FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Klemenčič in Perc vse bližje povratku

Uspešna sezona 2022/23 je na površje izstrelila kar nekaj posameznikov, a sestavni del nogometa so tudi nevšečnosti v obliki poškodb. Pri Domžalah sta zaradi tega večji del tekmovalnega leta na stranskem tiru preživela Tilen Klemenčič in Nick Perc. Prvi je nazadnje igral 14. avgusta, drugi pa 30. novembra.

nkd 6 perc

Klemenčič o zahtevni rehabilitaciji: “Po poškodbi kolena sem najprej moral pod nož. To sem v preteklosti že okusil, zato je bilo tokrat malce lažje podoživljati vse skupaj, saj sem nekako vedel, kaj me čaka. Kljub temu je postopna obremenitev telesa izredno zahteven proces. Začneš povsem na začetku in čeprav se iz meseca v mesec počutiš bolje, je telo še vedno daleč od optimalne forme. Rehabilitacije po poškodbi zahtevajo ogromno potrpljenja, sem pa vesel, da med tem časom ni prišlo do zapletov. Dolgo je že od nesrečnega trenutka. Misli so sedaj usmerjene v novo sezono, kjer upam, da bom ekipi lahko pomagal že nemudoma. Od meseca novembra dalje sem treniral individualno. Zadnje tedne nekaj malega tudi že na igrišču z ekipo, vendarle pa brez kontakta. Napori so vse večji, koleno se pridno odziva in upam, da bo tudi med poletnimi pripravami tako.”

Perc je po resnejših težavah s tetivo prav tako na dobri poti: “Ekipi se bom najverjetneje pridružil v juliju. Motivacije ne manjka. V primerjavi s Klemenčičem sem bil odsoten bistveno manj časa, vseeno pa preveč. V zadnjih mesecih ni bilo lahko spremljati soigralce s tribune in trenirati samostojno. Sem pa zaradi uspeha moštva iskreno vesel. Zadovoljen, da bomo imeli znova priložnost igrati v Evropi. Med tem, ko sem bil poškodovan, sem se posvetil vzdrževanju telesne pripravljenosti in krepitvi tetive ter s tem poskrbel, da se bom lahko v trenažni proces vrnil še močnejši.”

Ob Klemenčiču in Percu so letos dalj časa manjkali še Vuk, Husmani in Mulalić, ki pa so se že pred časom vrnili v polni pogon. Ostalih težav glede poškodb v pričakovanju novih izzivov tako v Domžalah ni.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO