Rožman: V igralcih sem zaznal iskricoSimon Rožman

Tekmeca sta se 7. avgusta pomerila na Mestnem stadionu ob Jezeru Velenje, za zmago gostov z 2:0 pa sta poskrbela Benjamin Morel iz enajstmetrovke in Juninho. Oba bosta tokratni obračun s Knapi izpustila, saj je prvi zapustil Domžale, drugi pa je zaradi poškodbe kolena že končal z jesenskim delom sezone. Brazilec je ob kaznovanemu Matiji Široku edini, ki ga trener Simon Rožman na prvi tekmi po drugem reprezentančnem odmoru v sezoni ne bo imel na voljo: ''Reprezentančni odmor je prišel ob pravem času, saj smo odpravili vse manjše poškodbe. Z zdravimi igralci smo celotno igro dvignili še na višjo raven, hkrati pa se je konkurenca v ekipi maksimalno zaostrila. Na prijateljskih tekmah smo nadgradili obstoječe elemente v igri, preizkusili pa smo tudi nekatere nove stvari. To nam je zelo dobro uspelo,'' je pojasnil domžalski strateg, ki v Športnem parku ne pozna poraza. Še več, rumeni pod njegovim vodstvom niso prejeli še niti gola.

Luka Volarič

Medtem ko sta na prijateljskih obračunih padla Krka s 6:0 in Kapfenberg z 1:0, so v prvenstvu orožje položili Aluminij z 2:0, Radomlje, ki so bile v vlogi domačina, s 5:0 in z istim izidom nazadnje še Krško: ''Lepo se je ozreti na prve tri tekme na našem stadionu, vendar to ne pomeni, da nam bo v prihodnje karkoli podarjeno. Še več, omenjeni rezultati so le dodatno opozorilo za nasprotnike. Domače igrišče in domača publika, ki iz tekme v tekmo bolje sodeluje z nami, nas silita k temu, da smo še boljši, agresivnejši, napadalnejši, si ustvarjamo več priložnosti in nasprotnika držimo daleč od svojega gola. Ko smo za to nagrajeni z rezultatom in veliko goli, je zelo lepo biti del te zgodbe,'' zadovoljstva ne skriva Celjan, ki je na mestu glavnega trenerja Domžal zaključil z uvajalnim obdobjem: ''V zadnjem mesecu smo se dodobra spoznali. Igralci so v popolnosti sprejeli moje zahteve in tudi sam imam sedaj globok vpogled v vsakega posameznika, manjše skupine in celotno ekipo. Popolnoma verjamem v svoje fante, saj med njimi vladajo pravi odnosi in delavna vnema je na vrhuncu. V zadnjem obdobju sem začutil, da si želijo v svojih karierah narediti nekaj velikega. Zaznal sem iskrico po nadaljnjem koraku in prepričan sem, da jo bodo igralci pokazali na igrišču. Vsak, ki je do sedaj dobil priložnost, jo je maksimalno izkoristil in čutim, da smo na začetku lepega popotovanja. Igralci s svojo kvaliteto, delovno vnemo in dobrimi medsebojnimi odnosi skrbijo za izjemen potencial naše zgodbe.''

Simon Rožman

Potencial, ki ga bo seveda potrebno potrditi še na igrišču. Prvič že v soboto proti Velenjčanom, ki so v zadnjih dveh kolih remizirali z Mariborom in visoko slavili na gostovanju v Kopru: ''Rudar je na zadnjih tekmah dokazal, da dviga svojo formo. Gre za izredno disciplinirano ekipo, ki si želi igrati nogomet. Verjamem, da smo se na tekmo dobro pripravili in poiskali elemente, ki nam bodo proti takšnemu nasprotniku prišli zelo prav. Nadaljevati moramo v svojem slogu in prepričan sem, da nam bodo gledalci priskočili na pomoč. Do sedaj so dobro sprejeli stvari, ki smo jih počeli na igrišču in želim si, da na domači zelenici še naprej igramo všečno, napadalno, agresivno in na takšen način pridemo tudi do zmag,'' od svoje filozofije ne odstopa Rožman.

Veselje

Tekmo med Domžalami in velenjskim Rudarjem, ki se bo v Športnem parku Domžale začela v soboto, 15. oktobra ob 17:00, bo vodila sodniška trojka Slavko Vinčić (Maribor), Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec) in Uroš Benc (Rače). Dodatna pomočnika za vrati bosta Nejc Kajtazović (Kranj) in Bojan Mertik (Odranci), delo četrtega sodnika pa bo opravljal Bojan Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah). Vstopnice so v predprodaji na voljo v NK Baru. Cena za odrasle je 5 evrov, za dijake, študente in upokojence 3 evre, za otroke do vključno 14. leta starosti pa je vstop prost.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO