FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Maribor 0:1

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2013/2014, 9. KOLO
sobota, 14.09.2013 ob 17:30
Športni park Domžale, 900 gledalcev
Strelec: 0:1 Mendy 10'

Sodniki:
Bojan Mertik (Odranci), Robert Vukan (Apače), Štefan Kepe (Lendava). Dodatna pomočnika: Sašo Habjanič (Murska Sobota), Roman Glažar (Hajdina). Četrti sodnik: Marjan Tompa (Turnišče). Delegat: Janko Turk (Lovrenc na Dravskem polju).

Slobodan Vuk

DOMŽALE MARIBOR
41 Vidmar Nejc 33 Handanović Jasmin
2 Skubic Nejc 6 Milec Martin
5 Zec Darko 7 Mejač Aleš
7 Požeg Vancaš Rudi 9 Tavares Marcos Morales
10 Vuk Slobodan 14 Mendy Jean-Philippe
23 Parker Joshua Kevin Stanley 20 Cvijanović Goran
27 Dobrovoljc Gaber 26 Rajčevič Aleksander
64 Janža Erik 28 Viler Mitja
77 Gabrić Drago 44 Arghus Soares Bordignon
90 Husmani Zeni 70 Mertelj Aleš
99 Banović Igor 92 Črnic Matic


1 Balažič Izidor 12 Pridigar Marko
4 Ljubović Denis 5 Filipović Željko
9 Vuk Goran 17 Fajić Nusmir
11 Mijić Miloš 27 Ploj Alen
16 Jelar Anže 29 Dodlek Timotej
88 Korun Uroš 32 Ceppelini Gatto Pablo
92 Kous Žiga 45 Mevlja Nejc

Strelci: 0:1 Mendy 10'
Menjave:
Domžale: Gabrić - Mijić 59', Požeg Vancaš - Jelar 76'
Maribor: Viler - Filipović 46', Tavares - Fajić 71', Cvijanović - Dodlek 89'
Rumeni kartoni: Arghus 45+2', Banović 88', Vidmar 90+4'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Marka Kovjenića in Tadeja Remsa.
90+5. minuta: Po petih minutah sodnikovega dodatka je glavni sodnik Bojan Mertik označil konec tekme.

90+4. minuta: Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Nejc Vidmar.

90+2. minuta: V ekipi Maribora je Cvijanovića zamenjal Dodlek.

90+1. minuta: Četrti sodnik Marjan Tompa je označil tri minute sodnikovega dodatka.

88. minuta: Zaradi prekrška nad Filipovićem je rumeni karton prejel Igor Banović.

87. minuta: Mijić je ukradel žogo na sredini igrišča. Podal je na levo do Husmanija, ki je s 25 metrov poizkušal s strelom. Zopet je bil na pravem mestu Handanović.

83. minuta: Fajić je prišel do žoge na polovici Domžal. Podal je do Cvijanovića, ki je bil sam pred vratarjem Vidmarjem, a je slabo zaključil. V naslednji akciji je s strelom poizkušal Filipović, a je s 25 metrov meril mimo desne vratnice.

Slobodan Vuk

80. minuta: Parker je prodiral po desni strani. Poslal je predložek, kjer so gostje odbili do Mijića. Igralec Domžal je s 25 metrov meril mimo leve vratnice.

79. minuta: Skubic je izvajal stranski avt z desne strani. Žogo je vrgel na prvo vratnico, kjer je Parker podaljšal z glavo. Do strela z voleja je prišel Husmani, a je bil Handanović znova zanesljiv.

76. minuta: Mariborčani so prišli do novega strela. Z 20 metrov je poizkušal Mertelj, ki je meril nekoliko previsoko. V ekipi Domžal je Rudija Požega Vancaša zamenjal Anže Jelar.

71. minuta: V ekipi Maribora je Tavaresa zamenjal Fajić.

69. minuta: Cvijanović je na levi strani v ogenj poslal Mejača. Ta je prodrl vse do vrat Domžal, kjer je zavrnil do Mendyja. Ta je močno sprožil z 11 metrov, a je pred vrati uspešno z obrazom blokiral Zec, žogo pa je potem pobral vratar Vidmar.

67. minuta: Mijić je izvajal kot z desne strani. Pred vrati je našel Slobodana Vuka, ki je s petih metrov streljal z glavo. Z imenitno obrambo se je izkazal Handanović, ki je žogo odbil čez prečko. Po vnovični podaji Mijića s kota je bil najvišji vratar Handanović.

66. minuta: Domžalčani so uspešno kombinirali na polovici Maribora. Banovića je na kratko podal do Mijića, ki je z 20 metrov močno sprožil. Dobro postavljeni vratar Handanović je žogo ujel.

59. minuta: V ekipi Domžal je Draga Gabrića zamenjal Miloš Mijić.

58. minuta: Mendy je priboril kot z desne strani. Po podaji Črnica je uspešno z glavo odbil Skubic.

Rudi Požeg Vancaš

53. minuta: Janža je globoko na polovici Maribora ukradel žogo Milcu. Odigral je dvojno podajo s Slobodanom Vukom in mimo Handanovića podal pred vrata. Tam je do strela prišel Gabrić, a je v zadnjem trenutku blokiral Arghus. Po podaji s kota je bil pred vrati najvišji Handanović.

52. minuta: Mariborčani so prišli do kota z desne strani. Po podaji Črnica je Rajčević z glavo streljal mimo leve vratnice.

48. minuta: Skubic je odbil za prvi kot Mariborčanov v drugem polčasu. Po podaji Cvijanovića je žoga končala v rokah vratarja Vidmarja.

46. minuta: Janža je priboril prvi kot v drugem polčasu. Z leve strani je podal Požeg Vancaš, na prvi vratnici pa je z glavo odbil Milec.

46. minuta: V ekipi Maribora je Vilerja zamenjal Filipović. Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

45+3. minuta: Janža je izvajal prosti strel z desne strani. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je z glavo mimo vrat streljal Dobrovoljc. Glavni sodnik Bojan Mertik je označil konec prvega polčasa.

45+2. minuta: Zaradi prekrška nad Požegom Vancašem je rumeni karton prejel Arghus.

45+1. minuta: Janža je izvajal prosti strel z leve strani. Po podaji na drugo vratnico je Zec vrnil v sredino, kjer je izbil Mejač.

Zeni Husmani

44. minuta: Mendy je na desni strani kazenskega prostora uspešno preigraval. Podal je na drugo vratnico, kjer je s sedmih metrov močno streljal Tavares. Z odlično obrambo se je izkazal vratar Vidmar.

43. minuta: Janža je z odlično podajo na vrhu kazenskega prostora našel Vuka. Ta se je s prvim dotikom rešil Arghusa in močno sprožil. Vratar Handanović se je izkazal z odlično obrambo. Žoga je prišla do Požega Vancaša, ki je podal na levo do Pakerja. Ta je močno sprožil, a je meril previsoko.

38. minuta: Slobodan Vuk je prodrl po desni strani. Podal je na vrh kazenskega prostora, kjer je strel Husmanija blokiral Arghus. Žoga je prišla do Banovića, ki je s slabih 30 metrov meril previsoko.

35. minuta: Domžalčani so izpeljali hitro akcijo. Janža je z leve poslal odličen predložek na drugo vratnico, kjer je pred Vukom odbil Arghus. Po podaji Janže s kota je v kazenskem prostoru odbil Mendy. Po vnovičnem predložku v kazenski prostor je padel Skubic, a je piščalka sodnika Mertika ostala nema.

31. minuta: Milec je na levi strani polovice Maribora storil prekršek nad Janžo. S prostega strela je Požeg Vancaš poslal žogo v kazenski prostor, pred vrati pa je pred Parkerjem uspešno odbil Mejač.

25. minuta: Zec je dobrih 20 metrov od vrat storil prekršek nad Cvijanovićem. Prosti strel nekoliko z desne je izvajal Tavares, ki je meril pod prečko, a je vratar Vidmar brez težav žogo zadržal v svojih rokah.

19. minuta: Milec je na kratko podal v sredino do Mertlja, ki je z 20 metrov poizkušal s strelom. Meril je mimo leve vratnice, a so gostje vseeno prišli do kota, saj se je žoga dotaknila enega od domačih igralcev. Po kotu je odbil Zec, v nadaljevanju akcije pa je Črnic z desne strani podal na drugo vratnico. Tam je s prve z voleja poizkušal Mejač, ki je s sedmih metrov meril premalo natančno.

Darko Zec

0:1 Mendy; 10. minuta:
Črnic je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Po tleh je podal na vrh kazenskega prostora, kjer se je Mendy otresel Dobrovoljca in z natančnim strelom v spodnji desni kot popeljal goste v vodstvo.

4. minuta: Domžalčani so krenili v nov napad. Husmani je s 25 metrov močno streljal, a je zadel Rajčevića in žoga je končala v kotu. Po podaji Skubica so gostje odbili v stranski avt. Po podaji Parkerja iz avta v kazenski prostor so se Mariborčani ubranili.

2. minuta: Mariborčani so si priigrali prvi kot na tekmi. Po podaji na prvo vratnico je z glavo odbil Vuk. Do strela s 30 metrov je prišel Mertelj, ki je meril previsoko.

1. minuta: Vidmar je poslal dolgo žogo na polovico Maribora. Arghus je odbil do Parkerja, ki je odigral dvojno podajo s Slobodanom Vukom. Tik pred zaključnim strelom ga je s telesom odrinil Milec in žoga je končala v rokah Handanoviča.

1. minuta: S sredine igrišče so tekmo začeli nogometaši Maribora. Domžalčani so začeli v naslednji postavitvi, od desne proti levi: Vidmar; Skubic, Dobrovoljc, Zec, Janža; Banović, Husmani; Gabrić, Požeg Vancaš, Parker; S. Vuk.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Peter Koprivnikar

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB