FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Darko Birjukov: Pokazali, da smo iz pravega testa

Domžalski mladinci so v polfinalu pokala MNZ visoko ugnali ljubljanski Bravo in si priigrali nastop v finalu. Trener Darko Birjukov je prepričan, da so odlične igre njegovih fantov v zadnjem času pokazatelj dobre forme, a obenem se strateg zaveda, da jih do končnega cilja čaka še dolga pot.  

nkd

“Fantje so odigrali odlično proti izjemno težkemu nasprotniku. Če pogledamo rezultat, smo dosegli visoko zmago, ki je proti kakovostnemu nasprotniku, ki kroji vrh mladinske lige, res dober dosežek. Zmaga je zato še toliko pomembnejša, saj smo dokazali, da znamo dobro tekmo nadgraditi tudi z doseganjem zadetkov,” je prepričljivo zmago nad Ljubljančani opisal Birjukov. 

Slednji pa je mnenja, da je zmaga vendarle posledica dobre, všečne igre, ki so jo fantje prikazovali že nekaj časa. “Menim, da tokratna tekma ni bila dosti drugačna od tiste zadnje ligaške, ko smo igrali proti Krškemu. Razlika je bila v tem, da smo tokrat močno popravili realizacijo. Fantje so s to tekmo še enkrat pokazali, da so iz pravega testa, in da se s trdim delom napredek lahko kaže iz dneva v dan, kar dokazujejo tudi sami. Vemo, da imamo individualno kvaliteto, ki tvori odlično ekipo, v kateri so visoka motivacija in odlična pripravljenost pravi recept za uspeh,” meni trener domžalskih mladincev. 

Birjukov pa se kljub visoki zmagi proti Bravu zaveda, da je pot do cilja še dolga: “Sedaj nas čaka še en krog in nov pokalni obračun v Medobčinski zvezi Ljubljana, kjer bi se v primeru zmage nato uvrstili v slovenski pokal. Resda je naš skupinski del nekoliko težji, saj iz območja Ljubljane prihaja res nekaj odličnih moštev, a to ni nikakršen izgovor. Tudi v primeru nadaljevanja ne bo lahko, a je tudi v drugih slovenskih regijah nekaj odličnih moštev, ki bodo še kako trd oreh. Potrebno bo nadaljevati v takem tempu kot smo igrali do sedaj in verjamem, da bodo ob dobri igri zmage resnično prišle.” 

Mladinci časa za počitek nimajo, saj jih že v soboto čaka nova ligaška tekma, tokrat proti Dravi. “Urnik je nekoliko zgoščen. Želeli smo prestaviti tekmo z Dravo, a nam to žal ni uspelo, kar pa ni razlog, da bi bili na tekmeca slabše pripravljeni. Vsak nasprotnik zahteva maksimalno pripravo in to bomo tudi storili. Mladinska liga je izredno kvalitetna in biti na vrhu razpredelnice tako pozno v sezoni je zagotovo izjemno, saj vemo, da so nihanja v formi tudi del nogometa, ki nato vplivajo na končni izkupiček. Zagotovo si jih želimo čim manj, zato verjamem, da so fantje pred nadaljevanjem naporne sezone odlično pripravljeni.”

 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB