FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Janez Strajnar nasledil Filipa Filipovskega

Nogometni klub Domžale je storil nov razvojni korak v svoji organizacijski strukturi. Ustanovljena je bila nogometna šola za vratarje, ki jo bo s svojimi bogatimi izkušnjami vodil legendarni trener vratarjev Filip Filipovski. Pod njegovim vodstvom se je razvila vrsta odličnih vratarjev, na čelu s trenutno enim najboljših na svetu, Samirjem Handanovićem.

Filip Filipovski

Filip Filipovski je že celotno desetletje član Nogometnega kluba Domžale in skozi njegove roke je šla cela vrsta odličnih vratarjev, ki so in še puščajo pečat v najmočnejši slovenski ligi ter tudi širše. 65-letni strokovnjak bo svoje poklicno delo na igrišču nadgradil z vodenjem novoustanovljene šole za vratarje Nogometnega kluba Domžale: ''V strukturi kluba smo prav posebno mesto namenili legendi kluba in enemu najboljših trenerjev vratarjev v tem delu Evrope, Filipu Filipovskemu, ki bo od sedaj naprej bdel nad delom celotne vratarske šole v Nogometnem klubu Domžale. Skupaj s trenerjema v Mladinskem nogometnem centru Nogometnega kluba Domžale, Robertom Majdičem in Stanetom Kocijančičem, bo v prvi vrsti skrbel za naše mlade vratarske upe. Čaka ga veliko dela, saj imamo v klubu nekaj izjemno nadarjenih vratarjev, če izpostavim le reprezentanta Slovenije do 16 let Anžeta Malnarja in enega najboljših vratarjev minulega evropskega Nike Premier Cupa v Ljubljani Jakoba Ambrožiča. S svojimi nepogrešljivimi nasveti bo seveda še vedno pomagal tudi pri delu z vratarji v članskem moštvu. Tako želimo ustvariti še boljše pogoje za delo z vratarji v Nogometnem klubu Domžale ter nadaljevati tradicijo odličnih nogometnih vratarjev, ki so odrasli v našem klubu,'' je odločitev o ustanovitvi vratarske šole pojasnil športni direktor Matej Oražem.

Janez Strajnar

Z novo vlogo Filipa Filipovskega se je sprostilo tudi mesto trenerja vratarjev v članskem moštvu. Nogometni klub Domžale je zamenjavo našel v svojem nekdanjem vratarju Janezu Strajnarju, ki je v svoji bogati karieri zbral kar 420 nastopov v najmočnejši slovenski nogometni ligi, od tega 71 v dresu Domžal: ''V Nogometnem klubu Domžale si prizadevamo, da na vseh področjih napredujemo iz sezone v sezono, zato smo v prihajajoči sezoni okrepili tudi delo z vratarji. Strokovnemu vodstvu se je tako za delo v članski ekipi pridružil Janez Strajnar. Pohvali se lahko z bogatimi izkušnjami v slovenskem prvenstvu, več sezon pa je bil tudi vratar Nogometnega kluba Domžale. V preteklih letih se je dodatno izobraževal in svoje znanje bo od sedaj naprej, kot trener vratarjev, podajal v članski ekipi Nogometnega kluba Domžale. Po našem mnenju gre za trenerja, ki predstavlja dodano vrednost delu v Nogometnem klubu Domžale, zato smo se dogovorili za dolgoročno sodelovanje. Pri vsem skupaj seveda ni zanemarljivo, da je Janez Domžalčan in da je svoj debi v članski ekipi doživel ravno v rumeno-modrem dresu,'' je odločitev o sodelovanju z 42-letnim Strajnarjem pojasnil Matej Oražem.

Tekst in foto: Grega Krmavnar

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB