FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Rekorder Vuk

Slobodan Vuk je postal novi rekorder! Z 58 zadetki najboljši klubski strelec v 1. SNL se odslej lahko pohvali tudi z največ prvoligaškimi nastopi. V Novi Gorici je v nedeljo, 26. februarja, vpisal 228. in tako presegel do tedaj vodilnega Luko Elsnerja, ki jih ima 227.

nkd 11 vuk

“Spomin na prvi nastop v članskem nogometu ni najlepši. Gostovali smo na Žaku, kjer smo igrali z IB Interblock in sam sem zasedel krilni položaj, ki ni bil moj primarni, seveda sem bil zamenjan že ob polčasu. Takratni trener je bil Darko Birjukov in ob tej priložnosti bi se mu rad zahvalil, saj mi je kot prvi ponudil priložnost za dokazovanje v 1. SNL. Darko in kasneje Simon Rožman sta zame trenerja, ki sta na moji poti v Domžalah pustila največji pečat. Darko zaradi prej omenjenega, ker mi je kot prvi dal priložnost v prvi ligi, Simon pa zaradi njegove poštenosti in ker pod njegovim vodenjem vedno uživam v igri,” nam je zaupal 33-letni napadalec.

Vuk je za Domžale debitiral v sezoni 2010/11, ki so jo rumeni s 67 točkami sklenili na drugem mestu državnega prvenstva in obenem osvojili pokalni naslov. V skupno 12 letih, med 2017 in 2018 se je Kamničan mudil na Norveškem pri Tromso IL, je v dresu rumene družine zbral 228 ligaških, 18 pokalnih, 14 evropskih in 1 superpokalni nastop. V vseh tekmovanjih je zabil 66 golov. Pohvali se lahko tudi z dvema nastopoma za B-reprezentanco Slovenije: “Spomin na prvi zadetek sega ogromno časa nazaj in sicer v sezono 2010/11. Na tekmi proti Nafti iz Lendave sem dosegel prvenec, nekaj minut kasneje pa neizkušeno dobil rdeči karton. Nato sem na tribuni molil za zmago, kar se je na koncu tudi zgodilo, tako da je bil trener milejši do mene. Po vseh poškodbah, ki so me pestile skozi kariero, si nisem mislil, da bom nekega dne prišel do takšne številke, na katero sem izjemno ponosen.”

“Naprej me zagotovo vodi ljubezen do igre. Zares uživam v nogometu, zaradi vseh težav v preteklosti še bolj cenim vsak opravljen trening, vsako odigrano tekmo. Omeniti moram mojo ženo Jeleno in se ji zahvaliti, ker je pri vsaki težji poškodbi ogromno breme padlo tudi nanjo, zato hvala za podporo. Velika hvala upravi z Matejem Oražmom na čelu, hvala za vso podporo in sodelovanje vsa ta leta. Nabralo se je zares veliko spominov, izkušenj, lepih in manj lepih trenutkov, ki so me naredili takšnega, kot sem. Verjamem pa, da bom tako statistiko golov kot tudi statistiko nastopov še izboljšal,” pravi Slobodan Vuk. Izmed vseh v ekipi mu je tik za petami kapetan Zeni Husmani, ki je pri 223 prvenstvenih nastopih.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO