Maribor - Domžale 1:3


Strelci: 0:1 Vuk S. 3', 0:2 Vuk S. 14', 0:3 Balkovec 20', 1:3 Fajić 74'

Sodniki: Roberto Ponis (Koper), Dejan Patarić (Izola), Borut Kopač (Idrija), Damir Skomina (Koper). Delegat: Janko Turk (Lovrenc na Dravskem polju).

Maribor - Domžale 1:3

MARIBOR
DOMŽALE
12 Pridigar Marko 41 Vidmar Nejc
5 Filipović Željko 2 Skubic Nejc
6 Milec Martin 8 Čadikovski Dragan
10 Ibraimi Agim 10 Vuk Slobodan
20 Cvijanović Goran 13 Knezović Ivan
26 Rajčević Aleksander 19 Halilović Denis
28 Viler Mitja 24 Rems Tadej
32 Berić Robert  27 Dobrovoljc Gaber 
45 Mevlja Nejc 28 Šimunović Mato
70 Mertelj Aleš 29 Balkovec Jure
71 Fajić Nusmir 92 Kous Žiga


34 Topić Dragan 22 Andrić Vjekoslav
7 Mejač Aleš 7 Kostakis Charis
11 Zahović Luka 9 Vuk Goran
17 Smrekar Matija 17 Kovjenić Marko
22 Potokar Nejc 18 Pihler Aleks
24 Trajkovski Dejan 21 Balokog Michel Nack
30 Stojanovič Petar 77 Požeg Vancaš Rudi

Strelci: 0:1 Vuk S. 3', 0:2 Vuk S. 14', 0:3 Balkovec 20', 1:3 Fajić 74'
Menjave:
Maribor: Filipović - Smrekar 26', Milec - Mejač 71'
Domžale: Balkovec - Vuk G. 46', Kous - Kovjenić 67', Rems - Balokog 72'
Rumeni kartoni: Balkovec 40', Fajić 62', Rajčević 69', Vidmar 85', Knezović 90+2'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Žana Majerja, Darka Zeca in vratarja Gregorja Zabreta. Zaradi sedmih prejetih rumenih kartonov v sezoni Erik Janža nima pravice nastopa.


90+6. minuta: Glavni sodnik Roberto Ponis je označil konec tekme in Domžalčani so z odlično predstavo in fanatično borbenostjo zasluženo premagal državnega prvaka!!!

90+2. minuta: Zaradi prekrška nad Ibraimijem je rumeni karton prejel Knezović.

90+2. minuta: Čadikovski je bil pri žogi na polovici Maribora. Na desni strani je našel Šimunovića, ki je prišel do zaključnega strela. Z 12 metrov je meril mimo desne vratnice.

90+1. minuta: Četrti sodnik Damir skomina je označil pet minut dodatka tekme.

89. minuta: Knezović je ukradel žogo na sredini igrišča. V akcijo je poslal Šimunovića, ki je sam prišel pred mariborska vrata. S 14 metrov je meril previsoko. Na drugi strani so Mariborčani poslali predložek v kazenski prostor, kjer je Smrekar z glavo zadel prečko.

85. minuta: Zaradi zavlačevanja je rumeni karton prejel Nejc Vidmar.

84. minuta: Cvijanović je izvajal prosti strel na levem robu kazenskega prostora Domžal. Podal je na drugo vratnico, kjer je zamudil Rajčević. Po podaji Ibraimija s kota je v kazenskem prostoru močno sprožil Cvijanović. Vratar Vidmar se je izkazal s še eno odlično obrambo. Po novem kotu Ibraimija iz desne strani je Fajić streljal mimo desne vratnice.

81. minuta: Domžalčani so izpeljali lepo akcijo na polovici Maribora. Slobodan Vuk je podal na desno proti Čadikovskemu, ki je žogo spustil za Šimunovića. Ta je prodrl v kazenski prostor in odlično zavrnil do Slobodana Vuka, ki je z 10 metrov sprožil s prve. Dobro postavljeni vratar Pridigar je žogo zanesljivo ujel.

1:3 Fajić; 74. minuta:
Mejač je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je nizek predložek pred vrata, kjer gostujoči branilci niso najbolje posredovali in Fajić je z bližine žogo zabil pod prečko.

72. minuta: V ekipi Domžal je Tadeja Remsa zamenjal Michel Nack Balokog.

71. minuta: V ekipi Maribora je Milca zamenjal Mejač.

69. minuta: Zaradi prekrška nad Slobodanom Vukom je rumeni karton prejel Rajčević.

67. minuta: V ekipi Domžal je Žigo Kousa zamenjal Marko Kovjenić.

65. minuta: Smrekar si je s preigravanjem pripravil prostor za strel na vrhu kazenskega prostora Domžal. Iz vrat je stekel Vidmar, ki je poizkus domačega napadalca odlično ubranil.

62. minuta: Zaradi udarca s komolcem v obraz Dobrovoljca je Fajić prejel ''le'' rumeni karton.

55. minuta: Milec je prodiral na polovici Domžal. Na vrhu kazenskega prostora je podal na levo, kjer je bil Fajić. Ta je nekoliko srečno preigral Dobrovoljca, potem pa je meril mimo leve vratnice Vidmarjevih vrat.

50. minuta: Ibraimi je znova izvajal kot z desne strani. V kazenskem prostoru je našel Mevljo, ki je streljal z glavo, a je bil dobro postavljen vratar Vidmar, ki je žogo ujel.

48. minuta: Milec je prodrl po desni strani. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je bil povsem sam Smrekar. Močan strel po tleh je vratar Vidmar ubranil, v nadaljevanju akcije pa je Halilović v zadnjem trenutku odbil v kot. Po podaji Ibraimija je na prvi vratnici z glavo streljal Mevlja. Žoga je zletela za las mimo desne vratnice.

46. minuta: Podobno kot v prvem polčasu so imeli Mariborčani nemudoma priložnost za zadetek. Ibraimi je nekoliko z leve streljal mimo leve vratnice.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal. Med odmorom je Jureta Balkovca zamenjal Goran Vuk.

45+1. minuta: Smrekar je na polovici Domžal pobegnil Skubicu. V kazenskem prostoru se je odločil za strel, a je meril previsoko. Glavni sodnik Roberto Ponis je označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Četrti sodnik Damir Skomina je označil minuto dodatka prvega polčasa.

40. minuta: Zaradi prekrška nad Milcem je rumeni karton prejel Balkovec.

35. minuta: Mariborčani so prišli do lepe priložnosti za znižanje zaostanka. Smrekar je na desni strani kazenskega prostora našel Fajića, ki je bil sam pred vratarjem Vidmarjem. Slednji je ob strelu mariborskega napadalca vrhunsko posredoval in žogo odbil.

29. minuta: Domžalčani so ponovno krenili v hiter protinapad. Čadikovski je podal na desno do Slobodana Vuka, ki je krenil proti kazenskemu prostoru. 20 metrov od vrat se je odločil za močan strel, a je meril nekoliko previsoko.

26. minuta: V ekipi Maribora je Filipovića zamenjal Smrekar.

24. minuta: Čadikovski je krenil v protinapad po levi strani. Napadalec Domžal je bil hitrejši od Mevlje, tako da je prišel sam pred vratarja Pridigarja, ki je dobro pokril bližnji kot in ubranil strel Čadikovskega.

0:3 Balkovec; 20. minuta:
Slobodan Vuk je na desni strani priboril kot. Kous je znova odlično podal v kazenski prostor. Domači branilci so odbili do Balkovca, ki je z levega roba kazenskega prostora mojstrsko zadel dolgi kot domačih vrat.

15. minuta: Mertelj je na desni strani kazenskega prostora Domžal našel Beriča. Ta je poizkušal s strelom v dolgi kot, a je ob dotiku enega od branilcev meril mimo vrat.

0:2 Slobodan Vuk; 14. minuta:
Čadikovski je bil pri žogi na polovici Maribora. Prodrl je vse do kazenskega prostora, kjer je odlično podal za hrbet domače obrambe. Tam je bil Slobodan Vuk, ki je rutinirano premagal vratarja Pridigarja.

12. minuta: Domžalčani so z nekaj hitrimi podajami na vrhu kazenskega prostora Maribora prišli do strela. Močno je meril Balkovec, a je bil Pridigar zanesljiv.

6. minuta: Domžalčani so zaigrali v naslednji postavitvi, od desne proti levi: Vidmar; Rems, Skubic, Dobrovoljc; Kous, Halilović, Knezović; Šimunović, S. Vuk, Balkovec; Čadikovski. Knezović je v fazi branjenja zadolžen za Ibraimija.

0:1 Slobodan Vuk; 3. minuta: Domžalčani so prišli do prvega kota na tekmi. Z desne strani je odlično na prvo vratnico podal Kous. Knezović je skočil najvišje in z glavo podaljšal na drugo vratnico, kjer je osamljeni Slobodan Vuk žogo z glavo pospravil v mrežo.

1. minuta: Domačini so se nemudoma znašli v priložnosti. Berič je na vrhu kazenskega prostora podal na desno do Mejača. Slednji je preigral Knezovića in streljal po tleh. Dobro postavljeni Vidmar je žogo ujel. Vratar Domžal je nemudoma poslal žogo na polovico Maribora, kjer je do strela prišel Slobodan Vuk, ki je z 20 metrov meril mimo desne vratnice.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Maribora.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO