NKD TV: Zmanjšati število osnovnih napak

Pred članskim moštvom Nogometnega kluba Domžale je trinajsta obveznost v letošnjem državnem prvenstvu. V Športnem parku v Domžalah bo v soboto ob 19:00 gostovala novomeška Krka, ki se je z odličnim nizom treh tekem brez poraza prebila na osmo mesto prvenstvene razpredelnice. Tekma bo imela tudi dobrodelen značaj, saj bo Nogometni klub Domžale celoten izkupiček prodanih vstopnic podaril Urbanu Gorjancu, mlademu košarkarju iz Domžal, ki trpi za Marfanovim sindromom in trenutno v južnokorejskem Seulu okreva po uspešno opravljeni operaciji.

Luka Elsner

Krka je na začetku prejšnjega tedna odslovila trenerja Borivoja Lučića, ki ga je (zaenkrat) začasno na klopi zamenjal nekdanji nogometaš Domžal Aleksander Bracović. Ta je poskrbel za pravi preporod, saj so Novomeščani na zadnjih treh tekmah premagali Gorico v gosteh in ljubljansko Olimpijo doma ter v gosteh remizirali z velenjskim Rudarjem. Če k temu dodamo še zmago s 3:0 nad Domžalami v 4. kolu letošnjega prvenstva, je jasno, da je pred varovanci Luke Elsnerja izjemno zahtevna preizkušnja.

Domžale - Gorica 1:1

Tudi Domžalčani so na zadnjih treh tekmah osvojili sedem točk in ujeli stik z ekipami v zgornjem delu lestvice. Za vodilnima, Mariborom in Zavrčem, zaostajajo sedem točk, zato je za dvakratne državne prvake zelo pomembno, da se v reprezentančni odmor podajo z zmago in lepim izhodiščem za nadaljevanje sezone. Po poškodbi okreva le trojica nogometašev, Tadej Rems, Marko Kovjenić in Draško Božović, zato ima strokovno vodstvo znova na izbiro dolg spisek igralcev. Trener Luka Elsner, ki večjih sprememb v udarni enajsterici ne načrtuje, od igralcev zahteva stoodstotno osredotočenost in drastično zmanjšanje osnovnih napak, ki so jih delali na zadnjih tekmah.


Tekma med Domžalami in Krko, ki jo boste lahko v živo spremljali tudi na naši spletni strani, se bo v Športnem parku Domžale začela v soboto, 5. oktobra ob 19:00. Srečanje bo vodila sodniška trojka Damir Skomina (Koper), Jure Praprotnik (Ljubljana) in Andraž Kovačič (Preserje). Delo četrtega sodnika bo opravljal Dragoslav Perić.


Nogometni klub Domžale bo ves izkupiček prodanih vstopnic namenil skladu, ki bo Urbanu Gorjancu po operaciji, ki jo je konec septembra opravil v Seulu, leto dni izplačeval mesečno rento za kritje osnovnih življenjskih stroškov.

Urban Gorjanc

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO