FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Statistični pregled sezone 2022/23

Sezona 2022/23 se je za rumeno družino odvila naravnost fantastično! Simon Rožman je v prvi sezoni po povratku na klop Domžal s svojimi sodelavci eno najmlajših ekip v ligi namreč popeljal do uvrstitve v evropske kvalifikacije za konferenčno ligo.

nkd 12 veselje

V Prvi ligi Telemach so Domžalčani odigrali 36 tekem in zbrali 52 točk. V mreži tekmeca je končalo natanko 50 žog, v domžalski pa 42. Zaradi boljšega medsebojnega izkupička z Muro so bili nogometaši Domžal kljub enakemu številu točk na koncu uspešnejši od Prekmurcev in se na presenečenje mnogih prebili med najboljše štiri v državi.

Več kot 2000 prvoligaških minut so zbrali štirje nogometaši. Največ časa na zelenicah je v njegovi prvi polnopravni članski sezoni preživel Andrej Đurić (2703), sledijo Ajdin Mulalić (2520), Franko Kovačević (2416) in Benjamin Markuš (2342), ki ima tudi največ nastopov letos (33). Na prvo mesto po številu nastopov v zgodovini kluba pa se je tekom sezone prebil Slobodan Vuk (237), ki je obenem tudi najboljši strelec kluba v 1. SNL (59 golov).

Najboljši posameznik rumenih v pravkar zaključeni sezoni je zagotovo napadalec Franko Kovačević. Slednji se je pred tedni uvrstil med SPINS nominirance za najboljšo enajsterico sezone. 23-letnik je v 1. SNL na 30 tekmah vpisal 12 golov in 6 asistenc. Dvakrat je Kovačević uspešno meril tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so varovanci Simona Rožmana premagali Kamnik (7-1), Ilirijo (3-1) in Hotizo (0-7). V četrtfinalu je slavil Koper (2-0).

Med kopico mladih upov najdemo 16 igralcev rojenih po letu 2000. To so Markuš, Đurić, Pišek, Repas, Barišić, Strajnar, Mutavčić, Saitoski, Ilenič, Perc, Nwankwo, Topalović, Hasanbegović, Fazlić, Awosanya in Jovićević. Do letošnje sezone je izmed vseh Jošt Pišek zaigral le na 1 tekmi (1 minuta). Po povratku iz posoje na Dobu mu je uspel preboj v začetno enajsterico. Dres Domžal je v sezoni 2022/23 tako oblekel na 30 tekmah ter zbral 1998 minut in dva gola. Pred prihodom Simona Rožmana je Žiga Repas v 1. SNL igral 14-krat, v štirih letih zbral 526 minut, vmes odšel na Dob, letos pa vpisal 26 tekem in 1779 minut. Ob tem je dosegel štiri gole, v zaključku sezone je nosil tudi kapetanski trak. Češnja na torti je brez dvoma Luka Topalović. Leta 2006 rojeni napadalni vezist je pod taktirko Simona Rožmana zaigral 10-krat in proti Gorici dočakal prvenec med člansko elito.

Število nastopov v Prvi ligi Telemach:

33 - Benjamin Markuš

31 - Andrej Đurić

30 - Franko Kovačević, Jošt Pišek

28 - Ajdin Mulalić

26 - Žiga Repas, Matej Podlogar

25 - Bartol Barišić

24 - Nermin Hodžić

21 - Mark Strajnar

20 - Zeni Husmani, Arnel Jakupović

19 - Mirko Mutavčić

18 - Emir Saitoski

17 - Ivan Durdov

16 - Slobodan Vuk, Christian Junior Schoissengeyr, Mitja Ilenič

15 - Daniel Offenbacher

14 - Nick Perc, Enes Alić

13 - Abraham Nwankwo

12 - Janez Pišek

11 - Amadej Brecl

10 - Luka Topalović

9 - Mirza Hasanbegović

8 - Gašper Tratnik, Elmedin Fazlić

5 - Tilen Klemenčič

3 - Awosanya Dimeji

2 - Nikola Jovićević, Andraž Žinič

Strelci:

12 - Franko Kovačević

7 - Bartol Barišić, Ivan Durdov

4 - Žiga Repas

2 - Andrej Đurić, Jošt Pišek, Matej Podlogar, Mark Strajnar, Arnel Jakupović, Mirko Mutavčić, Slobodan Vuk, Amadej Brecl

1 - Nick Perc, Janez Pišek, Luka Topalović, Mirza Hasanbegović

Podajalci:

8 - Arnel Jakupović

6 - Franko Kovačević

3 - Ivan Durdov, Žiga Repas, Jošt Pišek

2 - Benjamin Markuš, Emir Saitoski

1 - Bartol Barišić, Matej Podlogar, Mark Strajnar, Mirko Mutavčić, Nick Perc, Janez Pišek, Enes Alić, Christian Junior Schoissengeyr

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO