NKD TV: Izkoristiti vsako priložnost

Nemanja Maksimović je v Nogometni klub Domžale prišel v začetku septembra. Po dolgotrajnem urejanju vse potrebne dokumentacije, številnih treningih, nastopu za mladinsko ekipo in odigranima prijateljskima tekmama proti Udineseju in graškemu Sturmu je minuli konec tedna debitiral v najmočnejši slovenski ligi. Proti Zavrču je odigral zadnjih 19 minut in pokazal veliko znanja in potencial, ki mu je z vrstniki v srbski reprezentanci do 19 let prinesel naslov evropskega prvaka.

Nemanja Maksimović

Otrok beograjske Crvene zvezde je na Evropskem prvenstvu v Litvi nastopil kljub temu, da je bil vse od začetka letošnjega leta brez kluba. 18-letni obrambni zvezni igralec je na prvenstvu odigral vse štiri tekme v celoti in bil med najboljšimi posamezniki turnirja. Maksimović se je po uspehu v Litvi odločil, da bo svojo klubsko kariero nadaljeval v Sloveniji. Ob Kamniški Bistrici se je hitro ujel s svojimi novimi soigralci, prvič pa se je preizkusil v članski konkurenci. Pod vodstvom Luke Elsnerja želi napredovati in se čim hitreje privaditi na višjo raven igre.

*slovenske podnapise lahko vključite s pritiskom na CC v spodnjem delu video predvajalnika

Nemanja Maksimović bo strokovnemu vodstvu na voljo tudi na naslednji preizkušnji, ki Domžalčane čaka že v sredo ob 17:00. V prvi tekmi četrtfinala slovenskega pokala se bodo prvaki iz leta 2011 v Stožicah pomerili z ljubljansko Olimpijo. Slednja ima od danes novega trenerja, 62-letnega Srba Milorada Kosanovića.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO