omladič je s kota na kratko podal do Finka, ki je uspešno preigraval in z roba kazenskega prostora poslal nizko povratno žogo do Trifkovića. Ta je s 14 metrov meril previsoko.

Alen Ožbolt

41. minuta: Kous je z odlično podajo na desni strani našel Dobrovoljca. Ta je poslal nizek predložek pred vrata Olimpije, kjer je na drugi vratnici za las zamudil Ožbolt.

37. minuta: Olimpija je prišla do prostega strela slabih 30 metrov od vrat Domžal. Poizkušal je z močnim strelom, a je v živem zidu zadel Ožbolta. Odbito žogo je Omladič v drugo poslal precej mimo vrat.

32. minuta: Ožbolt je bil pri žogi na polovici Olimpije. Podal je na levo do Janže, ki je na vrhu kazenskega prostora našel Požega Vancaša. Ta je s preigravanjem v levo prišel do strela, a je bil zanesljiv vratar Šeliga.

31. minuta: Vukćević je priboril kot z desne strani. Po podaji Omladiča je žogo zanesljivo ujel vratar Vidmar.

Žiga Kous

26. minuta: Olimpija je krenila v napad po desni strani. Po predložku je na drugi vratnici do žoge prišel Kostić, ki je podal pred vrata. Tam je z glavo mimo leve vratnice streljal Bajrić.

24. minuta: Požeg Vancaš je storil napako na sredini igrišča. V protinapad je krenil Vukćević, ki je z desnega roba kazenskega prostora meril precej mimo daljše vratnice.

21. minuta: Dobrovoljc je z odlično podajo ob desni avt liniji našel Kousa, ki je poslal predložek pred vrata. Tam je bil dobro postavljen Kostič, ki je žogo z glavo uspešno odbil.

15. minuta: Olimpija je prišla do prvega kota na tekmi. Po predložku na prvo vratnico je odbil Aneff. V neposrednem protinapadu je bil od Ožbolta nekoliko hitrejši vratar Šeliga.

Rene

13. minuta: Zaradi prekrška nad Sasho Aneffom je rumeni karton prejel Jović.

7. minuta: Spremljamo enakovreden dvoboj, do tega trenutka še brez priložnosti. Igra se večinoma odvija med obema kazenskima prostoroma.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Olimpije!

1. minuta: Tekmo je s prvim udarcem začel mali Rene, za katerega danes zbiramo sredstva.

Domzale - Olimpija Ljubljana


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO