Za trenutek pozabili na grozote

Sredin popoldan so mladi nogometaši Domžal namenili druženju z vrstniki iz Ukrajine. Na igrišču z umetno travo sta se v prijateljskem vzdušju srečali zasedbi Domžal in akademije Ruh U14 ter U17.

Ruh1

Športni direktor Matej Oražem: “Ukrajinske mlade nogometaše smo gostili, ker so nas ravno oni povabili v Lvov na močan mednarodni turnir. Zaradi aktualnih razmer smo bili primorali obrniti prizorišče in s tem jim lahko v tem času ponudimo nekaj malega. Mislim, da je izjemno pomembno, da lahko fantje v teh trenutkih razmišljajo o nogometu. Na obeh tekmah so pokazali izredno kvaliteto in naredili bomo vse, da bodo nogometne veščine ohranili tudi po njihovem bivanju v Sloveniji.”

Ruh2

Tekmi je v večernih urah pospremila skupna večerja, še pred tem pa so Domžalčani vsem nogometašem Ruha namenili pozornost v obliki darilnih paketov: “Povedati moram, da v Logatcu zelo lepo skrbijo zanje. Imajo sicer malce težav s prevozi, saj so se vsi vozniki in trenerji morali vrniti v Ukrajino, a priskočili jim bomo na pomoč. Tukaj jim bomo poskušali pomagati tudi s kontakti drugih klubov, da bodo lahko še naprej igrali takšne tekme. To je namreč tisto, kar jim lahko zagotovimo v Sloveniji poleg varnosti in osnovnih dobrin. V klubu celoten teden namenjamo opozarjanju na humanitarno katastrofo, ki se vse bolj bliža tudi Sloveniji. Pomembno je, da pomagamo in smo obenem pripravljeni na najhuje. Akcija v povezavi z Anino zvezdico, torej tekmi mlajših ekip in sobotni obračun z Radomljami, ko bomo ob ponovnem obisku mladih fantov iz Lvova zbrano hrano za vse ukrajinske begunce predali naprej, je tisto s čemer poskušamo majhen delček dodati k celotnemu mozaiku. Upam, da bodo fantje s tem, kar smo jim sposobni ponuditi, zadovoljni,'' je dejal Oražem.

Ruh3

Zasedbo Ruha te dni v Sloveniji vodi nekdanji nogometaš Maribora, Celja in Gorice Vladislav Lungu, ki je vsem zelo hvaležen: “Slovenija nas je sprejela zelo lepo. Imam občutek, da celotna država skrbi za nas. Imamo izvrstne pogoje za bivanje. Hvala vsem, ki pomagate. Imate zares veliko srce. Zelo smo zadovoljni, da lahko fantje preko nogometa vsaj za trenutek pozabijo na dogajanje v Ukrajini. Prav zaradi tega si želimo odigrati čim več tekem, opraviti čim več treningov. Ni lahko za vse te mlade igralce. Oddaljeni so od družin, ki se skrivajo v zakloniščih, a prepričan sem, da bo kmalu vse v najlepšem redu.”

Skupaj za lepši jutri!

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO