FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V sklopu dobrodelne akcije dokončno predali opremo!

Nemudoma po avgustovskih poplavah, ki so močno prizadele državo, smo se v Nogometnem klubu Domžale odzvali in na pomoč priskočili bližnjima kluboma NK Komenda in NK Mengo 28. Celoten izkupiček prodanih vstopnic z ligaške tekme proti Celju je bil polovično razdeljen, omenjeni sredini sta s strani NK Domžale nato prejeli tudi povsem novo garnituro dresov za vse klubske selekcije!

obiskkomenda

Kluba je v imenu rumene družine obiskal rekorder Slobodan Vuk, v Komendi pa je novo kosilnico prispeval NK Maribor, in sicer zaradi Andraža Žiniča, občana Komende, ki je v Maribor prestopil prav iz Domžal. Direktor kluba Matej Oražem: "V najtežjih trenutkih je še bolj pomembno, da znamo stopiti skupaj. Tudi sami smo bili blizu katastrofi, zato smo se odločili, da pomagamo našim nogometnim prijateljem, ki so ostali brez vsega. V teh težkih trenutkih je druženje in hitra vrnitev v normalne življenjske tirnice zelo pomembna, zato smo želeli pomagati kar se da praktično, obenem pa z dobrodelno obarvano tekmo zbrati tudi nekaj sredstev, ki jih primanjkuje že v nekriznih razmerah. Obema kluboma želimo veliko sreče in uspehov, veselimo pa se že prihodnjih srečanj ob bolj veselih dogodkih."

Predsednik NK Komenda Aleš Marinko: "Še enkrat več se je pokazalo, da je nogomet več kot le šport. Solidarnost, ki sta jo izkazala NK Domžale in NK Maribor človeka presune. Lahko samo povem, da smo zelo hvaležni za to pomoč po tej naravni katastrofi. Z obzirom, da so nam poplave odnesle igrišče z umetno travo, močno poškodovale glavno zelenico, povsem uničile kosilnico, pa tudi prostori so bili poškodovani, nam bo vse, kar smo prejeli, nemudoma prišlo zelo prav. Da se vsaj nekje vrnemo v normalno stanje. Glavno igrišče smo sicer s skupnimi močmi za silo usposobili, a več kot 400 otrok na njem dolgo ne bo moglo trenirati. V kratkem nas čaka sanacija umetne površine, ki mora biti do zime urejena. V mrzlih mesecih vadba na naravni travi ne bo izvedljiva, zato je preživetje kluba odvisno od sanacije umetne trave."

Predsednik NK Mengo 28 Boštjan Pivec: "Rad bi se zahvalil Domžalam, vodstvu kluba, ki nam je nesebično priskočilo na pomoč. Ob hudih poplavah so denarna sredstva in nova oprema zares dobrodošli! Gre za nekaj izvrstnega v tem trenutku. Vse skupaj bomo takoj dali v obtok, zato zares hvala Domžalam! V klubu smo doslej uspeli sanirati določene površine, največjo nevšečnost pa predstavlja travna ruša. Zaradi velike količine vode, ki je s seboj prinesla nešteto škodljivih snovi, bomo namreč morali temeljito prenoviti igrišče. Iz dneva v dan delamo na tem, zato hvala vsem, ki pomagate."

obiskmengo

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO