FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Topalović na EURO U17

Slovenska reprezentanca do 17 let bo jutri, v četrtek, odigrala prvo tekmo skupinskega dela Evropskega prvenstva na Madžarskem! Slovenci so v zahtevni skupini skupaj s Srbijo, Španijo in Italijo. Pred začetkom tekmovanja je misli strnil pomemben člen reprezentance in Domžal Luka Topalović.

TopalovicU17euro

“Imamo posebno vzdušje v ekipi, zato je res lepo biti skupaj. S prebojem na Evropsko prvenstvo smo se še bolj povezali in komaj čakamo, da se začne, ker imamo zares dobro ekipo. Strokovni štab sestavljajo izkušeni nekdanji igralci in to nam ogromno pomeni. Cenimo vsak nasvet, treningi so zanimivi, napetosti pa ni. Veseli smo, da smo lahko zraven in ob tem gre samo za pozitivno tremo,” je v pričakovanju uvodnega dejanja, ki bo v predmestju Budimpešte na sporedu jutri, ob 17h, proti Srbiji povedal Luka Topalović.

Vezist rumene družine je letošnjo sezono v 1. SKL zaključil kot najboljši strelec (15 tekem, 18 golov). Za mladince je vpisal tri nastope, v zadnjih tednih pa je petkrat tekmo začel še za člansko moštvo in proti Gorici tudi dočakal prvenec v 1. SNL. Nov izziv za mladega Topalovića prihaja v obliki Evropskega prvenstva: “Hvaležen sem ljudem v klubu, da so mi zaupali na vseh področjih. Domžale so mi dale doslej že ogromno in s prebojem v člane se je to še dodatno potrdilo. Minute v 1. SNL so dragocene, zato se jih veselim tudi v prihodnje. V reprezentanci pa imamo igralce, ki že redno in tudi dobro igrajo v tujini, čeprav so šele kadeti. Močna reprezentanca se lahko kosa z vsemi. Nasprotniki bodo zahtevni. Vsi so v vrhu svetovnega nogometa, ampak moramo biti pozitivni.”

Tekmeca Slovenije bosta ob Srbiji še Španija (21. maj) in Italija (24. maj): “Postopoma se pripravljamo na vsakega posebej skozi ekipne analize. Spoštujemo vseh, ne smemo pa se jih ustrašiti. Rad imam gole in podaje, zato si želim biti pri tem čim bolj uspešen. To v nogometu šteje. Bi pa bil seveda zadovoljen še s prebojem v naslednji krog. Ne gremo samo sodelovati na Madžarsko,” je dejal Topalović.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO