FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Obisk Zavoda za usposabljanje Janeza Levca

Igralec Nogometnega kluba Domžale Marko Drevenšek, pomočnik trenerja Dejan Dončič in poslovno-finančna direktorica Tina Jeklic so obiskali enoto Zavoda za usposabljanje Janeza Levca v ljubljanskih Jaršah. Z otroci s posebnimi potrebami in otroci z zmerno motnjo v duševnem razvoju so preživeli prijetno uro in si izmenjali priložnostna darila.

Obiska ZU Janeza Levca

Zavod za usposabljanje Janeza Levca omogoča svojim učenkam in učencem, da se vsestransko duševno in telesno razvijajo. Vsak otrok, zajet v program, začne in nadaljuje z dejavnostmi na posameznih področjih do največje možne dosežene ravni s svojimi individualnimi sposobnostmi in potenciali. V veliko pomoč pri vzgoji predstavlja tudi šport in še posebej nogomet, na katerega se udeleženci srečanja dobro spoznajo. Veselje in zadovoljstvo ob obisku je bilo obojestransko: ''Super je bilo. Takšni obiski so vedno prisrčni in z minimalno gesto smo otrokom polepšali dan. Že na obletnici kluba smo videli njihovo zadovoljstvo, ko so igrali na našem glavnem stadionu. Tudi tokrat so bili navdušeni, ko so prejeli nekaj klubskih navijaških artiklov. Z veseljem se udeležujemo takšnih obiskov, saj z malenkostjo pričaraš otrokom zadovoljstvo na obrazu. Spoznaš pa tudi življenje ljudi s posebnimi potrebami in vidiš, da niso prav nič drugačni od ostalih otrok,'' je po srečanju dejal Dejan Dončič, ki je dejaven tudi na Nogometni zvezi Sloveniji, ki v sklopu ''Grassroots'' programa veliko pozornost namenja otrokom s posebnimi potrebami.

Dejan Dončić

Nekateri udeleženci izobraževanja v Zavodu za usposabljanje Janeza Levca so svoje nogometno znanje pokazali že oktobra na 90. obletnici ustanovitve Nogometnega kluba Domžale, ko so na osrednjem domžalskem stadionu odigrali medsebojno tekmo: ''Po pogovoru sodeč in kar smo videli na obletnici v Domžalah znajo igrati nogomet, ukvarjajo pa se tudi z drugimi športi. To jim zelo koristi, saj potrebujejo veliko vadbe in truda, da pridejo do določene ravni. Zaupali so mi, da trenutno veliko trenirajo, saj se pripravljajo na prihajajoče šolsko prvenstvo. Upam, da bodo čim bolj uspešni,'' je bil navdušen Marko Drevenšek, ki se je z veseljem odzval vabilu: ''Zame je bila to super izkušnja. Vesel sem, da sem prisostvoval temu dogodku. Podpiram vse takšne in podobne akcije. Tudi v prihodnje se bom z veseljem odzval povabilom. Nazadnje so bili moji soigralci v Domu upokojencev v Domžalah, pred tem smo bili večkrat na različnih šolah in mislim, da je tako tudi prav. Športniki se moramo pokazati tudi v drugačni luči in ne le na igrišču. Tistim, ki jim ni postlano z rožicami, poizkušamo polepšati vsaj uro, če ne že cel dan.''

Marko Drevenšek in Tina Jeklic

Zbrani otroci so bili dobro razpoloženi, vsi skupaj pa so se pozabavali tudi ob tonih harmonike: ''Obisk naših prijateljev nogometašev v Zavodu za usposabljanje Janeza Levca je bil nekaj posebnega. Topel sprejem in nasmejani obrazi. Otroci so se pripeljali iz treh enot, da so z nami preživeli urico. Zaigrali so nam na harmoniko, seveda 'Na Golici', posedli smo se v krogu in se pogovarjali. Fantje in dekle – ja, v ekipi imajo tudi dekle – so imeli veliko za povedati. Njihova brezskrbnost, optimizem in prepričanje, da zmorejo vse, me je osupnila. Ne igrajo samo nogomet, dobri so tudi v košarki, namiznem tenisu, izvrstno rišejo in izdelujejo razne izdelke… V dar smo dobili glinene hiške, s široko odprtimi vrati, kar je simbol teh mladeničev in mladenk. Vsakdo, ki najde čas, je dobrodošel. Razšli smo se s stiskom rok in obljubo, da bomo v prihodnje še sodelovali,'' je bila nad obiskom navdušena Tina Jeklic, ki je še dodala: ''Ti otroci morajo za vsak napredek, za vsako pridobljeno znanje trdo garati in so nam lahko za zgled. Ko vam prideta v misli besedi 'ne zmorem' in 'ne znam', se odpravite na obisk v Zavod za usposabljanje Janeza Levca. Otroci vam bodo povedali, da lahko narediš vse, kar si zares želiš,'' je svoje občutke še razkrila poslovno-finančna direktorica Nogometnega kluba Domžale, ki nadobudne nogometaše ni pozabila povabiti na prihodnje domače tekme slovenskih poklanih prvakov.

Harmonika

Tekst in foto: Grega Krmavnar

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO