FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Močna konkurenca dviguje kvaliteto

Dvakratni državni prvaki so reprezentančni premor izkoristili za močno mednarodno prijateljsko tekmo. Trener Domžal Luka Elsner je v Zagreb popeljal 18 igralcev in prav vsi so dobili priložnost za igro. Manjkali so mladi reprezentanti Erik Janža, Žiga Kous in Gaber Dobrovoljc, Rudi Požeg Vancaš je zbolel, Marko Kovjenić in Tadej Rems pa okrevata po poškodbi.

Luka Elsner

Nekdanji slovenski pokalni zmagovalci so znova zaigrali v postavitvi 4-2-3-1 in pokazali gledljivo igro. V zadnji liniji so tokrat zaigrali Nejc Skubic, Denis Ljubović, Darko Zec in Jure Balkovec. Preostala mesta pa so zasedli isti igralci kot na tekmi z Olimpijo, z izjemo Miloša Mijića, ki je zamenjal obolelega Požega Vancaša. Med odmorom je ob zamenjavi vratarja prišlo še do treh zamenjav. Na položaju desnega bočnega branilca je zaigral Draško Božović, v centralni obrambi Uroš Korun, v sredini pa je Igorja Banovića zamenjal Žan Majer.

Miloš Mijić

Štiri zamenjave so med odmorom opravili tudi domačini, ki so omenjene spremembe bolje izkoristili, saj so povedli z golom v 53. minuti. Deset minut po vodstvu so Domžalčani opravili še zadnje tri zamenjave, dve v napadu in eno na mestu zadnjega zveznega igralca. Kljub utrujenosti, ki je bila posledica napornih treningov, so gostje stopnjevali ritem in sedem minut pred koncem jim je uspelo izenačiti. Po podaji Mijića s kota je v polno zadel Anže Jelar in še enkrat več dokazal, kako nevarna je domžalska ekipa ob prekinitvah.

Anže Jelar

Strateg Domžal Luka Elsner je bil po tekmi zadovoljen s prikazano igro. Od svoje ekipe želi, da na igrišču nikoli ne obupa in vseskozi poizkuša priti do želenega rezultata. Njegovi varovanci so po zaostanku pokazali ravno to in zato je 31-letni trener preizkušnjo v Zagrebu označil za pozitivno.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB