NKD TV: Derbi odločil otrok NK Domžale

12. marec 2017 se bo z zlatimi črkami zapisal v zgodovino Nogometnega kluba Domžale. Tretji dvoboj Domžal in Olimpije v letošnji sezoni je prinesel razprodan stadion v Športnem parku, kar se je na tekmi domačega prvenstva zgodilo prvič v samostojni Sloveniji. Da je bil praznik popoln je v deveti minuti poskrbel Jan Repas, ki je s pravo mojstrovino dosegel edini gol na tekmi. 19-letni otrok Nogometnega kluba Domžale je še enkrat več dokazal, da Mladinski nogometni center vzgaja vrhunske domače nogometaše."Vesel sem, da se je derbi razpletel po naših željah. Po dveh tekmah, v katerih smo bili zelo dobri in si ustvarili veliko priložnosti, a nismo mogli zadeti, se je danes slika obrnila. V prvem polčasu smo iz ene priložnosti dosegli gol," je svoj uvodni govor na novinarski konferenci po tekmi začel trener Domžal Simon Rožman, ki je tokrat močno prevetril prvo enajsterico. Zaradi neučinkovitosti na uvodnih dveh tekmah pomladi so pred Luko Volaričem, Ivanom Firerjem in poškodovanim Petrom Franjićem prednost dobili Veljko Batrović, Alen Ožbolt in Repas. Namesto kaznovanega Amedeja Vetriha je nastopil kapetan Luka Žinko, v obrambi pa je Žana Žužka zamenjal izkušenejši Denis Halilović: ''V primerjavi z zadnjima tekmama smo s taktičnega vidika tokrat v dvoboj krenili nekoliko drugače. Vesel sem, da se nam je vse skupaj vrnilo in, da smo na koncu zadržali napade Olimpije."

6 repas ol20170312

Priprava na tekmo je bila za strokovno vodstvo rumenih izjemno zahtevna, saj je Olimpija na začetku pomladi pokazala dva različna obraza, le tri dni pred gostovanjem ob Kamniški Bistrici pa je zamenjala tudi trenerja. Po odslovitvi Luke Elsnerja je zmaje vodil Marijan Pušnik: "Nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo od nasprotnika, a to ni pretirano vplivalo na našo pripravo. Tako kot vselej smo bili tudi tokrat osredotočeni le na svojo zgodbo. Zelo motivirana Olimpija je s šok terapijo poizkusila zbuditi igralce in vesel sem, da smo uspeli zdržati do konca ter gledalcem pripraviti pravi derbi," zadovoljstva ni skrival 33-letni strateg, ki je kljub temu nekoliko prilagodil postavitev svojega moštva: ''Vedeli smo kje preti največja nevarnost, zato smo igro malce zaprli in spremenili taktično postavitev. Stavili smo na izkušnje in na skok igro ter bili v tem uspešni. V slovenski ligi ni nobenih skrivnosti, saj je v njej le deset klubov in vsi poznamo vse igralce."

27 rozman ol20170312

Nogometaši Domžal so z odmevno in prestižno zmago ohranili devet točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, od drugega mesta pa jih sedaj ločijo le še tri točke: "Vseeno nam je kdo stoji na drugi strani. Zmago smo potrebovali iz točkovnega vidika in vesel sem, da smo jo dosegli," olajšanja ne zanika Rožman, ki ga je razveselil tudi pogled na polni tribuni Športnega parka: "Obisk je bil izjemen. Nazadnje je bil stadion v Domžalah tako poln na tekmi proti Stuttgartu. V klubu smo na razprodan stadion in pomembno zmago zelo ponosni. V igri sicer nismo blesteli, a na koncu je bilo dovolj tudi to, kar smo prikazali."

19 tribuna ol20170312

Domžalčane že čez slabih šest dni čaka nova težka preizkušnja. V soboto ob 16:00 bodo gostovali pri enem od treh najbližjih zasledovalcev, Gorici, ki je v soboto s 3:1 ugnala velenjski Rudar.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO