NK Domžale za ukrajinske begunce v Sloveniji

V sredo, 10. avgusta, ob 19h bo v Domžalah gostoval Šahtar Doneck! Rumena družina se bo z ukrajinskim velikanom pomerila v okviru dobrodelne akcije, ki jo organizira Truhoma, spletna platforma, ki jo je razvila Ana Lukner Roljič, ustanoviteljica Anine zvezdice. Namen tekme? Prek platforme zbrati čim več sredstev za nakup dobrodelnih paketov za ukrajinske begunce v Sloveniji.

Truhoma

NK Domžale se je po čudoviti večletni izkušnji sodelovanja z Anino zvezdico kot prvi športni klub odločil pristopiti tudi k platformi Truhoma. V prvem projektu je cilj zbrati 500 dobrodelnih paketov s hrano v vrednosti 20,00 EUR za ukrajinske begunce v Sloveniji, ki so čez noč ostali brez strehe nad glavo in osnovnih življenjskih potrebščin.

Zakaj se je klub odločil za takšno obliko pomoči in kaj pravzaprav je Truhoma? Izvršni direktor Matej Oražem pojasnjuje: “Truhoma je edinstveno zasnovan projekt, s katerim se celoten prispevek nameni nakupu paketov hrane, ki gredo neposredno tistemu, ki mu želite pomagati. Brez posrednikov, brez stroškov in brez zavlačevanja. Ker z Ano sodelujemo že dobro desetletje, je logičen naslednji korak pristop k modernejšim oblikam dobrodelnosti. Tokratna akcija v okviru prijateljske tekme z ukrajinskim prvakom bo sicer namenjena zbiranju pomoči za ukrajinske begunce, želimo pa opozoriti tudi na platformo Truhoma, ki organizira številne plemenite projekte. Ob tej priložnosti vse naše navijače in podpornike ter ostale ljubitelje nogometa vabim na tekmo, da skupaj z nogometom ponovno naredimo nekaj dobrega.”

Poleg nakupa vstopnice (10,00 EUR - vsak dan med 8. in 20. uro v NK Bar oziroma na dan tekme, 40,00 EUR - VIP) lahko na zelo enostaven način preko spletne strani NK Domžale za ukrajinske begunce v Sloveniji - Truhoma pomagate vse do konca meseca avgusta.

*Donatorji vstopnice prevzamejo na info točki ob predložitvi potrdila o plačilu. 

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO