FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Pomemben je kolektiv

Nogometni klub Domžale ima v pokalnem tekmovanju pestro zgodovino. Po dveh zaporednih uvrstitvah v finale, zadnja pred dvema letoma je prinesla tudi lovoriko, sta sledili grenki izkušnji. Domžalčani so dvakrat zapored izpadli v osmini finala, obakrat pa jih je izločil klub iz nižjega ranga tekmovanja. Predlani je za to poskrbel član tretje lige vzhod Zavrč, lani pa drugoligaš Dravinja.

Erik Janža

Omenjeni izkušnji sta bili zadostno opozorilo za strokovno vodstvo, da je prvo letošnjo pokalno preizkušnjo vzelo z vso resnostjo. Žreb je Domžalčanom namenil vodilno ekipo tretje lige vzhod in morebiten neuspeh proti NŠ Drava Ptuj bi imel zagotovo dolgoročne posledice. Trener Luka Elsner, ki je kot igralec na lastni koži občutil ponižanje ob porazu v Zavrču, je s svojimi sodelavci poskrbel za odlično psihološko pripravo, saj so njegovi varovanci v uvodnih 15 minutah dosegli dva gola, ob tem pa so si priigrali še enajstmetrovko, ki je na žalost ostala neizkoriščena. Ko je ob koncu prvega polčasa zadel še Žiga Kous, ni bilo več dvoma o končnem zmagovalcu in Domžalčani so se z visoko zmago zasluženo uvrstili v četrtfinale.

NŠ Poli Drava - Domžale 0:4

Luka Elsner se zaveda, da po slabem uvodu v prvenstvo, pokalno tekmovanje predstavlja bližnjico do uvrstitve v evropska tekmovanja. Po tekmi na Ptuju je 31-letni strateg izrazil zadovoljstvo nad odnosom, ki so ga nogometaši pokazali na igrišču, opozoril pa je na nihanja, ki se še pojavljajo v igri. Za konec se je dotaknil tudi prvenstvene tekme proti Celju, ki bo v Športnem parku Domžale v soboto ob 20:15.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB