Mladinci in kadeti na vrhu skupne lestvice!

Mladinci in kadeti Nogometnega kluba Domžale so zaradi povratne tekme Mladinske lige prvakov proti beograjskem Radu že včeraj odigrali tekmi 10. kola. Varovanci Darka Birjukova so si tudi pred povratnim obračunom s srbskimi mladinskimi prvaki priigrali najlepšo možno popotnico. Na gostovanju pri četrtouvrščenemu ljubljanskemu Interblocku so slavili z 2:1 in še povečali prednost na prvenstveni lestvici.

Jan Repas

Aktualni mladinski prvaki tekme niso najbolje začeli, saj so prvi polčas z golom Luke Bašiča Jagodica v 34. minuti dobili domačini. V drugem delu pa so rumeni znova pokazali pravi karakter in poskrbeli za preobrat. Že v drugi minuti drugega dela igre je izid izenačil najboljši strelec Domžal Jan Repas. Končni izid pa je v 74. minuti postavil Gaber Petric, ki je potrdil svojo izjemno formo. Napadalec je na zadnjih treh tekmah, Proti Radu, velenjskemu Rudarju in Interblocku, dosegel kar štiri gole. Domžalčani imajo sedaj 12 dni časa, da se v miru pripravijo na povratno tekmo z Radom, na kateri bodo poizkušali ubraniti minimalno prednost iz Beograda. Ena najpomembnejših tekem v sezoni bo v torek, 20. oktobra ob 16:00 na glavnem domžalskem stadionu. Vstop bo prost.

Dvoboj

Odlično so svojo nalogo opravili tudi kadeti, ki so vrstnike iz Ljubljane premagali z visokim izidom 3:0. V polno sta merila Anis Jašaragić in Dario Kolobarić, ki je dosegel dva gola in je s sedmimi doseženimi zadetki tudi najboljši strelec najmočnejše slovenske lige. Za varovance Dejana Dončića je bila to druga zaporedna zmaga, s katero so se prebili na peto mesto prvenstvene lestvice. Z novimi šestimi točkami sta selekciji prevzeli vodstvo na skupni lestvici mladincev in kadetov, ki na koncu tudi odloča o potniku v mladinsko ligo prvakov v prihodnji sezoni.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO