Zavrč - Domžale 2:2

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2013/2014, 14. KOLO
petek, 18.10.2013 ob 19:00
Športni park Zavrč, 500 gledalcev
Strelci: 1:0 Sambolec 5', 1:1 Korun 8', 1:2 Vuk S. 34', 2:2 Kokol 42'

Sodniki: Nejc Kajtazović (Kranj), Matej Žunič (Kranj), Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec). Četrti sodnik: Darko Čeferin (Kranj). Delegat: Jožef Kamenšek (Maribor).

Rdeči karton

ZAVRČ
DOMŽALE
1 Fink Gregor 41 Vidmar Nejc
2 Kokol Miha  2 Skubic Nejc
5 Roškar Marko 5 Zec Darko
8 Šafarič Nikola 7 Požeg Vancaš Rudi
10 Kelenc Doris  10 Vuk Slobodan
11 Čeh Sandi 23 Parker Joshua Kevin
14 Sambolec Boris 37 Majer Žan
18 Kresinger Dino  64 Janža Erik
20 Golubar Josip 88 Korun Uroš
22 Matjašič Jure 90 Husmani Zeni
29 Mihelič Rene 92 Kous Žiga


21 Bešenič Luka 1 Balažič Izidor
15 Kurbus Dejan 4 Ljubović Denis
16 Čeh Aleš 9 Vuk Goran
17 Roj Rok 11 Mijić Miloš
23 Fuček Josip 19 Maksimović Nemanja
25 Brlečič Mario 27 Dobrovoljc Gaber
80 Benko Jože 77 Gabrić Drago

Strelci: 1:0 Sambolec 5', 1:1 Korun 8'; 1:2 Vuk S. 34', 2:2 Kokol 42'
Menjave:
Zavrč: Matjašič - A. Čeh 72', Mihelič - Fuček 86'
Domžale: Požeg Vancaš - Mijić 62', Kous - Maksinović 71', Vuk S. - Vuk G. 81'
Rumeni kartoni: Požeg Vancaš 18', Korun 38', Majer 44', Skubic 52', Kokol 59', Parker 84', Husmani 85', A. Čeh 90+2'
Rdeči kartoni:

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Marka Kovjenića, Tadeja Remsa in Draška Božovića. V zadnjih dneh je prehlad ujel Nejca Skubica, ki je izpustil zadnji trening pred tekmo, tako da bo odločitev o njegovem nastopu padla tik pred začetkom srečanja. Nogometaši obeh ekip so pred tekmo dvignili rdeči karton nasilju, diskriminaciji in nespoštovanju na igrišču in tribunah.


90+3. minuta: Po treh minutah dodatka je glavni sodnik Nejc Kajtazović označil konec tekme.

90+2. minuta: Zaradi prekrška nad Žanom Majerjem je rumeni karton prejel Aleš Čeh.

90+1. minuta: Kelenc je bil pri žogi na levi strani polovice Domžal. Poslal je nevaren predložek pred vrata, kjer je uspešno odbil vratar Vidmar.

90+1. minuta: Četrti sodnik Darko Čeferin je označil tri minute dodatka tekme.

89. minuta: Goran Vuk je pobegnil po desni strani. Prodrl je v kazenski prostor, kjer je s podajo iskal svoje soigralce. Domača obramba je odbila do Husmanija, ki je z 20 metrov močno sprožil z voleja. Zavrčani so znova dobro blokirali, žoga pa je prišla do Maksimovića, ki je s 25 metrov meril previsoko.

86. minuta: V ekipi Zavrča je Miheliča zamenjal Fuček.

85. minuta: Zaradi prekrška na sredini igrišča je rumeni karton prejel Zeni Husmani.

84. minuta: Majer je s podajo za hrbet domače obrambe v ogenj poslal Parkerja. Hitri napadalec Domžal si je poslal nekoliko predolg predložek in vratar Fink je žogo pokril pred njim. Parker je domačega čuvaja mreže z nogo nekoliko zadel tudi v roko, zato si je prislužil rumeni karton.

81. minuta: V ekipi Domžal je Slobodana Vuka zamenjal starejši brat Goran.

72. minuta: V ekipi Zavrča je Matjašiča zamenjal Aleš Čeh.

71. minuta: V ekipi Domžal je Žigo Kousa zamenjal Nemanja Maksimović, ki je vknjižil svoj prvi nastop v najmočnejši slovenski ligi.

67. minuta: Skubic je storil prekršek na levem robu polovice Domžal. Po predložku Šafarića je na prvi vratnici z glavo podaljšal Kelenc, na drugi pa je Korun odbil v kot. Po podaji Kelenca je na drugi vratnici znova odbil Korun.

63. minuta: Mijić je uspešno prodiral po levi strani. Poslal je predložek v kazenski prostor, kjer je iz težkega položaja streljal Parker. Z glavo je meril previsoko.

62. minuta: V ekipi Domžal je Rudija Požega Vancaša zamenjal Miloš Mijić.

59. minuta: Zaradi prekrška nad Skubicem je rumeni karton prejel Kokol.

56. minuta: Skubic je priboril kot z desne strani. Po podaji Janže je pred vrati slabo žogo odbil vratar Fink. Do strela z 12 metrov je prišel Korun, ki je stresel prečko. V nadaljevanju je poizkušal še Parker, a se je z obrambo izkazal Fink.

53. minuta: Požeg Vancaš je bil v akciji na levi strani polovice Zavrča. Na kratko je podal v sredino do Husmanija, ki s 25 metrov, predvsem zaradi neravnega igrišča, ni najbolje streljal.

52. minuta: Zavrč je izpeljal hitro akcijo na polovici Domžal. Mihelič se je sam znašel na desnem robu kazenskega prostora. Njegov strel v zgornji levi kot je v kot odbil Vidmar. Zaradi prekrška na sredini igrišča, sodnik je pustil prednost, je rumeni karton prejel Nejc Skubic. Po podaji s kota Šafarića je pred vrati z glavo uspešno odbil Zec.

50. minuta: Kelenc in Kokol sta izigrala obrambo Domžal na levi strani. Kokol je prodrl v kazenski prostor, kje je močno podal pred vrata. V zadnjem trenutku je odbil Zec, Skubic pa je potem žogo izbil v kot. Po podaji Šafarića je uspešno z glavo odbil Majer.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

45+2. minuta: Glavni sodnik Nejc Kajtazović je označil konec izjemno zanimivega prvega polčasa.

45. minuta: Kous je krenil v protinapad po desni strani. V zadnjem trenutku je podal do Slobodana Vuka, ki se je 18 metrov od domačih vrat odločil za strel. Žoga je zletela mimo leve vratnice.

44. minuta: Zaradi prekrška nad Kelencem je rumeni karton prejel Majer.

2:2 Kokol; 42. minuta:
Zavrč je kombiniral na polovici Domžal. Žoga je prišla na levo stran do Kokola, ki se je s 25 metrov nenadoma odločil za strel. Odlično odmerjen strel je končal v spodnjem levem kotu nemočnega Vidmarja.

38. minuta: Zaradi prekrška nad Golubarjem je rumeni karton prejel Korun. Prosti strel z 20 metrov je izvajal Mihelič, ki je zadel živi zid.

1:2 Slobodan Vuk; 34. minuta:
Husmani je na sredini igrišča brez prekrška odvzel žogo Šafariću. Trije Domžalčani so krenili v protinapad proti dvema branilcema domačih. Husmani je podal na levo stran do Slobodana Vuka, ki je v kazenskem prostoru preigral Sambolca. Z natančnim strelom v spodnji levi kot domačih vrat je poskrbel za preobrat dvakratnih državnih prvakov.

20. minuta: Mihelič in Golubar sta izigrala obrambo Domžal na levi strani kazenskega prostora. Golubar je poizkušal s strelom v zgornji levi kot gostujočih vrat, a je bil nenatančen.

18. minuta: Kous je bil v akciji na desni strani polovice Zavrča. Žogo je zavrnil do Skubica, ki je poslal predložek v kazenski prostor. Domači branilci so odbili do Požega Vancaša, ki je 14 metrov od vrat, v dvoboju z domačimi branilci, padel. Glavni sodnik Nejc Kajtazović je dejanje domžalskega nogometaša ocenil za simuliranje, zato mu je pokazal rumeni karton.

14. minuta: Skubic je z desne stani poslal predložek pred vrata, kjer so domači odbili v kot. Z leve strani je žogo pred vrata poslal Požeg Vancaš, na prvi vratnici pa so uspešno odbili domači. Sledil je hiter protinapad Kelenca po desni strani. Na vrhu kazenskega prostora je podal na drugo stran do Golubarja, ki je z 10 metrov meril mimo daljše vratnice.

13. minuta: Zavrč je prišel do prostega strela 25 metrov od vrat Domžal. Močno je po žogi udaril Kelenc, vratar Vidmar pa je žogo uspešno odbil.

10. minuta: Domžalčani so odlično kombinirali na levi strani kazenskega prostora Zavrča. Žoga je prišla do Slobodana Vuka, ki je sprožil v dolgi kot. Ne najbolj močan strel je zaustavila vratnica, domači pa so na kratko razčistili. Na desni strani je do žoge prišel Skubic, ki je poslal predložek na drugo vratnico. S strelom je poizkušal Požeg Vancaš, ki je meril mimo leve vratnice.

1:1 Korun: 8. minuta:
Slobodan Vuk je priboril prvi kot za Domžale. Z leve strani je v kazenski žogo poslal Janža. Na drugi vratnici je bil najvišji Zec, ki je z glavo močno streljal. Vratar Fink je žogo odbil predse, najbolje pa se je odzval Korun, ki je žogo poslal v mrežo.

1:0 Sambolec; 5. minuta:
Skubic je odbil v prvi kot na tekmi. Z leve strani je pred vrata podal Šafarić. Na prvi vratnici je najvišje skočil Sambolec, ki je žogo z glavo preusmeril v mrežo.

3. minuta: Majer je bil pri žogi na desni strani polovice Zavrča. Podal je na vrh kazenskega prostora do Slobodana Vuka, ki si je pripravil prostor za strel. Močan poizkus v levi kot je z odlično obrambo zaustavil vratar Fink.

3. minuta: Skubic je na levem robu kazenskega prostora Domžal storil prekršek. Po predložku Šafarića je žogo z glavo visoko v zrak poslal Kokol. Pred vrati jo je brez težav ujel Vidmar.

1. minuta: V 37 sekundi je Janža na levem robu polovice igrišča našel Parkerja. Ta je s svojo hitrostjo prodrl vse do kazenskega prostora, kjer je nizko podal na prvo vratnico. Tam so domači branilci dobro zaprli Slobodana Vuka in vratar Fink je žogo brez težav pokril.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Zavrča.Zavrč - Domžale

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO