Prvi vpoklic za Majerja in Široka

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je za kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 proti Škotski vpoklical dva nogometaša Nogometnega kluba Domžale. Na januarski akciji B-reprezentance v Združenih Arabskih Emiratih, ki se jo je udeležilo kar osem nogometašev rumenih, sta selektorja najbolj prepričala branilec Matija Širok in zvezni igralec Žan Majer. Za oba je to prvi vpoklic v moštvo, ki ga sestavljajo najboljši slovenski nogometaši.

1 majer sirok reprezentanca

"Zelo sem vesel vpoklica v reprezentanco. To je dokaz, da se v Domžalah dela dobro, da se trdo delo izplača in je lahko nagrajeno tudi z vpoklicem v reprezentanco. Upam, da se bo v prihodnje še več fantov iz Domžal priključilo reprezentanci," zadovoljstva ni skrival Majer. S podobno širokim nasmeškom na obrazu je svoje občutke predstavil tudi Širok: ''Sem brez besed. Presrečen sem in hkrati ponosen. Hvaležen sem vsem v klubu in tudi vsem trenerjem na moji dosedanji poti. To priložnost bom izkoristil, da se dokažem selektorju. Vem, da je konkurenca na mojem položaju izredno velika, a za takšne priložnosti trdo delamo in se borimo vsi nogometaši."

11 Sirok ol20170312

Širok in Majer sta prve korake v članski reprezentanci storila že januarja, ko sta bila ob še šestih nogometaših Domžal vpoklicana v B-reprezentanco, kjer sta spoznala način dela Srečka Katanca: "Večina fantov v B-reprezentanci se je poznala med seboj, saj se redno srečujemo na prvoligaških zelenicah. Tokrat bo nekoliko drugače, a večjih težav s prilagajanjem ne pričakujem. Prepričan sem, da bo vse v najlepšem redu," nestrpno zbor na Brdu pričakuje Lenartčan. S podobnim odgovorom je postregel tudi simpatični Primorec: "Led je bil prebit že januarja. Sedaj bo nekoliko lažje, čeprav bom v družbi povsem drugih igralcev. Prepričan sem, da so vsi dobre osebe, ki tvorijo zelo dobro ekipo. Vsi smo profesionalci in že se veselim dela z njimi."

10 majer kp20170304

Nogometni klub Domžale je ob hrvaški Rijeki in italijanskemu Chievu edini klub, ki ima v tokratni reprezentanci dva svoja nogometaša. Ob tem je selektor iz Prve lige Telekom Slovenije v izbrano vrsto vpoklical le še člana Maribora, Milivoja Novakoviča: "Čestitke tudi Žanu (Majerju op. p.), ki si je vpoklic popolnoma zaslužil. Vpoklic dveh Domžalčanov dokazuje, da je klub postavljen na zelo zdravih temeljih. Od prvega do zadnjega v klubu skrbijo za igralce in za naš razvoj. Imamo zelo dobrega trenerja in tudi njemu gre vsa zahvala za delo, ki ga opravlja z nami in za usmeritev v napadalno in všečno igro. Vsi v klubu so zaslužni za ta uspeh," z zahvalami ne skopari 25-letni branilec. Njegov dobro leto mlajši soigralec pa se veseli sodelovanja s soigralcem tudi v reprezentanci: "Nekaj fantov poznam že od prej, saj so igrali v slovenski ligi, Matic Črnic pa je bil tudi član Domžal. Kljub temu je občutek drugačen, če imaš ob sebi klubskega soigralca, saj ti je zaradi poznavanja njegove igre veliko lažje."

Še preden bosta Širok in Majer oblekla opremo z državnim grbom, ju skupaj s klubskimi soigralci čaka tekma 25. kola Prve lige Telekom Slovenije proti Gorici. Domžalčani bodo v obračun krenili s kar petimi reprezentanti, saj so vpoklic v mlado izbrano vrsto prejeli Jan Repas, Žan Žužek in Alen Ožbolt: "Vse misli so usmerjene v Gorico. Gremo s tekme v tekmo in najprej je potrebno narediti dober rezultat v Novi Gorici in šele po tekmi se lahko vse misli preusmerijo v reprezentanco," dogodkov ne prehiteva Majer. Tudi Širok, ki se bo v soboto pomeril proti svojemu matičnemu klubu, ostaja osredotočen le na klubske obveznosti: ''Vpoklica nisem pričakoval, tako da bom potreboval nekaj časa, da zberem misli. Prepričan sem, da bom že jutri znova osredotočen le na tekmo z Gorico, ki je izjemno pomembna v boju za mesta, ki vodijo v evropske pokale. Razmišljati je potrebno le o vsakem naslednjem koraku."

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO